Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Egyéb virágtartó

Megtekintés Rács Lista

28-28/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

28-28/28 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EGYÉB VIRÁGTARTÓ

A virágok szerelmeseinek virágtartókra, virágládákra is szükségük van a kertben. Ezek sokféle anyagból készülhetnek; cserépből, műanyagból, betonból... Ezek biztonságos élőhelyet biztosítanak növényeinknek.

MIÉRT JÓ A BETON VIRÁGTARTÓ?

Természetesen, a kerti termőföldbe is ültethetjük virágainkat, azonban szép dekorációs célt szolgálnak a virágtartók. A beton virágtartó előnye abban rejlik, hogy időtálló anyagból készült, nem kell minden évben másikat venni, nem viszi el, dönti fel egy szélvihar, nem is beszélve a vakondok kártevő hatásáról, amit egy beton virágtartóval elfelejthetünk. A ház elé tehetjük, vagy a teraszunkra, és mindig más és más pompásan virágzó növényeket tehetünk bele, vagy akár sövényt is. Vannak hatszög, dézsa- vagy hasáb alakúak. Természetesen, ezek elmozdítása nehézkes, ezért ritkán vagy egyáltalán nem alkalmasak helyváltoztatásra. Az ilyen virágtartóknál nagyon hasznos a mulcs használata a termőföldre. A mulcs huzamosabb ideig nedvesen tartja a virágföldet, véd a hőmérséklet-változástól és a gyomosodástól is. A virágtartókban lévő virágok locsolóvizébe ajánlatos gyakran virágtápot keverni! Vannak kőzúzalékkal bevont és különféle színű virágtartók. Mivel ez egy tartós megoldásnak számít, jó, ha szánunk rá időt, hogy a környezetnek megfelelőt válasszuk ki.

MILYEN VIRÁGTARTÓK VANNAK MÉG?

Nagyon elterjedtek az ókori időket idéző amforák, amelyek mediterrán jelleget biztosítanak kertünknek. Ezek különféle méretekben kaphatók, általában természetes cserépszínekben. Különösen jól mutatnak bennük az élénken virító virágok. Kényes anyaguk miatt, földdel megpakolva, nehezen vihetők át másik helyre, ezért vegyük figyelembe, hogy nem mobilisek.

Könnyen mozgathatók viszont a különféle virágállványok, készülhetnek fából, fémből, esetleg műanyagból is. A virágállványok helytakarékosak, kis helyen több virágcserepet is elhelyezhetünk. Nem csak a kertben mutatnak jól, hogy kimagaslanak a különféle cserepes virágok, hanem a teraszt, a balkont és az otthonunk belső terét is ékesíthetik. A futónövények is jól mutatnak bennük.

Léteznek különféle formákat imitáló virágtartók, mint a csigaház, a nyitott szájú zsák, állat- és fejfigurák, cipőcskék. Ezek mind-mind egyedi és kellemes, otthonos hangulatot kölcsönöznek kertünknek. Érdekes megoldás a többszintes virágtartó, amely egy cserépből áll, ami az egész alapját képezi, de az oldalán több kisebb cserép ékeskedik. Itt minden részbe más-más virágot tudunk ültetni. Divatosak a félbe vágott vagy töröttnek kinéző kaspók, amelyek olyan hatást keltenek, mintha a belőlük növő virágok valósággal folynának kifelé, mint a víz.

A robusztus dézsának, hordónak kinéző virágtartó alpesi hangulatot idéz, míg az egyszerű fém virágtartó a letisztult skandináv ízlésvilággal rokon.