Egyéb csempéző és építőipari szerszám

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EGYÉB CSEMPÉZŐ ÉS ÉPÍTŐIPARI SZERSZÁMOK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában az egyéb csempéző és építőipari szerszámok között gipszkarton emelő rudakat, kőműveskanál szetteket, simító deszkákat és spatulákat tudunk vásárolni.

Úgy a csempézés, mint az építkezés során használt szerszámok sokszor ütésnek, az időjárás viszontagságainak vannak kitéve, ezért nélkülözhetetlen folyamatos gondozásuk, karbantartásuk, megfelelő tárolásuk. A megfelelő kezelés része kell, hogy legyen a hibák észlelése, repedések javítása, esetleg a vágóélek elhasználódásának vizsgálata, sőt, nagyon fontos a termékek rendeltetésszerű használata is. Minden szerszámot használat előtt ellenőrizni kell, sérült-e, a védőburkolatokra is nagy hangsúlyt kell fektetni, ha van elektromos vezeték, akkor azt is le kell ellenőrizni.

Ejtsünk néhány szót a gipszkarton emelő rúdról! Ideális eszköz gipszkarton táblák felhelyezésekor. A rúd segítségével tudjuk beállítani a szükséges magasságot, akár 290 centiméter hosszúságig. Van az eszközön úgynevezett precíz beállítási lehetőség, az egészen pontos beállításokhoz, ezt a pontos beállítást a rúdcsavarással tudjuk lebonyolítani. Innen kezdve a szerszámunk önálló munkavégzésre képes, azaz önmagában, a padlóhoz illesztve megtartja a gipszkartont a mennyezeten addig, amíg az nem kerül rögzítésre. A magasságot tehát a csúszásmentes markolat segítségével tudjuk beállítani.

Az eszköz talpán apró nyílásokat helyeztek el a tervezők és kivitelezők, ezeket szintén a táblák megfelelő felhelyezésének érdekében alakították ki. Nagy hangsúlyt kell fektetni a pontosságra, a precíz munkafolyamatra, ellenkező esetben esztétikai szempontból nem lesz megfelelő kinézetű a mennyezet, akár hézag és gyűrődés lehet rajta, amit a vakolással már csak nehezen tudunk elkendőzni.

Az eszköz mintegy 40 kilogrammnyi nyomást képes elbírni, emellett azt is érdemes tudni róla, hogy nem csupán vízszintes, illetve függőleges gipszkarton elhelyezésnél tudjuk kiválóan használni, hanem akár ferdén elhelyezett gipszkarton ideiglenes rögzítésére is alkalmas.

Amit még érdemes tudni erről a szerszámról, az az, hogy nem csupán gipszkartonok elhelyezésekor tudjuk bevetni, hanem például ajtók szerelésénél is.

Az építőipar, így az építőipari szerszámok is nagy fejlődésen mentek keresztül az utóbbi időben. Egyre újabb és újabb építési technikákkal találkozhatunk, ehhez, természetesen, igazodik az építőipari szerszámok kelléktára is. Mint minden szakma képviselőinek, így a kőműveseknek is lépést kell tartani a fejlődéssel. Néhány dolog azonban örök darabnak számít, mint például a kőműveskanál.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából vásárolhatunk akár kőműveskanál-szettet is, amely kiválóan alkalmazkodik a kéz vonalához, ezáltal kényelmes és zökkenőmentes építési folyamatot garantál. Ergonomikus fogantyúja műanyagból készült. A csomagoláson a gyártók minden esetben feltüntetik a termék méreteit, így a hosszát, szélességét, magasságát, valamint azt is, hogy mekkora súllyal rendelkeznek, mert ez sem elhanyagolható szempont a hosszantartó munkavégzés során.

Amennyiben több darabos szettet vásárolunk, természetesen, a csomag darabjai nem egyforma nagyságúak.

A kőműveskanállal párhuzamos munkaeszköz, építkezések során, a mindenki által ismert simítódeszka. Ezekről azt is elmondhatjuk, nincs simítódeszka kőműveskanál nélkül, és fordítva. Hasonlóan ergonomikus fogóval rendelkezik, mivel tapintása egészen puha, így elmondhatjuk, hogy egy ilyen szerszám birtokában hosszútávon és kényelmesen tudunk dolgozni, persze, ha van hozzá megfelelő szakértelmünk.

A spatula is fontos eszköze lehet az építkezési, illetve felújítási folyamatoknak. Ezt a szerszámot nem másra használhatjuk, mint vakolat felvitelére és a felvitt felesleges vakolat eltávolítására. Műanyagból és alumíniumból készül, rendkívül könnyű, erős és strapabíró.

Válogassunk az egyéb minőségi csempéző és építőipari szerszámok közül, mert a gyenge, megbízhatatlan minőségű termék darabjai könnyen eltörhetnek, tönkremehetnek, így bosszúságot okozhatnak használóinak! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából jó minőségű, megbízható szerszámkészletre tudunk szert tenni.

Nézelődjünk kedvünkre, mielőtt csempézni és építeni kezdünk! Miután megvettük a megfelelő eszközöket, ne feledkezzünk meg azok karbantartásáról sem! A karbantartás mindenki feladata és felelőssége, a karbantartás által hosszabb élettartamúak lehetnek szerszámaink, biztonságosabb munkafolyamatot tudunk eszközölni, emellett elkerülhetjük az újabb beszerzést és keresgélést.