Tájékoztató Split klíma vásárláshoz

 

Az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtását szolgáló 14/2015 (XII.10.) Kormányrendelet értelmében, ha a vásárló (végfelhasználó, telepíttető) részére kereskedelmi célból, nem hermetikusan zárt,  hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val (fluortartalmú szénhidrogénekkel és azok keverékeivel) előtöltött vagy azzal üzemelő terméket értékesítenek, az eladó (értékesítő) köteles a végfelhasználótól/vásárlótól olyan eredeti, cégjegyzésszerűen kiállított ún. Telepítési Tanúsítványt bemutatását kérni, amely hitelesen igazolja, hogy a Tanúsítványt kiállító képesített vállalkozás (Telepítő) vállal felelősséget a berendezések telepítésére. Csak vonalkóddal ellátott Telepítési Tanúsítvány állítható ki és fogadható el, ebből következik, hogy minden klímaberendezéshez külön-külön Tanúsítvány szükséges. A klíma telepítését és értékesítését végző vállalkozásoknak a Telepítési Tanúsítványokon szereplő adatokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában rögzítenie kell. Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető! Ez az online vásárlásokra is kiterjed.

A Telepítési Tanúsítvány beszerzése a Telepíttető (végfelhasználó, vásárló) kötelessége, a split klímaberendezés telepítését végző képesített vállalkozástól, azaz a klíma szerelőtől. A klíma szerelőt a Végfelhasználó maga választja ki.

Mit tegyen, ha még nincs képesített vállalkozása, klíma szerelője?

  1. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján kereshet megfelelő szerelőt: https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/
  2. Választhatja a Bauhaus Szakáruházak Ker. Bt. szerződött képesített vállalkozását. Szerelési ajánlatunkat itt  találja: klíma szerelési szolgáltatási ajánlat

Split klíma vásárlás menete:

 

Áruházi vásárlás esetén

A., Ha már van képesítéssel rendelkező szerelője:

 és már az aláírt a Telepítési Tanúsítvány is Önnél van, akkor csupán be kell jönnie áruházaink egyikébe és ki kell választania az Ön igényeinek legmegfelelőbb split klímaberendezést.

B., Ha még nincs képesítéssel rendelkező szerelője:

A Bauhaus Szakáruázak Ker. Bt. szerződött hatóságilag képesített szerelője a Fábián Group Kft. a szerelési ajánlatot itt tekintheti meg. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon az szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy az ügyfélszolgálatunkon. Minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, így azonnal magával is viheti a kiválasztott split klímaberendezést. Ezután a szerződött klímaszerelő partnerünk fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját. Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető!

 

Webáruházi vásárlás esetén

  1. ha áruházi átvételt választ:

a rendelés leadásakor jelölje be, hogy személyes átvételt kér. Ha kollegáink visszaigazolták, hogy a termék átvehető, akkor fáradjon be a kiválasztott áruházba és az adott áruház Ügyfélszolgálatán mutassa be az aláírt Telepítési Tanúsítványt vagy ha elfogadja az általunk ajánlott klímaszerelő cég ajánlatát (a szerelési ajánlatot itt tekintheti meg), akkor a kollégáink a helyszínen elvégzik a szükséges adminisztációt. Ezután a szerződött klímaszerelő partnerünk fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját. Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető!

  1. ha házhozszállítást kér:

a rendelés leadásakor jelölje be, hogy házhozszállítást kér. A rendelés leadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot email-en vagy telefonon. Ha rendelkezik aláírt Telepítési Tanúsítvánnyal, akkor bescannelve el kell küldenie a megadott email címre, ha pedig nem, és elfogadja az általunk ajánlott szerelőt (a szerelési ajánlatot itt tekintheti meg), akkor a szükséges adminisztráció többi részét a kollegáink elintézik az Ön részére. Miután megkapta kollégáinktól a Telepítési Tanúsítványt, vissza kell küldenie email-en az aláírt példányt. Amint ezt visszaküldte, a kollégáink visszaigazolják a rendelést, a szerződött klímaszerelő partnerünk pedig felveszi Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját. Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető!

  1. Ha olyan split klímát vásárol, amely ára már tartalmazza a szerelés költéségét is:

egyes split klíma típusok csak szereléssel együtt rendelhetőek. Ebben az esetben Ön egyszerűen megvásárolja a klímaberendezést és a szerelő fogja kiszállítani és egyúttal beépíteni a klímát. A szerelő viszi magával a Telepítési Tanúsítványt, amelyet Önnek alá kell írnia. Telepítési Tanúsítvány nélkül split klíma nem értékesíthető!

Ha további kérdése van, akkor hívja bizalommal Ügyfélszolgálatunkat a 06-80-18-18-18-as számon, vagy keresse munkatársainkat a Szakáruházainkban.

Klíma szerelés

Card logos