Kültéri épület és tároló

Megtekintés Rács Lista

1-9/148 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/148 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÜLTÉRI ÉPÜLET ÉS TÁROLÓ

Életünk során rengeteg olyan eszközt gyűjtünk össze, amelyek tárolása problémát okoz. Nem tárolhatunk mindent bent a házban, főleg akkor nem, ha azok nem is oda valók. Ilyenek például a kerti munkálatokhoz szükséges eszközök, szerszámok, a gépkocsink, kerti bútoraink stb. Ezeknek a házon kívül van helyük. Hogy hosszan meg tudjuk tartani ezen eszközök épségét, semmiképp sem szabad őket a szabad ég alatt tárolni. A megfelelő rendszerezés és biztonság érdekében kültéri épületekre van szükségünk. Hogy pontosan milyenre, az igényünktől és szükségleteinktől függ. Mielőtt kültéri tárolót vásárolnánk, érdemes néhány szempontot figyelembe venni!

MIT VEGYÜNK FIGYELEMBE, HA KÜLTÉRI ÉPÜLETET VAGY TÁROLÓT VÁSÁRLUNK?

Nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása. Mindenképp gondolnunk kell a jövőre is, amikor kerti, kültéri épületet vagy tárolót vásárlunk. Olyat kell választanunk, amely nemcsak a jelenlegi, de a jövőbeli igényeket is kielégíti. Át kell gondolnunk, hogy mit és milyen mennyiségben szeretnénk ott raktározni. Egy kültéri ház vagy kültéri tároló kitűnően megfelel kerti szerszámaink, kerékpárjaink, kerti bútoraink tárolására. Fontos, hogy nemcsak ezeknek az eszközöknek van szükségük elegendő helyre, hanem nekünk magunknak is, hiszen az sem elhanyagolható szempont, hogy mi is kényelmesen tudjunk mozogni benne. Mivel sohasem tudhatjuk, hogy milyen vészhelyzetekre lehet számítani, azért jobb a nagyobb, tágasabb tárolók kiválasztása. Kültéri épület vagy tároló vásárlása esetén figyelembe kell venni az épület magasságát, hosszát és szélességét.

Manapság igen nagy kínálattal rendelkeznek az áruházak, ami a kerti épületeket és tárolókat illeti. Ezért fontos tudnunk, hogy milyen célra is szeretnénk vásárolni az adott szerkezetet. Ha szerszámainkat, eszközeinket szeretnénk biztonságosan elhelyezni, akkor a kerti tárolók valamelyikét kell választanunk. Amennyiben szabadidős tevékenységeinkre keresünk megoldást, akkor érdemes egy kerti faházat vásárolni. A legkisebbek szabadidős elfoglaltságára pedig a konkrétan nekik készült kerti faházak vagy homokozók között érdemes körbenézni. Házi kedvencünknek is tudunk otthont találni, egy szépen kialakított kutyaház formájában. A növényeinknek pedig, hogy télen is biztonságban legyenek, egy üvegházat vásárolhatunk. De, természetesen, a felsoroltak különböző színben, anyagban és kivitelben érhetők el.

Fontos szempont az is, hogy az adott épület stílusban is passzoljon a kerthez, a környezethez. Igen sokféle tároló közül tudunk válogatni, úgyhogy biztos mindenki meg fogja találni a számára megfelelőt, színben, formában és anyagban egyaránt.

Ne feledkezzünk meg az épület megfelelő anyagáról sem! Háromféle anyag közül tudunk választani. A műanyagból készült, kültéri vagy kerti tárolók és házak előnye, hogy nem korrodálódnak, és előzetes kezelésre sincs szükség. Súlyuk viszonylag könnyű, így, a fémmel ellentétben, könnyen át is helyezhetjük azokat. Előnyük még, hogy nem igényelnek különösebb karbantartást. A minőségi és erős műanyag jól bírja az időjárás viszontagságait.

A faházak, mint ahogy minden fából készült szerkezet is, igénylik a felületkezelést. Ez által jobban tűrik az időjárás hatásait, kevésbé rongálódnak. A fából készült kerti épületek igen esztétikusak, és tökéletesen beleilleszkednek a környezetbe. Az ilyen épületeket érdemes minden évben lelakkozni, hogy elkerüljük az anyag elszíneződését, korhadását.

Fémből készült épületekkel is találkozhatunk, azonban ezek annyira nem elterjedtek. Ennek legfőbb oka az, hogy az ilyen típusok drágábbak, de mindenképp időállók. Megfelelő felületkezelésre van szükség ahhoz, hogy a minőséget fenntartsuk.

Végül, de nem utolsó sorban, fontos, hogy kültéri épületünkben biztonságban legyenek az eszközök. Fontos tehát, hogy zárható legyen!