1. Kerékpártartó 88x40x20cm
  9 999 Ft 
  Részletek
 2. Kerékpártartó 158x40x20cm
  15 499 Ft 
  Részletek
 3. STABILIT - kerékpártartó
  4 199 Ft 
  Részletek
 4. MASTERLOCK - acél kerékpár lánc zár 0,9mx8mm
  7 290 Ft 
  Részletek
 5. Kerékpárlift B128P
  5 999 Ft 
  Részletek
 6. SLIME SMART TUBE - intelligens kerékpárbelső (26x1,75-2,125)
  2 890 Ft 
  Részletek
 7. MASTERLOCK - acél kerékpár U lakat 21x11x1,3cm
  10 690 Ft 
  Részletek
 8. SLIME SMART TUBE - intelligens kerékpárbelső (29x1,85-2,20)
  3 190 Ft 
  Részletek
 9. SLIME SMART TUBE - intelligens kerékpárbelső (27,5x1,9-2,125)
  3 190 Ft 
  Részletek
 10. MASTERLOCK - megerősített kerékpár kábelzár 1mx18mm
  5 890 Ft 
  Részletek
 11. MASTERLOCK - kerékpár kábelzár 1,8mx8mm
  2 690 Ft 
  Részletek
 12. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 1,2mx8mm (fekete, fix kombinációval)
  2 090 Ft 
  Részletek
 13. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 65cmX8mm (kulcsos, 2 színben)
  2 090 Ft 
  Részletek
 14. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 55cmx6mm (fix kombináció)
  1 490 Ft 
  Részletek
 15. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 0,9mx6mm
  5 390 Ft 
  Részletek
 16. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 55cmx6mm (kulcsos)
  1 490 Ft 
  Részletek
 17. MASTERLOCK - kerékpár kábelzár 1mx18mm
  5 690 Ft 
  Részletek
 18. MASTERLOCK - kerékpár kábelzár 1,8mx10mm
  4 790 Ft 
  Részletek
 19. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 1,2mx8mm (kék, fix kombinációval)
  2 090 Ft 
  Részletek
 20. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 65cmX8mm (kulcsos, 4 színben)
  1 890 Ft 
  Részletek
 21. MASTERLOCK - acél kerékpár kábelzár 1,8mx8mm
  2 690 Ft 
  Részletek
 22. Kerékpártartó összecsukható
  10 990 Ft 
  Részletek
 23. SLIME - tömlőtömítő kerékpárhoz (237ml)
  2 690 Ft 
  Részletek
 24. SLIME SMART TUBE - intelligens kerékpárbelső (700x35-43)
  3 190 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Kerékpár-felszerelés, a biztonság záloga

A közlekedési szabályok értelmében a kerékpár is jármű, tehát, amellett, hogy ismerni kell a szabályokat, mielőtt bringára pattanunk, biztonságossá kell tenni a kerékpárunkat!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából megbízható zárakat, kiváló minőségű kerékpártartót és kerékpárliftet tudunk vásárolni.

Egy ideális környezetben kerékpárzárra nem is lenne szükség. Sajnos, ma már a kerékpár alapfelszereltségéhez tartozik egy megbízható kerékpárzár, mivel vannak olyan helyek, ahol egy percre sem hagyható őrizetlenül féltett bringánk. Vannak olyan helyek, ahol biztonsággal ott lehet hagyni, de nem mindegy, hová megyünk be, és mennyi időre.

Minőség tekintetében nagyon nagy a szórás a biciklizárak között. Van olyan zár, amit pár perc alatt bárki ki tud nyitni, míg más modellek akár a fűrésznek is ellenállnak, és ez nem feltétlen a zár vastagságának függvénye. Robusztus megjelenésű zárak is lehetnek silány, gyenge anyagból, és fordítva, egészen vékony és kecses zárak is ellenállhatnak a fűrésznek, vágószerszámoknak, zárfúróknak.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatának többféle javaslata van erre a célra, vannak olyan kerékpárzárak, amelyek eredendően motorkerékpárokhoz készültek, emellett, természetesen, a kerékpárzárak széles skáláját böngészhetjük, míg meg nem találjuk a számunkra legjobb megoldást.

