Kerti tömlő és tömlőkészlet

Megtekintés Rács Lista

1-9/72 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/72 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KERTI TÖMLŐ ÉS TÖMLŐKÉSZLET

 A kényelmes és víztakarékos öntözés minden hobbikertész álma. Az egyszerű tömlőtől kezdve akár egy teljes készletet is beszerezhetünk a megvalósításhoz. Konyhakertészeknek és balkon-rajongóknak, fűszernövény termesztőknek ideális. Ugyanis mi magunk szabályozhatjuk a növényhez eljutó vízmennyiséget, ráadásul egy remek öntözőrendszerrel ezt a cserepes változatoknál is használhatjuk!

A kerti tömlőkészletek és öntözőszettek könnyen összeszerelhetők. Ismerjük meg, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan locsolni a segítségükkel!

CSAVARODÁSMENTES, RUGALMASAN TÁGULÓ TÖMLŐKÉSZLETEK

Egy tartós anyagból készült tömlőt sokáig használhatunk aktívan a kerti munkálatoknál. A legtöbb háznál található kinti csap, illesszük hozzá, és már indíthatjuk is az öntözést. Nemcsak öntözőrendszerekhez csatlakoztatva hatékony a tömlő. Már remekül szabályozható tömlőkészleteket is beszerezhetünk, amihez sokszor egy praktikus egykezes víznyomásszabályozó is társul.

Ismerős a folyamatosan összetekeredő tömlő problémája? Felejtsük a folytonos küzdelmet és a hosszan tartó kibogozás kellemetlen élményét! Balkonokhoz és teraszokhoz tökéletes egy spirálkialakítású, minőségi anyagból készült tömlő, amely magától visszaugrik eredeti állapotába. Már 10 méteres távolságban is használhatjuk, és a locsolás végén elég csak elengednünk, egyetlen mozdulattal a helyére kerül.

Sokszor érdemes egy magasabb árkategóriát választani, cserébe nemcsak kényelmes, de sokoldalúan szabályozható darabot kapunk. Ilyen például egy rugalmasan táguló és zsugorodó tömlőkészlet. Mivel nem tekeredik és nem csavarodik, gyorsan és könnyedén locsolhatunk vele. Anyaga rendkívül könnyű, ezért ott a helye nemcsak a balkonon, de magunkkal vihetjük lakókocsi-tartozékként, kempingezéshez is. Használaton kívül a tömlő átmérője csupán a fele a klasszikus változatnak, ezért nagyon kis helyen is tárolható. Locsolásnál azonban már egy átlagos nyomás esetén is a duplájára növekszik, ezzel segíti a kényelmes növénygondozást. A csepegő csap miatt sem kell aggódnunk, a professzionális tömlőkészletek cseppmentesen működnek.

MILYEN ÖNTÖZŐKÉSZLETEK ÉRHETŐK EL?

Hogyan oldhatjuk meg egy teljes növénysor takarékos, mégis megfelelő öntözését? Az sem baj, ha kevés tapasztalattal rendelkezünk a kerti locsolásban, ugyanis most öntözőkészleteket rendelhetünk, amely tartalmaz minden alapvető eszközt a kényelmes gondozáshoz. Nekünk csak össze kell szerelnünk, és már nyithatjuk is a kerti csapot! Ápoljuk profi csepegtetővel a soronként ültetett paradicsomokat és a kedvenc veteményeinket. Ugyanígy a cserepes virágainkhoz is találhatunk vízszabályozó rendszereket. Egyszerű szerkezettel, mégis hatalmas segítséget nyújtanak az egyenletes öntözéssel, amely a növénygondozás egyik alappillére.

Mit tartalmaz egy öntözőkészlet? Mindent, amire szükségünk van a víztakarékos öntözéshez. A növénysorokhoz lefektethető vezetékcső mellett leszúrótüskéket és zárótömítést találunk a készletekben, valamint a nyomáscsökkentést a csaphoz csatlakoztatható alapelem oldja meg. Változó a vezeték hossza, 15 méteres, de akár 50 méteres kivitelezésben is elérhetők az öntözőkészletek. Az egyszerű telepítés mellett még mobilis is, bármikor könnyen áthelyezhetjük. A csövön 30 centiméterenként csepegtetőfejek gondoskodnak a folyamatos és egyenletes öntözésről.

A teraszon és az erkélyen egy kifejezetten cserepes virágokhoz elkészített változatot alkalmazhatunk. Kezdőknek ideális, de bárki örülni fog a könnyen összeszerelhető rendszernek, amellyel külön-külön szabályozhatjuk a cserepek vízcsepegtetőjét. Nem kell aggódnunk a rozmaring túlöntözése miatt, és a petrezselyem is jól érezheti magát, hiszen növényre szabottan juttatjuk el a szükséges vízmennyiséget. Az alapfelszerelésben 5 cseréphez, míg a profibb változatban 7 cseréphez és 3 növényládához találunk szükséges eszközöket. Az elosztócső, a leszúrótüskék, a zárótömítés és a szabályozható végcsepegtetők mellett a csomagok tartalmaznak nyomáscsökkentő alapelemet és egy menetes tömlőelemet is.