Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Lakat

Megtekintés Rács Lista

37-45/66 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

37-45/66 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A LAKAT, ÉS AMIT TUDNI ÉRDEMES RÓLA

Mindenki fontosnak tartja azt, hogy értékei biztonságban legyenek. Legyen szó tárgyakról vagy bármiről, ami fontos számunkra, akkor vagyunk igazán nyugodtak, ha biztos helyen, védve tudjuk ezeket tartani.

Mi a helyzet az otthonunkban lévő értékekkel, amelyeket nem vihetünk magunkkal, ha nem tartózkodunk otthon? Ilyen esetekben van szükségünk biztonságok helyiségekre, amelyeket bezárunk, lakattal védünk. Hogy maximális biztonságban tudjuk értékeinket, szükségünk van egy jó minőségű lakatpántra, lakatszemre és egy jó minőségű lakatra. Amennyiben valamelyik e három közül gyengébb minőségű, a védelem szintje is alacsonyabb lesz. Értékeink védelme és saját nyugalmunk érdekében ügyeljünk a megfelelő minőségű termék megvásárlására.

A LAKATPÁNT

A lakatpánt kiegészítő védelmet nyújt az illetéktelen behatolással szemben. Olyan esetekben használjuk, amikor az ajtólap és az ajtókeret egy síkban van. Lakatpánt és lakatszem kiválasztásánál nagyon fontos, hogy a lakatszem átmérője valamennyivel nagyobb legyen, mint a lakatkengyel átmérője. Ellenkező esetben a lakatkengyelt nem fogjuk tudni átdugni a lakatszemen. Igyekezzünk jó minőségű darabokat választani ezekből, ezzel is növelve értékeink biztonságát. A lakatpánt korrózióálló, rozsdamentes acélból készül.

KENGYELVÉDETT LAKATOK

A kengyelvédett lakatok erős korróziós környezetre vannak kifejlesztve. A rozsdamentes acél test eltakarja a kengyel szárát, így lecsökkentve az esélyt a támadható felületre. Az elrejtett kengyelnek köszönhetően nagyobb védelmet nyújt a vágás, fűrészelés és feszítés ellen. Mivel ellenállása nagy, kitűnően véd az időjárás és a környezet viszontagságai ellen. Tökéletes megoldás alagsori, vízparti és pincehelyiségekben történő használatra. Használhatjuk garázsokban is.

SZÁMZÁRAS LAKATOK

A számzáras lakatos előnye, hogy használatukhoz nincs szükségünk kulcsra, tetszőlegesen beállítható számkombináció megadásával tudjuk őket kinyitni. Az ilyen típusú, kisebb zárakat rendszerint táskák, dobozok lezárására használjuk. Azonban alkalmasak szekrények, szerszámosládák védelmére is, ilyen számzáras elven alapulnak a kerékpár zárak is.

A nagyobb típusú számzáras lakatok komolyabb értékvédelemre is alkalmasak, például biztonsági ajtók, kapuk, pincék, tárolók védelmére.

AZ U-LAKAT

Az U-lakat is egy biztonsági lakat, amely acélkengyellel rendelkezik. Alakjának köszönhetően nagyobb védelmet nyújt, hiszen megnehezíti a hozzáférést a fűrészeléssel vagy a feszítéssel szemben. Különböző nagyságban kapható, így igényünk szerint választhatunk.

VÍZÁLLÓ LAKAT

A vízálló lakatok előnye, hogy korrózióállók, rozsdamentes anyagból készülnek. Mivel ellenállásuk nagy, kitűnően védenek az időjárás és a környezet viszontagságai ellen. Tökéletes megoldás alagsori, vízparti és pincehelyiségekben történő használatra. Használhatjuk garázsokban is.

HOGYAN VÁLASSZUNK MEGFELELŐ LAKATOT?

Ha számunkra fontos értékek védelmére szeretnénk lakatot kiválasztani, néhány fontos szempontot kell figyelembe vennünk. Először is, hogy mi az az érték, amit biztonságban szeretnénk tudni, valamint azt, hogy milyen biztonsági szintű lakat a megfelelő számunkra. Fontos még azt is tudnunk, hogy mekkora méretű lakatra van szükségünk, és hogy hol szeretnénk azt használni, kültéren vagy beltéren.

Az üzletekben találkozhatunk korrózióálló, kengyelvédett, U-lakatokkal, számzáras lakatokkal stb. A korrózióálló, kültéri lakatok ellenállnak a szélsőséges időjárásnak, és még évekkel később is megfelelően funkcionálnak. Vannak hosszú kengyellel rendelkező lakatok is, amelyek vastag tárgyak rögzítésére alkalmasak. A számzáras lakatok előnye, hogy nem kell a kulcsok megléte miatt aggódnunk, csak egy kódot kell megjegyeznünk.

A lakat mérete is nagyon fontos szempont, ha a lakat méretéről beszélünk, akkor a kengyel magasságáról és annak szélességéről van szó.

Amikor lakatot választunk, nagyon fontos szempont az is, hogy milyen környezetben fog funkcionálni. Ez alapján megkülönböztetünk beltéri és kültéri lakatokat. Vannak olyan típusok is, amelyek az alkalmankénti nedves környezetet bírják jól, illetve olyanok, amelyek nedves beltéri és kültéri használatra is megfelelnek. A legellenállóbb lakattípus a szélsőséges tengeri körülményekre alkalmas.

A LAKAT ANYAGA

Igen fontos tényező a lakat anyaga is, hiszen ettől is nagyban függ a védett tárgy biztonsága. A lakatok testéhez leginkább acélt vagy sárgarezet használnak. A kengyel zárhat egy vagy két ponton is, és kialakításának és anyagának köszönhetően ellenállhat a fűrészeléssel, feszítéssel szemben is.