Natúr roló

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

NATÚR ROLÓ – ROLÓVÁLASZTÁSI KISOKOS KEZDŐKNEK

A különféle rolók ma már számos otthonban megtalálhatók, de, természetesen, még mindig sokan választják munkahelyükre is ezt a sötétítési megoldást. A rolók egyik legnagyobb előnye, hogy ár-érték arányban tökéletesek: relatív olcsók, de tartósak, a drágább fajták is visszahozzák az árukat, hiszen télen valamelyest csökkenteni képesek a rezsin, és egy jó rolóval tuti, hogy nem kell nyáron sem annyit légkondizni. Vannak persze olcsóbb típusú rolók is, ezek sem rosszak, talán tényleg csak annyi a problémájuk, hogy nem annyira esztétikusak, és talán hamarabb kell őket cserélni, mint a többit.

A rolók azért is közkedveltek, mert tényleg annyi fajta van és annyi szín, hogy mindenki meg tudja találni a saját házába vagy környezetébe illőt. A natúr roló például a legtöbb szobában, lakásban, szinte bármilyen helyiségben jól mutat, és a legtöbb esetben a színes rolókat annyira nem is ajánlják a lakberendezők, hiszen komoly átgondolást és színkombinációt igényel ezek összeválogatása.

A NATÚR ROLÓ ELŐNYEI

Általában azt gondolják az emberek, hogy a rolók – mivel sötétítésre használjuk őket – csak sötét színűek lehetnek, sőt az is hozzátársul ehhez a képzethez, hogy anyagukban is erősek, nehezek. Ez pedig egy teljesen téves elképzelés. A szakemberek, lakberendezők ugyanis azt mondják, hogy sötétítésre éppen ellenkezőleg, nem sötét és nehéz színeket kell választani, hanem világosabb árnyalatokat, a sötét ugyanis húzza a napot, tehát akár még melegebbet is tud csinálni a benti térben. A natúr roló kellemes színhatásában, a természetes fény megmarad a helyiségben, így nem kell villanyt kapcsolni napközben, ha le van engedve a roló, illetve mivel világos, így még nagyít is a téren. A kellemes, világos anyagok sokkal jobb közérzetet is keltenek, illetve a natúr szín a természetességet sugallja, amitől jó hangulatú lehet az otthon.

NATÚR ROLÓK SZÍNEI

A natúr rolók között is van színválaszték, hiszen sehol nem egyforma színű az ablak, a fal vagy akár a bútorok. Ezek között megtalálhatjuk a bézs és a fehér különféle árnyalatait, de vannak sárgák és barnák is. Természetesen ebben a fajtában is meg lehet találni a sötétebb színű rolókat, hiszen egy olyan helyen, ahol fontos az is, hogy néha sötétet csináljunk, ezek megfelelők lehetnek. A szín kiválasztásánál fontos azt figyelembe venni, hogy milyen helyiségbe választjuk a rolót, illetve hogy milyen színek veszik körül.

ROLÓK KIVITELEZÉSE

Ahogyan már említettük, százféle roló van már a piacon, mindnek óriási előnye azonban, hogy könnyű őket felszerelni, és nem kell hozzá mestert hívni, az otthoni eszközeinkkel könnyen meg tudjuk magunknak is oldani. A rolók használata is nagyon egyszerű, általában oldalt van egy kis húzóka, amivel tudjuk szabályozni a méretét – a rolók fel- és lefelé mozognak, bár vannak olyan típusok is, amelyek oldalirányba is tudnak nyílni, így a belátást megakadályozzák, de a természetes fényt bejuttatják. Általában fényáteresztő funkciójúak az anyagok, így nem kell attól tartani, hogy az áramszámlánkat majd az emeli meg, hogy villanyt kell kapcsolnunk, mert le van húzva a roló. Ami még fontos, hogy vannak bal és jobb oldali vezérlésű rolók is, választásnál ezt jobb nem elfelejteni – általában az ablak szélére kell, hogy kerüljön a roló irányítója.

Cikkünk, reméljük, hogy segítséget tudott nyújtani azoknak, akik még csak most döntötték el, hogy rolóval szerelik fel házuk ablakait, vagy az irodahelyiséget sötétítenék ezzel az eszközzel. A natúr rolót ajánljuk szeretettel, hiszen annak egyszerűségével nem tudunk mellélőni!