Medence és zuhany

Megtekintés Rács Lista

1-9/267 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/267 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MEDENCE ÉS ZUHANY A SAJÁT KERTÜNKBEN

A nyári forróságban a medence igazi mentsvár. A saját kertünkben is felállítható, puhafalú és fémvázas medencék nagyszerű lehetőséget jelentenek némi felfrissülésre, ráadásul a gyerekek kedvenc időtöltésévé válhat a medencében való pancsolás. Ismerjük meg a kerti medencéket, illetve vegyük sorra, mit kell tudnunk róluk, ha saját medencét szeretnénk vásárolni!

Mindenekelőtt tudnunk kell, hogy egy felállítható medence nagyságrendekkel kisebb befektetést igényel, mint egy épített medence. Utóbbiak esetében nem csak a magas építési költségekkel kell számolni, hiszen a fenntartásuk is jelentősen magasabb összeget emészt fel. Velük szemben a puhafalú és fémvázas kerti medencék sokkal olcsóbbak, a nyár végén pedig nincs más dolgunk, mint leereszteni a vizet, puhafalúak esetében pedig légteleníteni és elhelyezni őket egy fagymentes helyiségben.

A felállítható kerti medencék tehát kifejezetten kedvező áron megvásárolhatók, így nagyszerű hűsölési lehetőséget biztosítanak az egész családnak. A gyerekek önfeledten játszhatnak a vízben – ennek a szülők is sokkal jobban örülnek, mintha videójátékok társaságában töltenék a nyári szünidőt. De a felnőttek számára is felüdülést hoz a csobbanás egy fárasztó munkanap végén. A kerti medence a családi élet színhelye lehet a nyári hónapokban.

KERTI MEDENCE VÁLASZTÁSA OKOSAN – EZEKRE MINDENKÉPPEN FIGYELJÜNK!

Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy milyen típusú medencét választunk. Sokféle változattal találkozunk, ezek mindegyike rendelkezik kisebb előnyökkel és hátrányokkal. A felfújható és a csővázas medencéket tekinthetjük a legelterjedtebb típusnak, ezekből áll a rendelkezésünkre a legnagyobb választék. A felfújható medencék erős vinylből vagy PVC-ből készült fallal rendelkeznek, amelyeket egy levegővel felfújható gyűrű feszít ki. A csővázas medencék esetében a falak stabilitását értelemszerűen csővázak biztosítják, ennek köszönhetően az ilyen medencék erősebbek és stabilabbak. Ezek szintén vinyl vagy PVC fallal rendelkeznek, de az erős csővázaknak köszönhetően nagyobb mennyiségű vizet képesek megtartani.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen alakú medencét érdemes választani. Kör, ovális, téglalap vagy négyszög alakú medencék közül választhatunk; a puhafalúak esetében nem igazán van választási lehetőségünk, hiszen az oldalfal kifeszítését biztosító gyűrű gyakorlatilag be is határolja a lehetőségek számát. A csővázas medencék esetében már van választási lehetőségünk. Nagyobb medencék esetén érdemes a téglalap alakúakat választani, hiszen ezek alkalmasabbak úszásra is. Habár a méretek nem tesznek lehetővé egy olimpiai felkészülést, mindenképpen nagyobb mozgásterünk van téglalap alakú medencékben. A kisgyermekek számára biztonságosabbak a puhafalú, kör alakú medencék, hiszen ezek esetében nem kell attól tartani, hogy megcsúsznak, és esetleg beütik a fejüket a medence élébe vagy sarkába.

Természetesen a méret kiválasztására is figyelmet kell fordítanunk. Minél nagyobb medence mellett döntünk, annál nagyobb élményben lehet részünk, de érdemes ésszerű döntést hozni. Vegyük figyelembe, hányan használnánk egyszerre a medencét, zömében gyerekek vagy felnőttek fürödnének benne, esetleg szeretnénk-e úszni benne vagy megelégszünk a mártózással is! Persze figyeljünk arra is, hogy a medence mindenképpen elférjen a kiszemelt helyen, ráadásul számítsunk arra is, hogy a létra is helyet foglal!

A BAUHAUS kínálatában ismert gyártóktól származó medencékkel találkozhatunk. Ezek kiváló minőséggel rendelkeznek, megbízhatók a varrásaik, illetve az anyagminőségük is megfelelő. Érdemes előnyben részesíteni ezeket a termékeket, mivel esetükben nem merülnek fel minőségbeli problémák!

A vásárlás során érdemes azt is figyelembe venni, hogy a kiszemelt medence beüzemelése milyen ismereteket és munkálatokat igényel. A szűrőkkel szerelt medencék esetében az összeszerelési mutató nyújt segítséget, a fémvázas medencék esetén is szükségünk lehet némi műszaki affinitásra. Ne felejtsük el, hogy az összeszerelés és a felállítás egyik legfontosabb lépése a megfelelően sík terep megtalálása, ahol a medencénk biztonságosan használható lesz.

A medence mellett érdemes egy zuhanyt is beszereznünk, amely gyors felfrissülést hoz számunkra a legforróbb napokon is. A BAUHAUS kínálatában, a legegyszerűbb állványos zuhanyok mellett, tárolóval ellátott szolárzuhanyokat is találhatunk. Válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelőt, és élvezzük a nyarat!