Egyéb kültéri termékek

Megtekintés Rács Lista

10-18/19 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/19 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EGYÉB KÜLTÉRI TERMÉKEK

A napvitorla kifeszítve ideális védelmet nyújt a nap és eső ellen. Megvéd a melegtől, a leégéstől, az UV-sugaraktól. Széleit megerősítik és gyűrűkkel látják el a gyártók, ezek segítségével egyszerűen és gyorsan felszerelhetők. A gyűrűk rozsdamentes anyagból készülnek. A gyűrűk elsősorban a kifeszítést szolgálják, ennek köszönhetően tartósan feszes marad a vászon. Javasolt egy kis dőlésszöget biztosítani neki felszereléskor, így sem a vízcseppek, sem a falevelek nem tudnak megtapadni, megmaradni rajta. A napvitorla, alakját tekintve, legtöbbször négyzet vagy háromszög alakú.

Színek tekintetében nagyon gazdag a választék. Színválasztásnál érdemes figyelembe venni, ha sötét színt választunk, idővel kifakulhat, mint ahogy a napernyők vásznai is. Azonban nagyon népszerűek a homokszínek, semlegesek, nem hivalkodók, és könnyen beleilleszthetők a környezetükbe. Ha valaki szereti az élénk színeket, dönthet az élénkzöldtől kezdve a piroson át: bármilyen élénk árnyalat mellett. Modernek és nagyon szépek az antracitszínű napvitorlák, szinte bármilyen stílusú és színű házhoz, kerti bútorhoz beilleszthetők.

Feldobja kertünket, ha a zöldövezetbe kihelyezett kerti bútorok fölé sikerül egy színben odaillő napvitorlát kifeszíteni. Kellemes nyári délutánokon amellett, hogy védelmet nyújt, szabadon járhat alatta a levegő a legnagyobb kánikulában is, a tűző naptól megóv bennünket. A teraszra is kifeszíthetünk egy napvitorlát napernyő helyett, egyszerűen és gyorsan rögzíthető, az ősz beálltával ugyanilyen gyorsan és egyszerűen megszabadulhatunk tőle. Semmiképp ne hagyjuk kint a napvitorlát, maradandó károsodást okozhat benne a fagy, rendszeres nedvességet előidéző őszi ködök. Az ősz beálltával elcsomagolhatjuk, száraz helyen tartjuk, tavasszal ismét kifeszítjük és élvezhetjük a napvitorla adta hűvöst és kényelmet.

Választásánál nagyon fontos az árnyékolni kívánt terület nagysága. Az ernyők legtöbbje fordítható, így a nap járásával összhangban tudjuk alakítani, fordítani. Napvitorlánál ilyen lehetőségünk nincs, azonban a természettel összhangban, például egy nagyobb fa ágaival összekapcsolva: viszonylag nagy területet meg tudunk védeni a napsugaraktól. Egyik-másik sarkát lejjebb-feljebb helyezve igazán stílusos teret tudunk kialakítani.

Méret tekintetében leggyakoribb nagyság 3,5-4 méteres szélességű napvitorla. Amennyiben nagyobb területet kívánunk árnyékolni, akkor érdemes két-, vagy akár három darab napvitorlát beszerezni és egymás mellé helyezni őket. A tartópillérek egymás mellé illeszthetők és könnyen mozgathatók.

A vitorlás hajóra emlékeztető megjelenés vidámmá, érdekessé teheti házunk, nyaralónk, illetve kertünk udvarát. A háromszög alakú, kifeszített napvitorla talán kisebb területet árnyékol, mint négyszög alakú társa, de esztétikai szempontból rendkívül érdekes és modern hatást kelt.

Árak tekintetében vásárlás előtt tájékozódjunk! Minőségben és méretben is különbségeket fogunk tapasztalni. Az olcsó áru csak első pillanatra tűnik majd tényleg tetszetősnek, a termékleírás elolvasása után tudunk véleményt alkotni és döntést hozni egyik vagy másik napvitorla megvásárlása mellett. Miután sikerült egy tetszetős és minőségi darabot kiválasztani, hazavisszük, és máris élvezhetjük a naptól való védelmet, vagy akár napozás, kávézás alkalmával megérezhetjük az újonnan vásárolt termék kiválóságát.