Tájékoztató Split klíma vásárláshoz

Az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtását szolgáló 14/2015 (XII.10.) kormányrendelet értelmében, ha a vásárló (végfelhasználó, telepíttető) részére kereskedelmi célból, nem hermetikusan zárt, hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val (fluortartalmú szénhidrogénekkel és azok keverékeivel) előtöltött vagy azzal üzemelő terméket csak Telepítési Tanúsítvánnyal értékesíthető. A 2019.03.15-ei, 4/2015. (II. 10.) Korm.rendelet módosításnak megfelelően, az eladó (értékesítő) kötelessége a telepítési Tanúsítvány kiadása, a  Telepíttetőnek elegendő arról nyilatkoznia, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti majd a megvásárolni kívánt alkalmazást. Lehetőség van tehát arra, hogy a telepíttető a vásárlást követően válassza ki a telepítést végző vállalkozást.

Csak vonalkóddal ellátott telepítési tanúsítvány állítható ki, ebből következik, hogy minden klímaberendezéshez külön-külön tanúsítvány szükséges. A klíma telepítését és értékesítését végző vállalkozásoknak a telepítési tanúsítványokon szereplő adatokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában rögzítenie kell. Telepítési tanúsítvány nélkül splitklíma nem értékesíthető! Ez az online vásárlásokra is kiterjed.

Mit tegyen, ha még nincs képesített vállalkozása, klímaszerelője?

  1. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján kereshet megfelelő szerelőt: https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/
  2. Választhatja a Bauhaus Szakáruházak Ker. Bt. szerződött képesített vállalkozását.

SPLITKLÍMÁK

Split klíma vásárlás menete Szakáruházi vásárlás esetén:

Készletes klíma vásárlása esetén:

Látogasson el szakáruházaink egyikébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb splitklíma-berendezést. Kérésére a klíma beszereléséhez is tudunk segítséget nyújtani. A Bauhaus Szakáruházak Ker. Bt. szerződött, hatóságilag képesített szerelője a Fábián Group Kft. A szerelési ajánlatot itt tekintheti meg. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy Ügyfélszolgálatunkon.

 

Klíma rendelésre, szereléssel:

Látogasson el szakáruházaink egyikébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb splitklíma-berendezést. A klímakészülék ára már tartalmazza a szerelés díját is. A klímakészüléket a szerelő szállítja ki, az előre leegyeztetett szerelési időpontban. A klímavásárlás után a szerződött klímaszerelő partnerünk fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját.

 

Split klíma vásárlás menete Webáruházi vásárlás esetén:

Amennyiben áruházi átvételt választ:

Ez az opció akkor érvényes, ha olyan klímát vásárol, melynek ára nem tartalmazza a szerelést, hanem csak a készüléket. A rendelés leadásakor jelölje be, hogy személyes átvételt kér. Ha kollegáink visszaigazolták, hogy a termék átvehető, akkor fáradjon be a kiválasztott áruházba és az adott áruház Ügyfélszolgálatán kérje a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Kérésére a klíma beszereléséhez is tudunk segítséget nyújtani.  A Bauhaus Szakáruházak Ker. Bt. szerződött, hatóságilag képesített szerelője a Fábián Group Kft. A szerelési ajánlatot itt tekintheti meg. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy Ügyfélszolgálatunkon.

 

Amennyiben házhoz szállítást kér:

Ez az opció akkor érvényes, ha olyan klímát vásárol, melynek ára nem tartalmazza a szerelést, hanem csak a készüléket. A rendelés leadásakor jelölje be, hogy házhoz szállítást kér. A vásárlás után ügyfélszolgálati munkatársunk a rendelés visszaigazolásakor kiküldi Önnek a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Ezt a Tanúsítványt kell Önnek aláírva visszaküldeni az ügyfélszolgálati munkatársunk részére. Amint ez megtörtént, utána indul el a kiszállítási folyamat.

 

Amennyiben olyan splitklímát vásárol, melynek ára már tartalmazza a szerelés költségét is:

Egyes splitklímatípusok csak szereléssel együtt rendelhetőek. Ebben az esetben Ön egyszerűen megvásárolja a klímaberendezést és vásárlás után az ügyfélszolgálati munkatársunk a rendelés visszaigazolásakor kiküldi Önnek a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Ezt a Tanúsítványt kell Önnek aláírva visszaküldeni az ügyfélszolgálati munkatársunk részére. Amint ez megtörtént, utána indul el a kiszállítási folyamat. Ezzel egy időben a szerződött klímaszerelő partnerünk fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját.

 
Ha további kérdése van, hívja bizalommal ügyfélszolgálatunkat a 06-80-18-18-18-as telefonszámon vagy keresse munkatársainkat Szakáruházainkban!

Bővebb információ a szerelést tartalmazó klímákkal kapcsolatban

 

 

SPLITKLÍMák