Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Laminált padló 10mm-től

Megtekintés Rács Lista

10-18/31 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/31 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LAMINÁLT PADLÓ 10-12MM VASTAGSÁGBAN

A 10-12 milliméteres laminált padló a kategória legjavát jelenti; ha kiemelkedő minőségre vágyunk, érdemes szemügyre venni ezeket a termékeket!

Számos érv szól a laminált padlók mellett. Kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően egyre népszerűbbek. Egyre többen döntenek úgy, hogy a melegburkolatok közül ennek a megoldásnak szavaznak bizalmat. A kedvező ár mellett számos előnyös tulajdonságot érdemes említeni.

A laminált padló egyik legfőbb előnyös tulajdonsága a rendkívüli várható élettartam. Az ilyen padló nem repedezik, nem deformálódik, a rendes tisztításon kívül nem is kell foglalkoznunk vele. Az élettartamát részben a kopásállósága határozza meg. Minden egyes termék esetén megtalálhatjuk az erre vonatkozó jelöléseket; az AC1 jelölés árulkodik a legkisebb kopásállóságról, az AC4 besorolású laminált padlók azonban már extrém igénybevételnek is képesek ellenállni. A kiválasztás során el kell döntenünk, milyen mértékben vesszük igénybe a laminált padló koptatórétegét, mennyire mozgalmas életet élünk… Érdemes látni azt is, hogy a 10-12 lapvastagsággal rendelkező laminált padlók rendszerint magas minőséggel és magas kopásállósággal rendelkeznek, így egyáltalán nem kell aggódnunk a kopás miatt.

Meg kell említeni az ütésállóságot is, ami szintén a hosszú élettartam védjegye lehet. Erre a tulajdonságra abban az esetben érdemes figyelmet fordítanunk, ha gyakran mozgatunk nehéz tárgyakat, amik esetleg a padlóra zuhanhatnak… Persze nem várhatjuk el magunktól, hogy előre lássuk, tíz év múlva mit ejtünk le, viszont biztosak lehetünk benne, hogy a vastagabb lapok jobban ellenállnak a különböző fizikai behatásoknak. Újabb érv a 10-12 mm vastagságú laminált padló mellett…

Érdemes beszélni a laminált padlók hőszigetelő tulajdonságáról is. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a laminált padló hőszigetelő tulajdonsága elmarad több más melegburkolat szigetelő képességétől. Bizonyos esetekben ez hátrányként értelmezhető, ugyanakkor előfordulnak olyan esetek, amikor a gyengébb hőszigetelő tulajdonság igazi áldás. Ha padlófűtést szeretnénk használni, gyakorlatilag a laminált padló az egyetlen melegburkolat, amit választhatunk.

A laminált padlók tisztán tartása nem okozhat gondot, a tisztításuk egyszerű, csupán arra kell figyelnünk, hogy ne okozzunk sérüléseket a laminált rétegben. Érdemes tudni azt is, hogy maga a laminált réteg tökéletesen vízálló, az illesztések azonban nem azok, rajtuk keresztül beszivároghat a víz. Ezért fontos odafigyelnünk takarítás során, hogy ne áztassuk a padlót, illetve a kiömlő folyadékokat azonnal töröljük fel. A laminált padló gyakorlatilag semmilyen gondoskodást nem igényel, csupán a nedvességtől kell megóvnunk.

A laminált padló egyszerűen, különösebb előkészület nélkül lerakható. A nagyobb vastagsággal rendelkező laminált padlók klikkrendszere erősebb, így ezek használata során még könnyebb dolgunk van. Mivel még a legvastagabb lapok is relatív vékonyak más melegburkolatokhoz viszonyítva, így gyakran akár a már meglévő hideg- vagy melegburkolatokon is elhelyezhetők. A lapok lerakása rendkívül gyors, ezt követően pedig azonnal használatba vehető a burkolat, nincs száradási és kötési idő… A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra tökéletes laminált padlókat. Ha a legmagasabb minőséget keressük, vegyük szemre a 10-12 milliméter vastagsággal rendelkező lapokat is!