Építési-szerelési ragasztó

Megtekintés Rács Lista

19-27/105 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/105 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÉPÍTÉSI-SZERELÉSI RAGASZTÓK

Az építési-szerelési ragasztók között olyan termékeket találunk, amelyek a kisebb-nagyobb felújítási és lakberendezési munkálatokban is a segítségünkre lehetnek. Érdemes megismerni ezeket a ragasztókat, hiszen a segítségükkel gyors, egyszerű és erős rögzítést biztosíthatunk.

Mindenekelőtt érdemes megemlíteni, milyen célt szolgálnak a közönséges építési-szerelési ragasztók. Ezek a termékek akár kül- és beltéren is képesek helyettesíteni a mechanikus rögzítést, így nagyban megkönnyíthetik a dolgunkat. Kültéri használat esetén, mielőtt hozzálátnánk a munkához, illetve kiválasztanánk a megfelelő építési-szerelési ragasztót, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a termék alkalmas-e kültéri használatra. Általánosságban elmondható, hogy minden kültéri ragasztót használhatunk beltéren, fordítva azonban, az időjárásállóság hiánya miatt, ez nem mondható el. A beltéri diszperziós ragasztók használata esetén a felületet óvni kell a tartós nedvességtől; némi kiömlő folyadék nem fogja károsítani a ragasztást, azonban a nedvességet szükséges feltörölni a ragasztott felületről. A szerelési ragasztók alkalmasak akár nehezebb fa-, fém-, kerámia-, tégla- és gipszkarton tárgyak rögzítésére is. Nagyon fontos tudni, hogy a legtöbb építési-szerelési ragasztó esetében legalább az egyik ragasztott felületnek nedvszívó tulajdonsággal kell rendelkeznie, csak így garantált a stabil és erős rögzítés.

Az építési-szerelési ragasztók rendszerint nagy hőállósággal rendelkeznek, ennek köszönhetően akár fűtőkészülékek közelében elhelyezett tárgyak ragasztására is alkalmasak. Vagyis nem kell attól tartanunk, hogy a radiátorok mögött megragasztott gipszkartonok vagy hővisszavető elemek egyszerűen leválnak a meleg hatására. Érdemes tudni azonban, hogy az építési-szerelési ragasztók rendszerint 24-48 óra alatt érik el a végszilárdságukat. Ez azt jelenti, hogy ennyi időre van szükségük a maximális kötéshez. Ha súlyosabb vagy nagyobb méretekkel rendelkező tárgyakat szeretnénk ragasztani, támasztásra vagy rögzítésre lehet szükség.

Érdemes tudni, hogy léteznek kifejezett gipszkartonstukkók, rozetták, sztiropor-díszlécek ragasztására kifejlesztett építési-szerelési ragasztók is. Amennyiben kifejezetten ilyen felületeket szeretnénk ragasztani, érdemes ezeket választani. Erős tapadást biztosítanak, aminek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a felragasztott elemek egyszerűen leválnak vagy lezuhannak. Rendszerint fehér színnel rendelkeznek, de lefesthetők, így a ragasztóréteg tökéletesen elfedhető. Sőt, szükség esetén a megszilárdult réteg csiszolható is. Rendszerint oldószermentes változatban készülnek, így zárt térben is kényelmesen használhatók, nem kell szúrós szagoktól tartanunk. Kitöltő tulajdonságának köszönhetően akár kisebb rések és hibák elfedésében is segítségünkre lehet. Kiváló adottságainak köszönhetően a megszilárdult ragasztó nem repedezik, és nem pattog le.

Az építési-szerelési ragasztók között, természetesen, fontos szerephez jutnak az úgynevezett kontaktragasztók is. Ezek rendszerint gyors rögzítést biztosítanak, így nagyszerűen használhatók akár tükrök, dísztárgyak felerősítése során is. A BAUHAUS szakáruházak és webshop építési-szerelési ragasztó kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő termékeket. Ismerjük meg ezeket a kiváló ragasztókat, és használjuk őket, ha rögzítésre van szükségünk!