Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fejsze, balta, kerti fűrész

Megtekintés Rács Lista

1-9/63 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/63 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FEJSZE, BALTA, KERTI FŰRÉSZ

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában minőségi fejszék, balták és kerti fűrészek közül válogathatunk.

Ezekről a termékekről elmondhatjuk, hogy használatuk leginkább az őszi és téli időszakra esik, mert ilyenkor történik az erdőkből való beszállítás, a kertek rendezése és takarítása, a fák rendbetétele.

A hideg idő érkezésével megnő a balták, fejszék és kézi fűrészek iránti kereslet. Sokan azért ragadnak baltát, fejszét, hogy a beszerzett tűzifa már tüzelésre készen álljon a fáskamrában a hideg beállta előtt. A kínálat óriási. Nézzük, milyen terméket érdemes megvenni, és milyet nem!

A balta kiválasztásánál első és legfontosabb kérdés, hogy milyen méretű, milyen vastagságú fa darabolására szeretnénk használni. Mivel a balta kisebb a fejszénél, így, természetesen, a nyele is könnyebb, kisebb és rövidebb. Ez magával vonja azt a tényt, hogy, természetesen, kisebb erőkifejtésre alkalmas. A baltával, ennek megfelelően, vékony gallyakat és ágakat tudunk darabolni, mintegy néhány centiméter átmérőjű ágak levágására és darabolására alkalmas. Ennél jóval erősebb, nagyobb és nehezebb szerszám a fejsze. Fejszével a kezünkben nagy ütőerőt tudunk kifejteni, ennek megfelelően a fejsze egészen vastag ágak feldarabolására, hasítására alkalmas. A fejszének egy altípusa az úgynevezett hasítófejsze, ez hosszanti irányú hasításra képes.

Amikor nagy erővel csapást mérünk a fára hosszanti irányban, valójában a hasító fejsze tovább is hasítja a fát, így fel tudjuk darabolni az egészen nagyméretű farönköket is.

Amikor fejszével, illetve baltával fát vágunk, rendszerint nagy rezgések érik a kezünket és a karunkat, emiatt fárasztó ez a munkafolyamat. Szélsőséges esetben még tartós fájdalmat is okozhat a nagy erőkifejtés és a folyamatos rezgés. A kényelmes és biztonságos használat érdekében ma már olyan fejszéket és baltákat tudunk vásárolni, amelyek csúszásmentes tapadást biztosítanak, és rezgéselnyelő bevonattal rendelkeznek. Az ilyenfajta kialakítás nagymértékben csökkenti a vibrálást, így könnyebbé válhat a favágás folyamata. Azt is lényeges elmondani, hogy az ergonomikus kialakítású nyél, úgy a fejszék, mint a balták esetében, megakadályozzák, hogy munka közben kicsússzon kezünkből a szerszám.

A fent említett tényezők mellett nagyon fontos a balta és fejszének élének kialakítása is. A minőségi és igényes termékek általában edzett acélból készülnek, egy darabból állnak, így időtállók és hatékonyak.

Régebben a favágóknak sok bosszúságot okozott az, amikor a fejsze vagy balta elhagyta a nyelét, vagyis leeset a nyélről. Ez akár balesetet is okozhat. A nyél és a fejsze, illetve balta találkozása egy rendkívül érzékeny, kritikus pont ezeknek a termékeknek a tervezésénél és gyártásánál. A korszerű fejszék és balták esetében ezt egy különleges ékkel oldják meg, amely évek múlva sem lazul meg.

Ejtsünk néhány szót a kézi fűrészekről is! Az ember már nagyon régóta használja a fűrészt, mondhatjuk azt is, hogy a legrégibb szerszámok egyike. Mára azonban a fűrészek is, a technikai fejlődéseknek köszönhetően, számos átalakuláson, jobbításon mentek keresztül. Az talán a legfontosabb, hogy mire is szeretnénk használni a címben említett kerti fűrészeket.

A fűrész egy olyan acélból készült szerszám, amely pengével rendelkezik. Ezek a pengék fogakat tartalmaznak, amelyek segítségével a fűrész alkalmas favágásra. A fűrész, kialakításától függően, lehet egyenes, íves, köríves, hengeres és gömbszelvényes.

A kézi fűrészek számos előnnyel rendelkeznek, egyik előnyük, hogy kezelésük rendkívül egyszerű, ezek kifeszített és ki nem feszített változatban is megvásárolhatók.

Annak függvényében, hogy majdan mire használjuk, a BAUHAUS szakáruházakban és webshopban több kézi fűrész közül válogathatunk.

Amikor olyan eszközt szeretnénk beszerezni, amely minden favágási feladatot el tud végezni, akkor érdemes az ergonomikus kialakítású kézi fűrészek között válogatni, mégpedig olyat, amelynek alkatrészei könnyen cserélhetők. Ezek a szerszámok, használat során, a fűrészport könnyűszerrel kipergetik.

A kerti fűrészeket összecsukható változatban is be tudjuk szerezni. Kerti használat alkalmával a keretes kézi fűrész nagyszerű szolgálatot tehet. Az igényesen kialakított pengéje és a kéz vonalához illeszkedő fogantyúja révén könnyen hozzá tudunk férni az ágakhoz, így a gyümölcsfák ágainak levágásánál kiválóan alkalmazható.

Vásárolhatunk olyan kézi fűrészt, amelyhez nyelet tudunk társítani, így létra használata nélkül is kényelmesen, a földön állva tudunk fűrészelni.

A minőségi fűrész egyenletesen, zúzás nélkül vágja el a fát, így sokkal kisebb lesz a fertőzések lehetősége. Mind a kerttulajdonosok, mind a gyümölcsösöket gondozó számára elengedhetetlen eszköz egy jó kézi fűrész beszerzése.

A fenti eszközök mindegyike éllel rendelkezik. Csak akkor tudunk jó munkát végezni, ha karbantartjuk szerszámainkat. A fűrészek, balták, fejszék, ollók és kések csak abban az esetben tudják elvégezni a rájuk bízott feladatokat, ha élesek. Az élezéshez is kiváló terméket tudunk vásárolni a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Az élező nem hiányozhat egyetlen jól felszerelt szerszámkészletből sem. A fejsze- és késélező kettő az egyben funkciójú, kerámiaköszörűvel ellátott, optimális élezési szöggel rendelkező szerszám. Használata rendkívül egyszerű. A titka, azaz az élezés sikeressége abban rejlik, hogy rendszeresen élezzük az adott eszközök vágófelületét!

Válogassunk hát kedvünkre fejszék, balták és kerti fűrészek közül, mindenki a neki legmegfelelőbbet meg tudja találni, anélkül, hogy túl nagy kiadást jelentene számára a fenti termékek beszerzése.

Nagyszerű ezeknél a szerszámoknál az, hogy egy-egy jól megválasztott fejsze, balta vagy fűrész akár évtizedeken keresztül szolgál bennünket. Mindenkinek ismerősek a nagyapa szerszámai, amelyekhez nem volt szabad hozzányúlni, és valahol még ma is biztos megvannak. Hogyne lennének meg a sokáig a mai, modern gyártási technológiával készült termékek?!