Bordűrök, lábazatok, faliképek

Megtekintés Rács Lista

19-27/28 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/28 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BORDŰRÖK, LÁBAZATOK, FALIKÉPEK

A bordűrök, lábazatok és faliképek a csempe és padlólapok termékkategóriában találhatók. A falicsempe, dekorcsempe, padlólap, mozaik, falburkoló és üvegtégla mellett a címben említett bordűrök, lábazatok és faliképek is helyet kapnak.

Ezek a termékek mindegyike beltérben alkalmazható. A bordűr elsődlegesen díszítő elemként használatos, de ezen túlmutat funkciója. A falra helyezhető bordűrök kivétel nélkül hosszú élettartamúak, jó ellenálló képességgel rendelkeznek, sőt a minta típusának tükrében még a teret is nagyobbíthatják. Vannak dombormű típusú bordűrök is. Mind a konyhába, mind a fürdőszobába ideális választás lehet egy ilyen szegély. Polírozott fémfelületű bordűr is kiválóan alkalmas díszítéshez és szegélyezéshez, ezek a modellek a modernebb lakberendezés hívei számára nyújtanak ideális megoldást.

A fent említett termékekről elmondhatjuk, hogy könnyen tisztíthatók, általában tűzállók (hasznos lehet, ha konyhai felhasználásra szánjuk), felületük ellenáll a kisebb ütéseknek, karcolásoknak. A bordűrök mintázata sokféle lehet. Leggyakoribb és legkeresettebb a geometriai mintás, a levél- és virágmintákkal díszített és természetesen a mindenhová beilleszthető egyszínű, sima felületű típus.

A lábazati szegők is kiváló minőségben, sokféle színben beszerezhetők. Ezeket leginkább a falburkoló panel és a padló találkozásának elszegéséhez alkalmazhatjuk. Alattuk akár kábeleket is el tudunk rejteni, ha erre szükség mutatkozik. Beltéri alkalmazásuk javasolt.

A faliképek a lakberendezési tárgyak fontos és meghatározó elemei. Egy felfüggesztett falikép meghatározza a helyiség jellegét, stílusát és hangulatát. Szerencsés esetben a családtagok közösen hoznak döntést a képválasztás során, és arra törekszik mindenki, hogy kompromisszumos megoldás szülessen. Nem mindegy tehát, hogy mivel dekoráljuk a nappalink, fürdőszobánk sima falfelületeit, mert meghatározó jelleget adnak a környezetüknek.

E képeket meg tudjuk vásárolni kerettel és keret nélkül. A keret is tetszőlegesen választható, ideális esetben figyelembe vehető a szobánk falának színe és a bútorunk színe is. A faliképeken megjelenő ábrák a legkülönfélébbek lehetnek. Absztrakt, tájképes, virágos, gyümölcsös, feliratos és sok más egyéb motívumok közül válogathatunk. A faliképek között található többrészes változat is. Ezeket a több részből összeálló, mozaikhoz hasonló ábrákat alaposan és megfontoltan kell felszerelni a falra, mert könnyen veszíthet esztétikai értékéből egy ferdén felfüggesztett falikép elem.

Anyagukat tekintve vászon és papír között válogathatunk. Könnyen tisztán tarthatók, tartósak és dekoratívak a faliképek. Élettartamuk végtelen, ha mégis megunnánk őket, akkor lecserélhetjük vagy túladhatunk rajtuk.

Mindhárom felvázolt termékről elmondható, hogy dekorációs célokat szolgál, emellett egyéb funkciójuk is fontos lehet a mindennapi élet során. Választás előtt gyűjtsünk információkat a lehetőségekről, végezzünk ár-összehasonlítást, alaposan olvassuk el a termékismertetőket és a termékleírásokat. Miután beszereztük a dekorelemeket, felhelyezésüket is alaposan, gondosan tervezzük meg.

Számolnunk kell azzal a bordűrök és lábazati szegők esetében, hogy egy-egy darab eltörhet, megrepedhet a használat során, ezért nem árt beszerezni egy-két plusz példányt is. Tegyük lakásunkat nekünk tetszővé, színessé és igényessé jól megválasztott dekorelemek segítségével. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálata segítséget jelent ebben!