Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Árnyékolás és pavilonok

Megtekintés Rács Lista

1-9/221 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/221 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÁRNYÉKOLÁS ÉS PAVILONOK

Amikor megérkezik a tavasz, majd a nyár, egyre több időt tölthetünk családunkkal és barátainkkal a kertben, kint a szabadban. Az árnyékolók és pavilonok megvédenek bennünket a nagy melegtől, akár a szitáló esőtől is, hogy az időjárási körülményektől függetlenül tudjuk élvezni a friss levegőt.

Árnyékolás és pavilonok kategóriába sorolhatjuk a kerti sátrakat, terasztetőket, napernyőket, napernyőtalpakat, a napernyőkhöz és hintaágyakhoz használatos tetővásznakat és egyéb kültéri termékeket.

Végtelen azoknak a kültéri tevékenységeknek a száma, amit egy jól kiválasztott kerti sátor alatt folytathatunk. Elsődlegesen a perzselő napsütéstől óvnak meg bennünket, de akár a szél vagy eső ellen is védelmet nyújthatnak, sőt akár a ködszitálás esetén is üldögélhetünk alattuk.

Ide tartoznak a terasztetők is. A terasztetők készülhetnek polikarbonátból, üvegből vagy műanyagból. A terasztető tartószerkezetét leginkább műanyagból vagy alumíniumból készítik. Az ilyen típusú tetőket általában a ház bejárata elé, a ház előtt elhelyezett terasz fölé, garázs elé, vagy erkélyek borítására használják. A családi házakat ma már nagyon ritka esetben tervezik terasz nélkül. Sokszor, ha a tér engedi, nem is csak egy, hanem akár két terasz van a ház mellett, vagy az udvaron.

A kertünkben szabadon elhelyezett pavilon egy nagyon egyszerű szerkezetű építmény, még építési engedélyre sem lesz szükség létrehozásához. A megjelenésére természetesen oda kell figyelni saját érdekünkben is, elsősorban biztonsági, másodsorban esztétikai okból. Alapja lehet négyszögletű, hatszögletű, de akár kör alakú. Oldalai lehetnek nyitottak, zártak, illetve a két megoldás akár kombinálható is.

Mind a középpontos napernyő, mind a fali karos napellenzők és az oldalról belógatható napernyők is a kültéri árnyékolók egy-egy csoportját alkotják. Természetesen elsődlegesen a nap elleni sugarak ellen használjuk, de emellett számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Az eső elleni védelmet vízlepergető tulajdonságuk révén látják el. Tehát elmondhatjuk, hogy a nap mellett az esőtől is megvédik családunk minden tagját a kert, udvar bármely szögletében elhelyezve, sőt, hosszútávon kerti bútorainkat is megvédik az időjárás viszontagságaitól. Nemcsak azt a területet védik a hőségtől, amely fölé helyezzük őket, hanem, természetesen, segíthetik egy belső helyiség naptól való védelmét is, ha a teraszunkat ellátjuk napellenzővel.

A napernyőtalpakat is e termékkategóriához soroljuk. Egy megbízható napenyőtalp stabil alapjául szolgál bármilyen típusú napernyőnek, legyen az középpontos vagy oldalról belógatható napernyő. Az erős, masszív ernyőtalptól joggal várjuk el, hogy megtartsa a tartóoszlopba helyezett napernyőt, ellenálljon mindenféle szélsőséges időjárási körülménynek, emellett tartós legyen. A napernyőkhöz és hintaágyakhoz használatos tetővásznakat is ebben a termékkategóriában találjuk.

A kerti felüdülést, pihenést még a legnagyobb melegben sem kell mellőzni, ha a hintaágyunk felett van egy megbízható, UV-védelmet nyújtó tetővászon. A mai napernyőhöz és hintaágyhoz használt tetővászon anyaga attól különleges, hogy a víz lepereg róla, ugyanakkor a nap káros sugaraitól is megvéd.

A kerti pavilonokhoz használható szúnyoghálókat is itt kell megemlíteni. Rendkívül hasznos kiegészítői a nyári felszerelésnek. Az év egyes szakaszaiban, főként nyár elején és közepén a megbomlott biológiai egyensúly következtében, az esti órákban rengeteg szúnyog keserítheti meg a pihenéssel töltött időnket. Pont ez az a napszak, amikor meg szeretnénk pihenni a kertben egy üdítőt elfogyasztva. Akár percenként is érhetnek bennünket szúnyogcsípések, de csak akkor, ha nem használunk a kerti pavilon beborítására alkalmas szúnyoghálót.

A napvitorlák is az árnyékolás kategóriáját gazdagítják. A napvitorla kifeszítve megvéd a melegtől, a leégéstől, az UV-sugaraktól. Rozsdamentes gyűrűk segítségével egyszerűen és gyorsan felszerelhetők. A gyűrűk elsősorban a kifeszítést szolgálják, ennek köszönhetően tartósan feszes marad a vászon. Javasolt egy kis dőlésszöget biztosítani neki felszereléskor, így sem a vízcseppek, sem a falevelek nem tudnak megtapadni, megmaradni rajta. A napvitorla alakját tekintve legtöbbször négyzet vagy háromszög alakú.

A fent felsorolt eszközök mindegyike a nyári kertek, udvarok szépségét, felszereltségét biztosítják. Választáskor mindenképpen mérlegelnünk kell, mire van leginkább szükségünk, mi a legmegfelelőbb árnyékoló, esetleg pavilon számunkra. Hosszútávra vagy rövid időre tervezünk? Melyik termék illeszthető össze házunk és kertünk stílusával? Alapos információgyűjtés után mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb terméket.