Jungle Gym játszótér

Megtekintés Rács Lista

10-13/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-13/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

JUNGLE GYM JÁTSZÓTÉR

A játszótereken töltött idő régóta tartozik a gyermekek kedvenc időtöltései közé. Amikor eljön a jó idő, szabadidejüket szívesen töltik a friss levegőn, a szabad ég alatt. Itt szaladgálhatnak, hintázhatnak, csúszdázhatnak, játszhatnak és társaloghatnak is. Mindez jótékony hatással van szellemi és fizikai épségük megfelelő fejlődésére.

A fa széleskörűen felhasználható építőanyag. Költséghatékonyan szinte minden kerti játék elkészíthető belőle, a játszótértől kezdve a legapróbb játékokig. Előnye, hogy könnyű vele dolgozni, és a végeredmény igen esztétikus lesz. A fém- és a műanyag játékok nem nyújtanak olyan élményt, mint a fából készültek. Az ilyen játékok természetes kinézetet kölcsönöznek a kerti játszótereknek, ahol a játék csakis élvezetes lehet. Nemcsak a gyerekeknek nyújt valódi élményt, hanem a szülőknek is, hiszen egy fából készült játszótér remekül illeszkedik az udvarba vagy a kertbe.

A fa játszóterek előnye, hogy tartósak és strapabírók. Természetesen, megfelelő felületkezelést és karbantartást igényelnek, ezek nélkül az időjárás hatásai hamar tönkretehetik.

A fából készült játszóterek biztonságosak is. A műanyag könnyen törik, és balesetveszélyes lehet. A fémből készült játszóterek is veszélyforrások lehetnek, hiszen a kiálló fémdarabok, vagy a rossz összeillesztés, komoly sérüléseket okozhatnak csemetéinknek. Karbantartás hiányában a fém egy idő után rozsdásodni kezdenek, ami szintén nem előnyös a gyerekek számára.

A JUNGLE GYM JÁTSZÓTEREK

A Jungle Gym egyedülálló kerti fajáték kollekcióval rendelkezik, és garantáltan kielégíti minden gyermek igényét. A játszóterek igen sok kombinációja áll rendelkezésünkre. Széles típusváltozatai között mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást. Az alapmodellek mellé akár modulokat és kiegészítőket is vásárolhatunk, amelyek segítségével kertünkben vagy udvarunkban egyedi játszótér építhető. Az alapmodell mellé vásárolhatunk csúszdákat, hintákat, mászóköteleket, homokozót vagy macskahálót is. Gyermekeink garantáltan élvezni fogják a játékot a kertben, a szülők pedig nyugodtak lehetnek, hiszen apróságaikat biztonságban tudhatják.

A Jungle Gym kerti játszóterek biztonságosak és időtállók, hiszen magas nyomáson telített impregnált fenyőfából készülnek. Az eljárás lényege, hogy a lécekbe nagynyomással telítőanyagot fecskendeznek, amely rovar- és gombaölő szereket is tartalmaz. A kezelésnek köszönhetően a fa lassabban kap lángra tűz esetén, illetve ellenállóbbá válik a környezeti viszontagságokkal szemben.

A játszótereken és a friss levegőn töltött idő pozitív hatással van a gyerekekre. Játék közben fedezik fel a körülöttük lévő világot, ez segíti fizikai és szellemi fejlődésüket egyaránt.

HOGYAN TARTSUK KARBAN A KERTI JÁTSZÓTERET?

A tavasz közeledtével gyerekeinket is egyre nehezebb bent, a házban tartani. Legszívesebben szaladgálnának, és birtokba vennék kerti birodalmukat. Mielőtt ez megtörténne, érdemes alaposan átvizsgálni a játszótereket.

Vizsgáljuk meg, hogy van-e valamilyen repedés a fán, amennyiben van, azt fatapasszal kell kikenni, majd lecsiszolni. Ügyeljünk a megfelelő csiszolásra is, hiszen az egyenetlen csiszolás sérüléseket okozhat. Nézzük át az összes vasaltot, földhorgonyt és hintakampót, hogy rozsdásak-e, valamint, hogy elég feszesek-e. Komolyabb elváltozás esetén: cseréljük le az alkatrészt! Ellenőrizzük át a hintákat, csúszdákat is! A sérült elemeket mindenképp cseréljük ki. A műanyag csúszdák és egyéb műanyag eszközök moshatók. A nagyon szennyezett csúszdákat magasnyomású mosóval is tisztíthatjuk. A játszóhomokot is le kell ellenőrizni, és megtisztítani az esetleges szennyeződésektől.