1. KINGSTONE BLACK ANGUS XXL - grillkocsi
  72 990 Ft 
  Részletek
 2. KINGSTONE BULLET 47 - gömbgrill
  21 990 Ft 
  Részletek
 3. KINGSTONE BLACK ANGUS - grillkocsi
  71 990 Ft 
  Részletek
 4. GRILLSTAR MISSOURI SMOKER - grillkocsi
  85 990 Ft 
  Részletek
 5. GRILLSTAR MONTANA - gömbgrill (Ø46cm)
  11 990 Ft 
  Részletek
 6. KINGSTONE BULLET 57 - gömbgrill
  33 990 Ft 
  Részletek
 7. GRILLSTAR - faszenes grill
  16 990 Ft 
  Részletek
 8. GRILLSTAR ARIZONA - faszenes grill
  11 990 Ft 
  Részletek
 9. WEBER SMOKEY MOUNTAIN COOKER - faszenes-vizes grill
  139 990 Ft 
  Részletek
 10. GRILLSTAR - grillkocsi
  11 990 Ft 
  Részletek
 11. GRILLSTAR TEXAS - grillkocsi
  35 990 Ft 
  Részletek
 12. KINGSTONE BULLET 66 - gömbgrill (Ø66cm)
  59 990 Ft 
  Részletek
 13. WEBER MASTER-TOUCH PREMIUM E-5770 - gömbgrill (Ø57cm)
  134 990 Ft 
  Részletek
 14. KINGSTONE CUTIE PIE - gömbgrill (Ø36cm)
  8 490 Ft 
  Részletek
 15. KINGSTONE EASY 32 - faszenes asztali grill (32cmØ, antracit)
  37 990 Ft 
  Részletek
 16. PERFECT HOME KAMADO - kerámiagrill (Ø51cm)
  269 990 Ft 
  Részletek
 17. WEBER ORIGINAL KETTLE E-5710 - gömbgrill (Ø57cm)
  77 890 Ft 
  Részletek
 18. BARRELQ BIG - faszenes grill (Ø57cm)
  69 990 Ft 
  Részletek
 19. PERFECT HOME KAMADO - kerámiagrill (Ø36cm, 2 féle)
  97 990 Ft 
  Részletek
 20. KINGSTONE EASY 32 - faszenes asztali grill (32cmØ, szürke)
  37 990 Ft 
  Részletek
 21. KINGSTONE EASY 32 - faszenes asztali grill (32cmØ, világosszürke)
  37 990 Ft 
  Részletek
 22. KINGSTONE SUNSET DELUXE - gömbgrill (Ø57cm)
  99 990 Ft 
  Részletek
 23. KINGSTONE OCEAN - gömbgrill (Ø47cm)
  31 990 Ft 
  Részletek
 24. KINGSTONE OCEAN - gömbgrill (Ø57cm)
  46 990 Ft 
  Részletek
 25. BARRELQ SMALL - faszenes grill (Ø40cm)
  49 990 Ft 
  Részletek
 26. KINGSTONE EASY 32 - faszenes asztali grill (32cmØ, narancssárga)
  37 990 Ft 
  Részletek
 27. GRILLSTAR DALLAS - asztali grill
  13 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Grillsütő a kertben

Tavasztól őszig grillszezon van, legalábbis azok számára, akik imádják ezt a finomságot. A grillezés több egyszerű ételkészítésnél; családi és közösségi program és kulináris élmény. Mindehhez csupán egy megfelelő grillre van szükség, és persze húsra, zöldségre és fűszerekre…

Ha saját grillt szeretnénk vásárolni, felvetődik a kérdés, milyet vegyünk. A kínálatban három alaptípussal találkozunk, ezek mindegyike rendelkezik előnyös tulajdonságokkal. Elsősorban a saját igényeinket és grillezési szokásainkat kell szem előtt tartani, ha a faszenes, elektromos és gázgrillek között válogatunk.

Nem túlzás azt állítani, hogy sokak számára a grill kifejezés a faszenes grilleket jelenti. A mai napig ez a legkedveltebb és legkeresettebb típus, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az így készített étel különleges füstös ízt kap. Az ilyen grillek jellemzően egyszerű szerkezetek, ezért rendszerint olcsóbbak is más típusoknál.

