Tűzgyújtó hely

Megtekintés Rács Lista

1-9/20 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/20 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KELLEMES ESTÉK A TŰZGYÚJTÓ HELYEK MELLETT

Mindannyian szívesen töltjük a szabadidőnket a kertünkben, a tavaszi és őszi esték azonban hűvösek lehetnek. Ilyenkor tesznek remek szolgálatot a különböző tűzgyújtó helyek. A BAUHAUS szakáruházak és webáruház kínálatában különböző tűzrakó helyek és kerti kandallók is megtalálhatók. Nincs más teendőnk, mint megtalálni a számunkra tökéletes darabot!

Különböző típusú és méretű tűzgyújtó helyekkel találkozunk, amelyek kettős funkciót biztosítanak számunkra; természetesen képesek melegséget árasztani, amivel kellemesebbé teszik a hűvös estéket, másodsorban pedig a kertünk igazi díszei lehetnek. Csak rajtunk áll, hogyan alakítjuk ki a tűzhelyek környezetét. Némi kreativitással rendkívül hangulatos menedéket varázsolhatunk, ahol kellemes órákat tölthetünk a családunkkal és a barátainkkal.

Mindenekelőtt figyelmet kell fordítani a tűzrakó hely elhelyezésére. Minden esetben kemény talajon kell elhelyezni a tűzgyújtó helyeket, noha nem kötelező szilárd burkolatot választani. A laza kötésű talajon való elhelyezést azonban nem javasoljuk, hiszen egy zápor után sárossá válhat, ráadásul a tűzhelyek belesüppedhetnek. Ha nagyobb súllyal rendelkező tűzgyújtó helyet szeretnénk kialakítani, az esetben néhány térkőből vagy bontott téglából készített, szilárd burkolat lehet a legideálisabb megoldás. Ha nem ellenkezik a kertünk hangulatával, egy vékony betontalapzatot is készíthetünk.

Fordítsunk figyelmet arra, hogy a tűzgyújtó hely összeköttetésben maradjon a terasszal és a házzal! Lehetőleg olyan helyet válasszunk neki, ahova gyalogjárda vezet, így a sötét estéken sem kell bokrok között közlekednünk. Ha a tűzgyújtó helyet sütésre-főzésre is használni szeretnénk, a jó megközelíthetőség még inkább felértékelődik, hiszen gyakran kell majd alapanyagokkal, tányérokkal, evőeszközökkel és kész finomságokkal járkálnunk.

A kerti tűzgyújtó helyek zömében fatüzelésűek, ezért jó ötletnek bizonyulhat, ha a közvetlen közelében tűzifatárolót alakítunk ki. Gondoskodnunk kell arról, hogy a fa száraz maradjon, ezért valamilyen fedélre lesz szükség. Persze megtehetjük, hogy a fát egy fedett épületben vagy a pincében tároljuk, ez esetben viszont a tűzhelyhez kell hordanunk a szükséges mennyiséget. Persze ez sem okozhat különösebb gondot, hiszen egyetlen begyújtáshoz szükséges mennyiséget könnyedén a helyszínre szállíthatunk.

A korszerű tűzgyújtó helyek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek biztonságosabbá teszik őket. A gyártók gyakran alkalmaznak apró szemű dróthálót, ami megakadályozza a szikrák szétpattogását. Számos olyan tűzrakó hellyel találkozunk, amely kialakításából adódóan grillezésre is alkalmas. A grillrácson húsok, halak és zöldségek is készíthetők a szabad tűz felett. A gondos kialakításnak köszönhetően a hamu könnyedén eltávolítható, ezáltal megóvhatjuk a növényeinket és a füvet a kiszóródó hamu káros hatásaitól.

A BAUHAUS szakáruházak és webáruház kínálatában tűztálakkal is találkozhatunk, amelyek rendkívül egyszerű és praktikus megoldást szolgáltatnak a hűvös estéken. Ismerjük meg ezeket az eszközöket is!

Éljünk a lehetőséggel, tegyük komfortosabbá a kertünket, és élvezzük a családunkkal és a barátainkkal töltött időt! A tűzgyújtó helyek segítenek ebben.