Falicsempe

Megtekintés Rács Lista

46-54/152 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

46-54/152 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EZT KELL TUDNI FALICSEMPE-VÁLASZTÁS ELŐTT…

A falicsempe kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint első látásra tűnhet. Nem elég az esztétikai szempontokra figyelni, egyéb tulajdonságokat is szem előtt kell tartani. Összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek segítséget jelenthetnek a csempe vásárlása során.

A falicsempe kiválasztására több okból is érdemes nagy figyelmet fordítani, hiszen nem szeretnénk cserélni, ha már felhelyeztük őket… A falicsempe eltávolítása zajos és poros feladat, ráadásul senki sem fizet szívesen kétszer egy burkolatért. Érdemes tehát elsőre jól választani.

A falicsempe-kínálat rendkívül széles, így megtalálhatjuk a fürdőszoba és a konyha számára ideális választást, ugyanakkor a döntés cseppet sem egyszerű. Mindenképpen olyan falicsempét érdemes választani, amire bármikor szívesen pillantunk, ami tökéletesen megfelel az ízlésünknek, ráadásul jól illeszkedik az otthonunk stílusához és berendezéséhez. És természetesen a minőség kérdése mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen a nem megfelelő minőségű csempék idővel sérülhetnek, elpattanhatnak, a lapszéleken kisebb-nagyobb sérülések keletkezhetnek… Egy szóval: nem érdemes minőségtelen falicsempét választani.

Tagadhatatlan, hogy a falicsempe kiválasztásának legfontosabb lépése a szín és minta megválasztása. Mivel kifejezetten széles kínálattal találkozunk, így gyakorlatilag nem túlzás azt állítani, hogy biztosan megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő darabokat. Visszafogott és extravagáns, gyöngyházfényű és matt, kicsi és nagy falicsempék állnak rendelkezésünkre. Gyakorlatilag bármit választhatunk, ugyanakkor érdemes szem előtt tartani, hogy a kiválasztott falicsempe illeszkedjen a lakásunk stílusához, a bútorokhoz és nyílászárókhoz. Előfordulhat, hogy megtetszik egy különleges minta vagy egy élénk színű falicsempe… Természetesen nem kell elzárkózni ezektől, de fontoljuk meg, biztosan tetszeni fog-e az ilyen burkolat öt év múlva is… Érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a világos színek alkalmazása optikai szempontból tágítja a teret, a sötét felületek viszont szűkítik. Minél tágasabb helyiség számára keresünk megfelelő falicsempét, annál bátrabban nyúlhatunk a sötét színekhez.

Érdemes foglalkozni azzal a kérdéssel is, mekkora csempékre van szükségünk, illetve mekkora csempék mutathatnak a legjobban a szóban forgó helyiségekben. Természetesen nincs egységes szabály, azonban az általános javaslatokat érdemes megfontolni. A nagyméretű csempék alkalmasak a tér optikai növelésére, különösen abban az esetben, ha világos színt választunk. A nagyobb csempékkel könnyebben és gyorsabban dolgozhatunk, de természetesen a kisméretű falicsempéknek is hasznát vehetjük. Az egészen kisméretű csempék alkalmasak arra, hogy kísérletezzünk a terekkel, és különböző felületeket és bordűröket hozzunk létre.

Rengeteg csempével találkozhatunk a kínálatban, alapos mérlegeléssel megtalálhatjuk az ízlésünknek és az igényünknek leginkább megfelelő választást. Ugyanakkor érdemes figyelmet fordítani arra is, ne kövessünk el hibát a kiválasztás során!

A csempe kiválasztása során vegyük számba, hogy a konyhában és a fürdőszobában más-más szín és textúra lehet előnyös. Minél kisebb a fürdőszoba, annál inkább billen a mérleg nyelve a világos csempék felé. A konyhák esetében pedig a könnyű tisztíthatóság bírhat nagy jelentőséggel; itt érdemes lehet kis fugatávolságot tervezni, hiszen a tűzhelyhasználat során keletkező szennyeződések így egyszerűbben letakaríthatók a burkolatról.

Gyakran felvetődik az a kérdés, hogy egyszínű vagy inkább mintás falicsempét válasszunk. Több szempontot érdemes vizsgálni, illetve érdemes szem előtt tartani, hogy az egyszínű, illetve finom mintákkal rendelkező falicsempék is nagyszerűen kiegészíthetők különböző bordűrökkel és dekorcsempékkel, így nincs szükség feltétlenül mintás falicsempékre a díszítéshez. Ugyanakkor nem kell elvetnünk a mintás csempék használatának lehetőségét, hiszen a megfelelően megválasztott burkolatok csodálatos összhatást képesek biztosítani számunkra. Ne féljünk kihangsúlyozni a falfelületeket, de óvakodjunk a túldíszítettségtől; mintás csempéket elsősorban abban az esetben érdemes választani, ha a bútoraink homogén színvilágot képviselnek!

A falicsempékkel kapcsolatban természetesen meg kell említeni a fugát is. A falicsempe esetén nem kell elkoszolódástól tartanunk, így bátran választhatunk fehér vagy akár színes fugákat, ráadásul a fugaszélességet is a saját igényeink szerint választhatjuk meg. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a fugázók esetében a gyártó meghatározza, hány milliméteres fugatávolságig használható az adott termék. Ezt az adatot ne vegyük félvállról, tartsuk be a gyártói ajánlást! A színes fugák nagyszerű választást jelenthetnek egyszínű falicsempék esetén; a segítségükkel „bekockázhatjuk” a teret, de figyeljünk arra, ha színes fugát választunk, a szín harmonizáljon a helyiség egyéb színeivel!

Az itt megfogalmazott szempontok mellett fontos szerep hárul a személyes igényeinkre, illetve a stílusunkra. A kiválasztott csempének illeszkednie kell az otthonunk atmoszférájához. Ne felejtsük el, hogy a burkolat az otthonunk részét fogja képezni, eszerint döntsünk egyik vagy másik termék mellett! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra megfelelő falicsempéket!