Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Sátor, pavilon és terasztető

Megtekintés Rács Lista

28-36/48 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

28-36/48 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SÁTOR, PAVILON ÉS TERASZTETŐ

Árnyékolás és pavilonok termékkategórián belül találjuk a sátrakat, pavilonokat és terasztetőket is. A kertben, a teraszon való pihenésnek és ünnepléshez vannak nélkülözhetetlen eszközök, ide sorolhatjuk a sátrakat, pavilonokat, terasztetőket. Ezeket használva rendezhetünk, tervezhetünk családi, baráti összejöveteleket, függetlenítve magunkat az időjárási feltételektől. Általában könnyen, mozgathatók, hideg és hő hatására nem deformálódnak, sőt egyes sátrak, pavilonok teljes védelmet nyújtanak belátás és beázás ellen is.

Kerti lugasok kialakításához mind a sátrak, mind pedig a pavilonok kiváló eszközként szolgálnak. A sátor eredendően ideiglenes tartózkodásra szolgáló, rudak segítségével felállított tartózkodási hely. A sátrak általában oldalfallal és tetővel vannak ellátva. A fent említett sátrakat kerti tartózkodásra, pihenésre, nap, szél, eső elleni védelemre használjuk. Az ablakos sátrak otthonossá, világossá varázsolják sátrunk belsejét, szinte úgy érezhetjük benne magunkat, mintha benn a lakásban lennénk. A meghittség érzését szép, igényes kerti bútorokkal tudjuk fokozni.

A kerti pavilon is hasonló célokat szolgál, mint a sátor, a pavilon is kiváló eszköz a terasz, erkély vagy akár egy adott udvarrész napsugár elleni védelmére. Kellemes, modern megjelenése révén ideális pihenőhelyet biztosít a család minden egyes tagja számára. A pavilonokat általában erős szerkezetű váz tartja, megbízhatók és biztonságosak a tervezésnek köszönhetően. Egyes pavilonokhoz függönyök is tartoznak, ezek a zavartalan szórakozást és pihenést támogatják, emellett a tetejére elhelyezett szellőző a megfelelő légmozgásért és a füst távozásáért felel. A szilárd alapú szerkezet bármikor áthelyezhető, vagy akár egy tetszőleges épület falához kapcsolható. Elegáns megjelenése révén gyakorlatilag bárhova elhelyezhető, javítja az udvar képét, nagy területet képes lefedni és megvédeni a tűző naptól.

A pavilonokat használják vásárokban, egyéb rendezvényeken különféle termékek árusításakor, elsődlegesen ott is napsugár vagy eső elleni védelemre. Kerti bútoraink számára is ideális védelmet biztosít.

Vásárolhatunk pavilonok tetejére póttetőt is. Erre akkor lehet szükségünk, ha a régi már elhasználódott, kifakult, esetleg kiszakadt, azonban a pavilon tartóoszlopai még teljesen jók és stabilak. A pavilonokhoz szúnyoghálót is tudunk vásárolni. A szúnyogok támadása ellen véd meg bennünket esti pihenés, szórakozás, sütögetés alkalmával.

A terasztetők anyaga ellenáll az időjárás viszontagságainak. Elmondhatjuk, hogy nem igényel tisztítást, karbantartást sem, mivel állandóan éri az eső, a szél és a napfény. Nagyon könnyen, szakértelmet nem igénylően össze lehet szerelni. A terasztetőket oszlopokra rögzítik, de falra szerelhető változatban is megtalálhatók. Akár oszlopokon áll a tető, akár falra rögzített, általában a vázak anyaga erős, rugalmas és megbízható anyagból készül. Mivel erős és megbízható anyagból gyártják őket, ennélfogva nem veszítik formájukat, nem repednek meg, gyakorlatilag törhetetlenek. A fém részek rozsdamentes anyagból készülnek, így ezeknek sem árt a párásodás, eső és köd. Vannak olyan terasztetők, amelyek csatornát is tartalmaznak.

Méretük legtöbbször adott, nem tudunk rajtuk alakítani, szélességük 3 méter, hosszuk 4 és 5 méter körül van. Vannak törhetetlen, 50+ UV-védelemmel ellátott tetők, ezek törhetetlenségük révén nem rongálódnak, azonban a fényt átengedik, mégis árnyékolnak. Sőt egyes modellek úgy vannak kialakítva, hogy egy szerkezet segítségével a tető lehúzható, majd ugyanezzel a mozdulattal visszahelyezhető.

Minden itt felsorolt terméknek nagy előnye az akadálymentes össze- és szétszerelhetőség, ennélfogva könnyen mozgathatók, nem igényelnek különösebb szakértelmet felépítésük. Tetszőlegesen elhelyezhetők, áttelepíthetők a kert egyik szegletéből a másikba.

A fent említett mindhárom termékcsoport esetében számos méret, anyag, forma áll a vásárlók rendelkezésére. Vásárlás előtt pontosan le kell mérnünk a védeni kívánt területet, fel kell mérnünk mikor és mire használjuk majd legtöbbször az adott terméket. Nem árt figyelembe venni házunk és kertünk stílusát, színvilágát, ennek függvényében választhatunk modern vagy klasszikus modellek közül. Ma már a sötét színek kedvelői is bőven válogathatnak, de természetesen a klasszikus, fehér sátrak, pavilonok is kivívták maguknak a helyett a modern kertberendezés terén is. Amennyiben szeretnénk kirívó, feltűnő sátrat vagy pavilont, nyugodtan válogathatunk az élénk csíkos modellek között.