Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Műfű

Megtekintés Rács Lista

10-18/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
  1. Vesta - műfű vízelvezetővel (30mm, 1x4m, zöld-bézs)
    VESTA - műfű vízelvezetővel (30mm, 1x4m, zöld-bézs)
    Érvényes: 2024.05.03-2024.06.03 Kedvezményes ár 19 990 Ft 4 998 Ft/m2 Normál ár 25 990 Ft 6 498 Ft/m2
  2. Vesta - műfű vízelvezetővel (30mm, 2x4m, zöld-bézs)
    VESTA - műfű vízelvezetővel (30mm, 2x4m, zöld-bézs)
    Érvényes: 2024.05.03-2024.06.03 Kedvezményes ár 39 990 Ft 4 999 Ft/m2 Normál ár 48 990 Ft 6 124 Ft/m2
Megtekintés Rács Lista

10-18/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MŰFŰ – IDEJE MÁSHOGYAN GONDOLNI RÁ!

Sokan a mai napig ódzkodnak a műfűtől, pedig hatalmas minőségi javuláson ment keresztül az utóbbi évek során. A jó minőségű műfű nem csak messziről szép; még közelről is megtévesztésig hasonlít a természetes gyepre.

A műfű ideális választás olyan helyeken, ahol az igazi gyep túlzott igénybevételnek lenne kitéve. A fű rendszeres ápolást igényel, locsolni, trágyázni és nyírni kell, időnként gondoskodnunk kell a gyepszellőztetésről is. A természetessége miatt szeretjük, de nem való mindenhova.

Nagy igénybevételű területeken, teraszokon, árnyékos zugokban, kutyabarát kertekben a műfű lehet a legjobb választás. Sőt, a műfű elhelyezhető tetőteraszokon, erkélyeken, de még egy panellakásban is. A műfűnek köszönhetően egy talpalatnyi kertet varázsolhatunk akár a nappalinkba is.

A MŰFŰ ELŐNYEI

A műfű rendkívül tartós. Képes ellenállni a mindennapi használatból adódó kopásnak, ezért nagyszerű választás abban az esetben is, ha naponta több százan gyalogolnak át rajta. A műfű nem fakul ki, az UV-sugárzás sem sárgítja meg. A festékrétege nedves környezetben is kopásbiztos, így nyugodtan taposhatjuk esőben is.

A műfű nagyszerű vízelvezetéssel rendelkezik. Sőt, egy kiadós zápor után hamarabb birtokba vehetjük a műfüves területeket, mint az igazi gyepet. A műfű rétegei percek alatt elvezetik a nedvességet, így nem kell kellemetlen szagoktól vagy rothadó alsó rétegektől tartani.

A műfű gyakorlatilag nem igényel törődést és gondozást. Értelemszerűen nem kell locsolnunk, trágyáznunk és nyírnunk. Gyakorlatilag semmilyen dolgunk sincs vele kapcsolatban, időnként a faleveleket kell letakarítanunk róla. A szálai igen sűrűek, ezért a gyomnövények még elegendő nedvesség esetén sem telepedhetnek meg a szálak között, a rovarok pedig egyszerűen elkerülik a számukra idegen környezetet.

Ha mégis takarítanunk kell, egyszerű dolgunk van. Nincs szükség különleges eszközökre, nem kell mulcsozást végeznünk, még a kutyák sem ásnak benne gödröt. Sárképződéssel sem kell számolni, így a talajegyengetés sem ró ránk feladatokat.

Talán meglepően hangzik, de a műfű környezettudatos választás. Használatával kevésbé használjuk a környezeti erőforrásokat, hiszen nincs szükség locsolásra és trágyázásra, nem kell benzint vagy elektromos áramot használnunk a fűnyírás során. Ráadásul a műfű gyakorlatilag 100 százalékig újrahasznosítható anyagból készül.

Érdemes tudni, hogy fák telepítésére ugyanúgy lehetőség van egy műfüves környezetben, mint egy hagyományos kertben. Csupán egy kört vagy egy négyzetet kell kivágnunk, ahonnan eltávolíthatjuk a műfüvet és az alatta lévő zúzottkő réteget. A hagyományos gyep gyakran kihal a fák közvetlen közelében, a műfű esetében azonban nem kell ettől tartani.

AMIT A MŰFŰVEL KAPCSOLATBAN MÉG TUDNI KELL…

A műfű telepítési költsége magasabb a hagyományos gyep telepítésénél. Sőt, egy egyszerű öntözőrendszerrel ellátott terület telepítésénél is drágább, ennek ellenére ideális megoldást képes biztosítani a nagy igénybevételnek kitett területeken.

A műfüvet gyakorlatilag minden esetben tekercsben tárolják és szállítják, ezért a telepítést követően lehangolóan festhet. Nem kell megijedni, hamarosan felveszi a természetes gyephez hasonló formáját, azonban érdemes száliránnyal ellentétesen átseperni a felületet, így meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot. Ha a használat során a szálak lelapulnak, a száliránnyal ellentétes seprést bármikor bevethetjük. Ha nehéz tárgyakat tartunk rajta huzamosabb ideig, ez szükséges lehet.

A műfű telepítése során jelentős mennyiségű vágási hulladék keletkezik, amennyiben a telepítési terület köríveket tartalmaz. Ezért érdemes előnyben részesíteni a téglalap alakú területeket – amennyiben ez lehetséges.

Extrém forró napokon hűtőlocsolás ajánlott. A műanyag szálak jelentős mértékben felmelegedhetnek a közvetlen napsütés hatására. Ezt elkerülhetjük, ha kis mennyiségű vizet locsolunk a területre, ezzel hűtve magát a műfüvet és az alatta található zúzottkő-réteget is.

A műfű telepítését követően hátradőlve élvezhetjük a kert szépségét. Használatával olyan területeket alakíthatunk ki, ahol igazán kényelmesen érezhetjük magunkat, megszabadulhatunk a gyepgondozás terhétől, és időtálló megoldást biztosíthatunk a családunk számára. Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop műfűkínálatát, és válasszuk a számunkra megfelelőt! A klasszikus zöld mellett akár színes változatokat is találhatunk!