Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Üvegszálas tapéta

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÜVEGSZÁLAS TAPÉTA – IDŐTÁLLÓ MEGOLDÁS A TAPÉTA SZERELMESEINEK

Az üvegszálas tapéta, a kiváló tulajdonságai és adottságai ellenére, ma még kevésbé ismert megoldás. A korábbi évtizedekben az ilyen jellegű anyagokat elsősorban a külső vakolat megerősítésére használtuk, azonban a belsőépítészet is felfedezte a benne rejlő lehetőségeket. Mára egyre népszerűbbek a beltéri tapéták között is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a segítségükkel könnyedén eltüntethetjük a fal kisebb egyenetlenségeit és hibáit, ráadásul esztétikai szempontból rendkívül igényes falfelületeket hozhatunk létre.

Az üvegszálas tapéta legnagyobb előnye a szilárdságában mutatkozik meg, ennek köszönhetően az így felragasztott réteg rendkívül időtálló lehet, ellenáll a kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak is. A minőségi üvegszálas tapéták esetén akár 20 éves élettartamot is várhatunk.

Az üvegszálas tapéták mintázata igényes és egyedi megjelenést biztosít a helyiségnek, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy ilyen tapétát választanak az otthonuk számára. Szálkás és finom kivitellel is találkozhatunk, így könnyedén kiválaszthatjuk azt a textúrát, ami leginkább megfelel az igényeinknek és a lakásunk stílusának. Nagyszerűen alkalmazhatók klasszikus lakberendezés esetén, de a letisztult, minimalista stílusjegyek is kiválóan ellensúlyozhatók ilyen textúrák használatával. Megjelenésük elsősorban a textiltapétákéhoz hasonlítható, ugyanakkor az üvegszálas tapéták felülete igényesebb és modernebb hatást kelt.

A széleskörű használatot segíti az üvegszálas tapéta strapabírása. Nem csupán a kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak képes ellenállni, hanem a nedvességnek és egyes vegyszereknek is. A nagy ellenálló képességet az anyaggyártás módja magyarázza; az üvegszálakat különböző vastagságú fonallá képezik, amiből később szövetet alakítanak ki. Ebből készül a rendkívül erős tapéta, ami akár elégtelen szigetelés esetén is megállja a helyét.

Mivel rendkívül erős szálakkal rendelkezik, ennek köszönhetően képes konzerválni a bomlásra és szétfújódásra hajlamos, rossz minőségű vakolatot is. A konzerváló hatás maximalizálásához speciális ragasztóra, illetve a falfelület kezelésére van szükség. Ha fokozott igénybevételű helyiségek falát szeretnénk ilyen tapétával befedni, abban az esetben mindenképpen ajánlott a speciális ragasztó használata, illetve a falkezelés alkalmazása.

Ha úgy döntünk, hogy a régi tapétánkat korszerűbbre és igényesebbre cserélnénk, nincs más teendőnk, csupán ki kell választanunk a számunkra tetsző textúrával és mintázattal rendelkező terméket. Nem szabad megfeledkezni a régi tapéta eltávolításáról; a régi, málló tapétát teljesen el kell távolítani a falakról. Ezt követően portalanítanunk kell a felületet. Gyenge vakolat esetén alapozóra lehet szükség, pórustelítő használata szintén javasolt a jobb végeredmény érdekében. Miután elvégeztük az impregnálás folyamatát, következhet maga a tapétázás. Az üvegszálas tapéta esetén használjunk speciális ragasztót! Ez biztosítja a speciális anyag erős tapadását. Mivel ennél a tapétánál nem alkalmazhatunk átfedést, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a pontos illesztésekre. Ha így teszünk, a szövési minták egységes felületet fognak biztosítani számunkra. Az üvegszálas tapéta felülete festhető, így az igényeinknek megfelelő színeket választhatjuk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtaláljuk az igényeinknek megfelelő termékeket! Válasszuk a nekünk tetszőt, és tegyük még otthonosabbá a lakásunkat!