Élvédők és kiegészítők

Megtekintés Rács Lista

28-36/39 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

28-36/39 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÉLVÉDŐK ÉS KIEGÉSZÍTŐK

A tökéletes sarkok megteremtéséhez elengedhetetlen az élvédők használata. Kiválasztáskor, az esztétika mellett, a tartósságra is gondolnunk kell. E nélkül a lépcső ki van téve a mechanikai sérüléseknek.

Biztonsági és esztétikai szempontból is nagyon fontosak az élvédők és egyéb kiegészítők, amelyeket a fugázók és ragasztók termékcsoportba sorolva találhatunk meg. Egy csempézett lépcső élvédő nélkül sérülési lehetőséget rejthet magában. A csempe legérzékenyebb része a széle, akár otthonunk vagy irodánk, üzemünk, éttermünk lépcsőjéről legyen szó.

Az élvédők számos színben és anyagban beszerezhetők annak megfelelően, hogy milyen felületet szeretnénk élvédővel ellátni, válogathatunk a különböző termékek között. Legnépszerűbbek a barna, a szürke és a fehér különböző árnyalatai, de akár mentaszínnel is elláthatjuk a beborítani kívánt felületeket.

Ahány otthon, annyi stílus, minden stílushoz más és más élvédő illik. Elsődleges funkciója alapján a védelmet, lezárást biztosítja, de esztétikai funkciója is van, ezért alkalmazkodnak a gyártók az egyre nagyobb igényekhez forma és szín terén egyaránt. A folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően ma már az élvédők és profilok színeinek, méretének és anyagának csak a képzelet szab határt. A széles választéknak köszönhetően ár tekintetében is mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb terméket. Ezen termékek mindegyike biztonságos, sima felületet biztosít, kopásállók és tartósak. Annak ellenére, hogy esztétikai célokat is ellátnak, mégis feltűnésmentes használatot eredményeznek. Használhatók kül- és beltéren egyaránt.

Fontos tulajdonságuk továbbá, hogy ellenállnak a vegyi anyagoknak és tisztítószereknek. Gyakorlatilag bármilyen tisztítószert használhatunk takarítás során, nem fakulnak meg, nem válnak mattá. Csúszásgátló változatban is be tudjuk szerezni őket, így még ezzel is fokozva családunk, a dolgozók és minden használó biztonságát.

Vásárolhatunk műanyag fugakeresztet, ennek segítségével a padlólapok és csempék szabályosan, egymástól egyenletes távolságra helyezhetők el. Miután megtörténik a burkolás, nem szükséges eltávolítani a fugakereszteket. Mindenféle csempe és járólap lerakásánál alkalmazható.

Amikor élvédőket keresgélünk, a termékleírásban elolvashatjuk a termék pontos súlyát, szélességét és hosszát, magasságát, anyagát (összetevőit) és természetesen a színét is szemügyre vehetjük.

Nem elhanyagolható szempont az ütésállóság sem. Nagy és nehéz bútorok szállítása közben ránehezedhet egy súlyosabb bútordarab, vagy a lépcső szélére lépve nagy nyomásnak tehetjük ki az élvédőket. Megbízható és biztonságos termékekről lévén szó, nem kell aggódnunk károsodás miatt.

Az élvédőket többnyire fémből vagy műanyagból készítik. Nagyon egyszerűen felhasználhatók, és a kiegészítőkkel, mint amilyen például a sarokprofil és a toldó, kiváló munkát végezhetünk.

Az élvédők elhelyezése nem igényel különös szakértelmet, de mindenképpen precíz munkavégzés és alapos méretvétel szükséges. Egy rosszul felhelyezett drága és igényes termék nem fogja nyújtani azt az esztétikai élményt, amit eredendően elvártunk volna tőle. Arra kell figyelni, ne maradjanak rések az élvédő és a burkolati anyag között, azonban az sem szerencsés, ha túlságosan összeszorítjuk őket. Ha nem érezzük magunkat készen a feladat elvégzéséhez, akkor bízzuk szakemberre a munkafolyamatot! Vásároljunk hát kedvünkre, válogassunk a gazdag kínálatból!