Építőipari szerszám

Megtekintés Rács Lista

1-9/49 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/49 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÉPÍTŐIPARI SZERSZÁM

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában, az építőipari szerszámok között, bontóvasakat, emelőket, különféle vödröket, habarcskádakat és habarcsládákat, gipszkartonvágókat, különböző kinyomópisztolyokat, parkettalerakó-készleteket, szorítókat, távtartókat és térkősablonokat tudunk beszerezni.

Az építkezés során használt szerszámok sokszor ütésnek, az időjárás viszontagságainak vannak kitéve, ezért nélkülözhetetlen folyamatos gondozásuk, karbantartásuk, megfelelő tárolásuk. A megfelelő kezelés része kell, hogy legyen a hibák észlelése, repedések javítása, esetleg a vágóélek cseréje vagy élezése, sőt nagyon fontos a termékek rendeltetésszerű használata is. Minden szerszámot használat előtt ellenőrizni kell, sérült-e, a védőburkolatokra is nagy hangsúlyt kell fektetni, ha van elektromos vezeték, akkor azt is le kell ellenőrizni.

Kezdjük a bontóvasakkal. Ezek az eszközök nélkülözhetetlen szerszámok mindenféle bontásnál, valamilyen szerkezetek szétszerelésénél. Vannak kettő az egyben bontóvasak is, amelyek szeghúzók és bontóvasak egyben. Ezekkel az eszközökkel, kialakításuknak köszönhetően, a nehezen elérhető helyek is elérhetővé válnak, általában hőkezelt anyagból, jó minőségű szénacélból gyártják őket. Hosszú időn keresztül használhatók, lévén, hogy erősek és strapabírók.

A vödör általában henger, esetleg csonka kúp formájú, a tetején nyitott edény, amelyben bárminemű folyadékot, vagy szilárd, de önthető anyagot tudunk tárolni, szállítani. Általában van fogantyúja is, amit két helyen, fent rögzítenek a szélénél.

A vödör átvitt értelemben mennyiséget is jelölhet, pontosabban azt a mennyiséget, ami egy vödörbe belefér. A vödrök felhasználási területe igen szerteágazó, most az építési célra történő felhasználásáról lesz szó. Mind műanyag, mind fémanyagból beszerezhető. Rendeltetése révén megkönnyíti az építési folyamatokat, munkálatokat, de akár a hulladék elszállítására is használható. Anyagát illetően elmondhatjuk, hogy strapabíró és időtálló, teljesen telerakva, teletöltve is biztonságos szállítást garantál.

A műanyag vödör 12, 16 és 20 literes változatban vásárolható meg, míg a fémvödör 10 és 14 literes kapacitású, ami szintén beszerezhető a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. A fémből készült vödör, a horganyzott lemezének köszönhetően, erős és strapabíró. Ár-érték tekintetében is többszöröse, mint a műanyag vödör, azonban egy fémvödörrel hosszú időre megoldhatjuk a kisebb mennyiségű építési anyagok szállításával kapcsolatos szükségleteket.

Anyagát és kialakítását illetően a műanyag vödrökhöz hasonló termék a habarcskád és habarcsláda. Ezeket a termékeket cement és habarcs készítéséhez, keveréséhez gyártják. Miután elfogyasztottuk a terméket, a habarcsmaradék könnyen eltávolítható a termék belső felületéről.

Ezen termékek mindegyike erős műanyagból készül, csak a formájuk tekintetében van különbség közöttük, mindegyiket speciális élmegerősítéssel látják el, valamint ergonomikus markolattal is rendelkeznek, így kényelmesen használhatók akár habarccsal megtelve is.

A kinyomópisztoly is méltán népszerű az építési kellékek körében. A kinyomópisztoly élettartama csak a megfelelő használaton és karbantartáson múlik. Ezt elősegíthetjük egy-egy végére helyezett műanyag csővel, ami majd a védelmet szolgálja, vagyis így védhetjük a lezáró szelepet a sérülésektől.

A habkinyomó pisztoly birtokában könnyedén meg tudjuk oldani az általános építési purhab-feldolgozását. Használata úgy történik, hogy a purhab dobozát a pisztolyra helyezve, azaz rögzítve, egy kar segítségével adagoljuk a hab mennyiségét. Amennyiben nem szeretnénk saját erőnket igénybe venni adagoláskor, akkor nézzünk szét és válogassunk az akkumulátorral működő modellek között!

A térkősablon is itt kap helyet az építőipari szerszámok között. Rendeltetése szerint dekoratív megjelenést kölcsönözhet a járdáknak, utaknak, sőt a betonozási folyamat is meggyorsítható általa.

A távtartók is kiváló segédeszközei lehetnek a renoválási és építési, lakberendezési folyamatoknak. Teleszkópos alumínium csöveik jó szolgálatot tesz az ajtókeret beállításához, vagy bármilyen típusú lapok, kartonok mennyezetre vagy falra történő felragasztásához. A rögzítőelemek segítenek megtartani a beállított távolságot.

Láthatjuk tehát, hogy építési eszközök terén igen gazdag a kínálat. Válogassunk kedvünkre a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából, minden egyes termékkel hosszú időre megoldhatjuk, építési kellékek terén, a szükségleteinket, ugyanis a bemutatott eszközök birtokában kiváló munkavégzésre, precíz mérésre, egyszerű munkavégzésre nyílik alkalmunk.