Lépcsőszőnyeg

Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LÉPCSŐSZŐNYEG – IGÉNYES MEGOLDÁS A LÉPCSŐK BURKOLÁSÁRA

Az emeletes házak szintjei közötti mozgást a lépcsők teszik lehetségessé. Ha lépcsőt kell választani, igyekszünk olyan típus mellett dönteni, ami kifejezetten illik a lakásunk stílusához, illetve megfelel a személyes igényeinknek. Természetesen igyekszünk magát a lépcsőt is szebbé, otthonosabbá és melegebbé tenni; erre nyújtanak remek lehetőséget a lépcsőszőnyegek.

Természetesen nem szabad megfeledkezni arról, hogy a lépcső az adott tér lakberendezésében meghatározó szerepet tölt be; nemcsak funkcionális szerepet játszik, hanem esztétikai szempontból is kiemelt jelentőséggel bír. Egy dolog azonban mindennél fontosabb: a lépcsőnek biztonságos haladást kell szavatolnia mindkét irányban.

A lépcsőszőnyegek nagyszerű szolgálatot tesznek számunkra, hogy szebbé és igényesebbé varázsolhassuk a lépcsőnket. Áttört lépcsőfokok esetén minden egyes fokot külön kell szőnyegezni. Szerencsére ez nem jelenthet gondot, hiszen megvásárolhatjuk ehhez a számunkra ideális lépcsőszőnyegeket. A kereskedelmi forgalomban vásárolható, hajlított szegőprofilú szögletes és félkör formájú szőnyegelemek is. Általánosságban javasolt inkább azokat választani, amelyek visszafogott szegéllyel vannak ellátva. Természetesen gondoskodnunk kell a megfelelő rögzítésükről is. Az öntapadós változatok esetében kifejezetten könnyű dolgunk van, hiszen lehelyezést követően fix stabilitást biztosítanak számunkra, nem szükséges egyéb ragasztóanyagot vásárolnunk. Ha nem öntapadós változat mellett döntünk, a kétoldalas ragasztók ideális segítséget jelenthetnek számunkra. A nagy ragasztóerővel rendelkező, kétoldalas ragasztók nagyszerű szolgálatot tesznek a lépcsőszőnyegek elhelyezése során. Igyekezzünk minél több ponton ragasztani, így egészen biztosak lehetünk benne, hogy nem fog elmozdulni a szőnyeg. Ez a megoldás tökéletes eredményt biztosít számunkra, egyedül akkor fogunk elégedetlenkedni, ha a ragasztót el szeretnénk távolítani.

Persze felvetődik a kérdés, milyen szempontokat tartsunk szem előtt a lépcsőszőnyeg kiválasztása során. Mindenképpen fontos a kopásállóság, hiszen a lépcsőn ezek a szőnyegek nagy igénybevételnek lesznek kitéve. Gondoljunk egy szobaszőnyegre, amely felületén sokkal inkább eloszlanak a lépéseink, mindig máshova lépünk, az évek során mégis megkopnak. A lépcsőszőnyegek esetén mindig ugyanazt a lépésnyomot fogjuk koptatni… Minél nagyobb kopásálló tulajdonsággal rendelkező szőnyeget választunk, annál később kell újat vásárolnunk. Érdemes azzal is foglalkoznunk a kiválasztás során, hogy a kiszemelt szőnyeg hogyan tisztítható, illetve takarítható. Minél hosszabbak a szőnyegszálak, a porszívózás annál körülményesebb lesz. A kifejezetten bolyhos szőnyegek nagyszerű szolgálatot tesznek a talpunk alatt tévénézés közben vagy a hálószobaágy mellett, de a lépcsőn kevésbé praktikusak… Érdemes előnyben részesíteni a lépcsőfokokra tervezett lépcsőszőnyegeket; a teljes szőnyegborítás abban az esetben kínál jó megoldást, ha el szeretnénk takarni egy nem túl esztétikus lépcsőt.

Keressük a számunkra megfelelő lépcsőszőnyegeket a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában, és válasszuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelő darabokat!