A kerékpárzárakat alapvetően három csoportra oszthatjuk kialakításuktól függően, vannak sodronyból vagy láncszemből készült típusok, aztán egy másik csoportot képeznek a hosszú, hajlékony típusok, illetve a merev kialakítású, rendszerint: U-alakú modellek, ezek acélprofilt tartalmaznak.

A sodronyból vagy láncból kialakított zárak hajlékonyak, így könnyen találhatunk helyet a kerékpárunk rögzítéséhez.

Az U-alakú zárak nagyfokú biztonságot szavatolnak ugyan, de nehéz megtalálni hozzájuk a megfelelő helyet, ahová a kerékpár odaköthető, mert meglehetősen kicsi az átfogóképessége.

Különböző szerszámkészlettel lehet az egyiket, illetve a másikat hatástalanítani, és elvinni a kerékpárt. A tolvajok általában csak az egyik típusra szakosodnak, így azt is megtehetjük, hogy egyszerre mindkettővel lezárjuk bringánkat.

Maga a zárás történhet kulccsal vagy számzárral. A kettő közül talán a számzáras rendelkezik nehezebben hozzáférhető technikával, de ezek között a kevésbé minőségi darabok könnyen szétverhetők.

Sokszor elsődleges szempont a választásnál a zár mérete, illetve szállíthatósága. Ezért sokszor megtörténik, hogy a túl nagy modelleket – habár biztonságosnak hisszük – mégsem vásároljuk meg, éppen méretük miatt.

Szerencsére a tolvajok nem szeretnek sokáig bíbelődni: olyan kerékpárt visznek el, amelyikkel nincs sok munka.

A termékpaletta óriási, végül mindenki maga döntheti el, hogy biciklijéhez, lakhelyéhez, anyagi keretének függvényében mit választ. A kiváló minőségű lakatokat európai tesztintézetek is minősítik, érdemes keresni a jelzéseket a csomagoláson!

Akár öt darab kerékpár megfelelő, stabil és biztonságos tárolására alkalmas kerékpártartót is vásárolhatunk a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Csavarokkal lehet rögzíteni a talajhoz, így hosszú távon, viszonylag kevés pénzből megoldhatjuk a kerékpárok megfelelő tárolását.

Választhatunk három tartóval rendelkező modellt is, ami hasonló karakterisztikával rendelkezik, mint az ötdarabos, csak rövidebb. A termékleírásban tájékozódhatunk a kerékpártartó anyagáról, ami ebben az esetben acél, valamint a behelyezhető, maximális gumiabroncs szélességet sem árt megnézni, mielőtt vásárlásra szánjuk magunkat!

Vannak falra rögzíthető kerékpártartók is, amelyek rendkívül alkalmasak kerékpárok helytakarékos elhelyezésére, de akár kerékpárok szerelésénél is hasznát vehetjük. Maga a mérete is rendkívül szerény, és a kerékpárok tárolása során is egészen kevés helyet igényel.

Ejtsünk néhány szót a kerékpárliftekről is! Ezeket az eszközöket egészen könnyű, mintegy 20 kilogrammnál könnyebb kerékpárok tárolására tudjuk használni. A lift, ahogy a neve is mondja, felemeli a bringánkat, így az nem foglal helyet a garázsban, műhelyben. A mennyezethez rögzített eszköz megbízhatóan, tartósan, biztonságosan képes megtartani a kerékpárt, alumíniumból készül, rozsdamentes, és felületkezelése által porfestett. Nagy előnye, hogy egyszerűen felszerelhető, különösebb szakértelmet nem igényel a montírozása.

Nem elég csupán eljutni a célig, kerékpárod biztonságos tárolását is meg kell oldani, ha a visszafelé úton is azzal szeretnél tekerni!

Card logos