Tetővászon napernyőhöz és hintaágyhoz

Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TETŐVÁSZON NAPERNYŐHÖZ ÉS HINTAÁGYHOZ

Egy nyári meleg napon, amikor próbára tesz bennünket a kánikula, rendkívül értékes lehet a hintaágy fölé helyezett vászontető, amit ráadásul külön is meg tudunk vásárolni.

A napernyőhöz és hintaágyhoz használt tetővásznat a tartószerkezet nélkül, vagyis hintaágy és napernyő nélkül is megvásárolhatjuk. A kerti felüdülést, pihenést még a legnagyobb melegben sem kell mellőzni, ha a hintaágyunk felett van egy megbízható, UV-védelmet nyújtó tetővászon.

A napernyőhöz és hintaágyhoz használt tetővászon anyaga attól különleges, hogy a víz lepereg róla, ugyanakkor a nap káros sugaraitól is képes megvédeni.

A mindennapi gyakorlat során azt tapasztaljuk, hogy ezeknek a vásznaknak a beszerzésére akkor kerül sor, amikor a régi kifakul, elcsúnyul, nem tölti be a tőle elvárt funkciót. Mivel mindannyian vágyunk a változatosságra, ha már csere történik, legyen egy kicsit más színű, más formájú, mint az előző volt. Szerencsénk van, mert nagy a választék, számos szín közül tudunk választani mind a napernyőhöz, mind a hintaágyhoz használható vásznak közül.

A méretekre természetesen gondot kell fordítani, mivel gondosan elszegett termékekről van szó, utólagos kisebbítés már lehetetlen.

Egy már meglévő, régi keretre illeszkedő, jól megválasztott vászon teljesen újjá tudja varázsolni a hintaágyat, illetve napernyőt. Csupán a színválasztásnál érdemes számolni a keret színével, stílusával, ne csupán magát a vásznat válasszuk ki, hanem figyeljünk a keretre is!

A hintaágyhoz illeszthető darabok esetében egy kicsit szűkebb a színek repertoárja, azonban a napernyőhöz használható vászon rengeteg színben és különféle minőségben, vastagságban és anyagban beszerezhető. Vannak figyelemfelkeltő, látványos, minőségi érzetet adó árnyékoló vásznak is.

Egy minőségi tetővászon megvásárlásával akár évekre megoldhatjuk az árnyékolás kérdését a napernyőn ugyanúgy, mint a hintaágyon. Érdemes előnyben részesíteni a magasabb minőségi kategóriát képviselő vásznakat, amelyek hosszabb várható élettartammal kecsegtetnek.

Ma már a legtöbb termék vízlepergető tulajdonsággal bír, ez lehetővé teszi akár az esőben történő kávézást is napernyőnk alatt. E tulajdonsága révén kiváló tisztíthatóság jellemzi. Ezeket a vásznakat éri a nap, fújja a szél és olykor áztatja az eső is. Ennélfogva könnyen színüket vesztik, megkopnak, vásznuk kifakul. Rendszeres karbantartással, megfelelő tisztítószer használatával nagyban hozzájárulhatunk tetővásznunk élettartamának meghosszabbításához. Ne válasszunk maró hatású vegyszereket a vászon tisztításához, inkább kímélő, híg oldatokat használjunk!

Az oldalról belógatható ernyőknél könnyebben meg tudjuk oldani a vászoncserét, mint a középen elhelyezkedő tartóoszlopos típusnál. Ezt mindenki egyedül elvégezheti, nem kell szakembert hívni. Igazából még szerszám sem szükséges a vászoncseréhez.

Választás előtt tehát legfontosabb a pontos méret ismerte, mennyi időre szeretnénk védelmet biztosítani ernyőnk, illetve hintaágyunk által önmagunk és a családunk számára. Ha ezeket a szempontokat megvizsgáltuk, már csak a nekünk megfelelő árfekvést kell kiválasztani, majd hazavinni és elhelyezni a megvásárolt vásznat az ernyőnkre, illetve hintaágyunkra.

Ne tétovázzunk, cseréljük le kopott, feslett vásznainkat, üdébb és szebb környezetben tölthetjük az otthoni összejövetelek, pihenés pillanatait!