Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Dupla roló

Megtekintés Rács Lista

1-9/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A DUPLA ROLÓ TULAJDONSÁGAI

A rolóknak és a sötétítésnek az őszi és a téli időszakban is hasonló fontossága van, mint nyáron. Sokan ezt elfelejtik, hiszen első gondolatra a sötétítést inkább a nyári, meleg, napsütéses időszakhoz kötik – ez azonban téves elképzelés. Cikkünkben körbejárjuk, hogy milyen évszakban miért van szükség a rolókra, és arra is kitérünk, hogy a dupla roló típusnak milyen tulajdonságai és előnyei vannak.

TÉLEN IS FONTOS A ROLÓ HASZNÁLATA

A nyári időszakban egyértelmű, hogy miért alkalmazzák sokan a sötétítést: ha az erős napfény nem jut be a szobába, akkor kevésbé melegszik fel az. A legtöbben alkalmazzák a sötétítésre alkalmas eszközöket, főleg azért is, mert így egy kicsit visszább lehet venni a légkondicionáló berendezés használatát – ezzel óvva kicsit a környezetünkre mért káros hatásokat. A téli időszakban is energiahatékony a rolók használata – ezt viszont sokan nem tudják. A ma vásárolható rolók úgy vannak elkészítve, kifejlesztve, hogy valamilyen szinten hőszigetelőként tudjanak funkcionálni. Ha tehát nyáron azzal próbáltunk spórolni, hogy a légkondit nem zúgattuk, akkor télen érdemes a fűtésen enyhíteni – ehhez lehet segítségünkre a dupla roló. A téli rolóhasználat előnye még, hogy, mivel elég hamar sötétedik, ezzel az eszközzel könnyedén ki tudjuk szűrni a nem várt tekinteteket is. A rolók, mivel olyan anyagból készülnek, amelyek átengedik a napsugarakat, télen azért is praktikusak, mert nem sötétítik be a szobát, viszont a hőt bent tartják, mert valamelyest szigetelik az ablakot. Most pedig nézzük, hogy ez a speciális dupla roló milyen tulajdonságokkal rendelkezik, és milyen előnyökkel jár a használata!

A DUPLA ROLÓ ELŐNYEI

A dupla rolót elsősorban azok kedvelik és preferálják, akik szeretik a természetes napfényt, és nem azért használnak sötétítőt, hogy az minél jobban kizárja a nap sugarait, hanem inkább a hőszigetelés, illetve a hőtartás miatt. A dupla roló egyik fő tulajdonsága, hogy sávos, egyik sávban világosabb, másik sávban „sötétebb”, tehát kinézetre olyan, mintha enyhén csíkos lenne az anyag, ezzel is engedve kicsit a természetes fény áramlását. A dupla rolót elsősorban azoknak ajánlják, akiknek például pont úgy áll az ablakuk, hogy a fény belesüt a képernyőbe, ahol az ablak szemben van a televízióval, vagy ha az irodahelyiségben a számítógép képernyője mögött van a fényforrás.

A dupla roló egyébként anyagában poliészter, de textilhatást tükröz, amellyel lehetővé teszik, hogy szinte bármelyik helyiségben funkcionálhasson. Ezek általában fehér vagy fekete színűek, választásnál, nyilván, azt érdemes elsősorban figyelembe venni, hogy milyen más anyagok és színek vannak még abban a szobában, és hogy mi az elsődleges funkciója. Vannak már barnás árnyalatú dupla rolók is, illetve gyerekszobába érdemes akár a színes változatokat is megnézni, de akár más helyiséget is tökéletesen fel tud dobni például a zöld színű roló.

Azért is döntenek sokan egyébként ezek a rolók mellett, mert így nem veszik el az ablakpárkány tere, mint pakolófelületet lehet használni – persze csak ha nem állandóan azt az ablakot nyitogatjuk.

A dupla roló felszerelése is ugyanolyan könnyű, mint a hagyományos rolóké, így ehhez általában nem kell mester, magunk is meg tudjuk oldani, sokan ezért is kedvelik.

Ahogyan már fentebb említettük, sokféle roló közül lehet választani, a dupla rolók közül is már elég széles a skála a piacon. Ezek között is vannak drágább és olcsóbb változatok, mindenképpen a középkategóriás vagy a drágább az előnyös, hiszen az tartósabb, és egy idő után megtérül az ára.