Ha a faszenes grillek mellett döntünk, a kiválasztásnál néhány jellemzőre érdemes külön figyelmet fordítani. Az első és legfontosabb tulajdonság a grill nagysága, illetve az ételek elhelyezésére alkalmas rács mérete. Ha csak kettesben grilleznénk, a kisebb eszközök is jó választást jelenthetnek, családok számára azonban érdemes a nagyobbakat választani. Így mindenki friss és meleg szeleteket fogyaszthat, nem kell arra várnunk, hogy az újabb és újabb adag is megsüljön. Hasznos, ha a kiszemelt, faszenes grill lyukacsos fedővel rendelkezik. A fedő csökkenti a kiszáradást, ráadásul megvédi az ételeket a szálló portól, falevelektől, a füstben elkábult rovaroktól és egyéb szennyeződésektől. Érdemes figyelni arra is, hogy a grill lábazata állítható legyen, így a tárolása is egyszerűbb, és a használata is kényelmesebb. Lehetőleg válasszunk hamutartóval rendelkező grillt, ami kényelmesebb és hatékonyabb hússütést tesz lehetővé!

Mindenképpen érdemes beszélni a gázgrillekről is. Ezek esetében is nagy választékkal találkozhatunk; rendelkezésre állnak egészen kisméretű kompakt gázgrillek és méretes grillkészülékek is. Az igényeink határozzák meg, hogy melyiket érdemes választani, illetve melyik kínál számunkra optimális megoldást. Találkozhatunk úgynevezett lávaköves grillekkel, kerámia égőkkel rendelkező úgynevezett RBS-grillekkel és kontaktgrillekkel is. Bármelyik méret és típus mellett döntünk, érdemes olyan gázgrillt választani, amely esetében az égőket külön-külön is be tudjuk gyújtani, illetve szabályozni tudjuk azok intenzitását. Ez azért is fontos, mert a zöldségeket jellemzően kisebb, a húsokat nagyobb lángon kell grilleznünk. Mindenképpen figyeljünk arra is, hogy az égőfej jó minőségű anyagból készüljön. A szerkezet legyen masszív, de nem árt, ha nem túl nehéz, különösen abban az esetben, ha nem csak mozgatni, de szállítani is szeretnénk.

Természetesen nem lehet elmenni szó nélkül az elektromos grillek mellett sem. Habár ezek jellemzően kisebb kapacitással rendelkeznek és nem is adnak igazi grillélményt, mégis több előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Kialakításukból és működési elvükből adódóan télen is használhatók, akár fondue és raclette készítésére is alkalmasak, viszont nem képesek visszaadni azt a füstös ízt, ami miatt a faszenes grilleket imádjuk. Ha az elektromos grillek mellett döntünk, érdemes előnyben részesíteni azokat a készülékeket, amelyek állítható hőmérsékletet biztosítanak. Fontos, hogy tapadásmentes bevonattal rendelkezzenek, máskülönben a rácsok és felületek tisztítása elég sok bosszúságot okozhat! Arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy a felső lemez állítható magassággal rendelkezzen. Az itt felsorolt tulajdonságok inkább a középső árkategória termékeire jellemzők, érdemes ezeket előnyben részesíteni, ha elektromos grillt szeretnénk vásárolni.

Mindezek mellett más szempontokat is érdemes figyelni, ha grillt választunk. A rács és a sütőfelület jó minőségű öntöttvasból vagy rozsdamentes acélból készüljön. Rendszerint jobban járunk a nagyobb sütőfelülettel rendelkező grillekkel, amelyek a szomszédok megvendégelésében is kiváló segítséget jelentenek. Hasznos, ha a grillhez fedő is tartozik, ami esetleg hőmérővel és állítható szellőzőréssel is rendelkezik. A fogantyúk mindenképpen olyan anyagból készüljenek, amelyek nem vezetik a hőt, így nem kell égési sérüléstől tartanunk! A BAUHAUS kínálatában található grillek nagyszerű választást jelentenek, ha minőségi, magas ár-érték aránnyal rendelkező grilleket keresünk.

Card logos