Áruházaink 2024. 05. 19-20. (hétfő-vasárnap) ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Krétatábla

Megtekintés Rács Lista

28-28/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

28-28/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KRÉTATÁBLA

A krétatábla egy nagyon sokoldalú, kreatív elem lehet otthonunkban. Bárhová elhelyezhetjük és bármire használhatjuk. Felnőttek és gyermekek részére is ajánlott. Konyhában való alkalmazása során lejegyezhetjük a bevásárló listát vagy a napi teendőinket, így mindig a szemünk előtt lesznek. Gyermekek számára is kiváló játék, mert szabadjára engedhetik a fantáziájukat, és rajzolhatnak rá akár krétával, akár filctollal, attól függően, hogy milyen típusú táblát választunk. Színeket is alkalmazhatunk használatuk során, ezzel is megtörve az egyhangúságot. Számos szín áll rendelkezésünkre, amelyekkel kiválóan jelölhetjük például a fontosabb tennivalókat. Falfelületre is helyezhető, azonban, ha az görbe vagy egyenetlen, nem ajánlott arra ragasztani, inkább válasszunk egy sima felületet, mint például egy bútorlap vagy a frizsider ajtaja. Könnyen törölhető, ez mindenképpen előny, tehát nem kell sűrűn új krétatáblát vásárolnunk, hiszen amellett, hogy rendkívül sokáig és sok mindenre használható, hosszú élettartamú is, nem használódik el egykönnyen.

Ha mégsem szeretnénk vásárolni krétatáblát, egy kis ügyességgel mi is elkészíthetjük, amihez szükségünk lesz akrilfestékre, 3D-porra és csiszolópapírra. Össze kell keverni a festéket és a port csomómentesre, az így kapott anyaggal befesthetjük a kiválasztott felületet, majd miután megszáradt, megismételhetjük ezt a folyamatot még legalább kétszer vagy háromszor. Teljes száradás után sima felületté kell csiszolni, leporolni, és már használhatjuk is! Nagyon egyszerűnek tűnik, azonban időigényes, és az anyagi oldala sem biztos, hogy kedvezőbb, mintha megvásároltuk volna a krétatáblát. Ma már rendkívül kreatív formákban kaphatók szép és igényes kinézetű krétatáblák, tehát érdemes beruháznunk egyre, hogy igazán passzoljon a kinézete az általunk kiválasztott helyiség stílusához.

Beszélhetünk többféle krétatábláról, az egyik a szabadon, bárhová felfesthető krétatábla, ami nagyon jó szórakozás lehet a gyermekek számára, hiszen ki ne szeretne büntetlenül falat firkálni?! Persze, hogy minden gyerek. Ez egy kiváló szülő-gyermek program lehet, amellyel a kreativitásukat is fejleszthetjük. A másik opció lehet a mágneses krétatábla, amit kihelyezhetünk akár kültérre is, ha például árusítani, hirdetni szeretnénk valamit rendezvényeken, kiállításokon, vásárokon és számos más eseményen. Az életünk szinte minden területén alkalmazhatjuk, mint például a korábban említett konyhai használatban is, ahol talán a legnagyobb szerepet tölti be. Ide sorolhatunk még további kreatív felhasználási módot, ilyenek például a lefestett poháralátétek, amelyekre neveket írhatunk, így mindig tudjuk, kinek a pohara található az adott alátéten. Természetesen ez is egyszerű törléssel eltávolítható és újraírható, tehát nem kell újra elkészítenünk. A pultra is helyezhetjük a kis tábláinkat, amelyekre fűszerek neveit, tészták fajtáit is lejegyezhetjük. Ezen funkciója mellett vintage hangulatot tud kölcsönözni konyhánknak, tehát egyben kiváló dekorációs elem is.

Ládák, dobozok, befőttesüvegek megjelölésére is kiválóan alkalmazható, szinte bármilyen anyag befesthető és krétatáblaként használható. Ez azért ajánlatos, mert nem kell papírdarabokra írnunk és ragasztanunk, amik egyrészt nem is praktikusak, másrészt nem is dekoratívak, viszont hasznos tudnunk, hogy mit tartalmaznak például a befőttes üvegeink. Nem kell elrejtenünk a szekrény mélyére, mert a konyha dekoratív elemeként ki is helyezhetjük a polcra.

A konyhán és a gyerekszobán kívül az előszobában is kiválóan alkalmazható, például gyors emlékeztetők lejegyzésére, hogy mit ne hagyjunk otthon, vagy hogy hová kell mennünk még a délelőtt vagy délután folyamán. Vendégek érkezése előtt egy kedves szöveget is felírhatunk rá, amivel üdvözöljük őket vagy például karácsonyi időszakban boldog karácsonyt kívánhatunk általa mindenkinek, aki az otthonunkba belép. Idézeteket és általunk kedvelt mondásokat is lejegyezhetünk rá, és amikor ránézünk, mindig jó érzés fog eltölteni minket.

A KRÉTAFESTÉKET VAJON MINDENRE TEHETJÜK?

Ma már természetesen nemcsak az iskolában alkalmazzuk a krétafestéket, hanem otthonunk egyedivé tételéhez is. Bútorainkat percek alatt átvarázsolhatjuk használati tárgyakból praktikus tárgyakká. Ahogyan az előbb már említettük, több rétegben érdemes felvinni a festéket, és kivárni a száradási időt, ez után már nincs más dolgunk, mint használni azt.

Igen, mindenre tehetjük a festéket, és mindenre használhatjuk. Állandó elemeket is rátehetünk, amelyeket nem szeretnénk letörölni, ezzel egyedivé tehetjük szobáinkat. Bútorlapra festve, az ágyunk fölé helyezve, képet alkothatunk, ha azt szeretnénk, hogy a saját kezünk munkája ékesítse a falat. Bármely helyiséget izgalmassá tehetünk használatával, főleg akkor, ha művészi hajlamokkal rendelkezünk, hiszen így olcsón és kreatívan tudjuk díszíteni otthonunk bármely zugát!