Tájékoztató splitklíma vásárlásához

Az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtását szolgáló 14/2015 (XII.10.) kormányrendelet értelmében, ha a vásárló (végfelhasználó, telepíttető) részére kereskedelmi célból, nem hermetikusan zárt,  hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val (fluortartalmú szénhidrogénekkel és azok keverékeivel) előtöltött vagy azzal üzemelő terméket csak Telepítési Tanúsítvánnyal értékesíthető. A 2019.03.15-ei, 4/2015. (II. 10.) Korm.rendelet módosításnak megfelelően, az eladó (értékesítő) kötelessége a telepítési Tanúsítvány kiadása, a  Telepíttetőnek elegendő arról nyilatkoznia, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti majd a megvásárolni kívánt alkalmazást. Lehetőség van tehát arra, hogy a telepíttető a vásárlást követően válassza ki a telepítést végző vállalkozást.

Csak vonalkóddal ellátott telepítési tanúsítvány állítható ki, ebből következik, hogy minden klímaberendezéshez külön-külön tanúsítvány szükséges. A klíma telepítését és értékesítését végző vállalkozásoknak a Telepítési Tanúsítványokon szereplő adatokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában rögzítenie kell. Telepítési tanúsítvány nélkül splitklíma nem értékesíthető! Ez az online vásárlásokra is kiterjed.


Mit tegyen, ha még nincs képesített vállalkozása, klímaszerelője?

1. A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján kereshet megfelelő szerelőt

2. Választhatja a Bauhaus Szakáruházak Kereskedelmi Bt. szerződött, képesített vállalkozását

 

SPLITKLÍMAVÁSÁRLÁS MENETE SZAKÁRUHÁZI VÁSÁRLÁS ESETÉN

KÉSZLETES KLÍMA VÁSÁRLÁSA ESETÉN:

Látogasson el szakáruházaink egyikébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb splitklíma-berendezést. Kérésére a klíma beszereléséhez is tudunk segítséget nyújtani. A szerelési ajánlatot itt tekintheti meg. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy Ügyfélszolgálatunkon. A klíma megvásárlása után a blokkal kérjük fáradjon a Vevőszolgálati pultunkhoz, ahol megkapja a Telepítési Tanúsítványt.

KLÍMA RENDELÉSRE, SZERELÉSSEL:

Látogasson el szakáruházaink egyikébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb KAISAI splitklíma-berendezést. A klímakészülék ára már tartalmazza a szerelés és a szállítás díját is. A klímakészüléket a szerelő szállítja ki, az előre leegyeztetett szerelési időpontban. A klímavásárlás után a szerződött klímaszerelő partnerünk fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját. A Telepítési Tanúsítványt a szerelő fogja magával vinni és Önnek átadni.

 

SPLITKLÍMAVÁSÁRLÁS MENETE WEBÁRUHÁZI VÁSÁRLÁS ESETÉN

AMENNYIBEN ÁRUHÁZI ÁTVÉTELT VÁLASZT:

Ez az opció akkor érvényes, ha olyan klímát vásárol, melynek ára nem tartalmazza a szerelést, hanem csak a készüléket. A rendelés leadásakor jelölje be, hogy személyes átvételt kér. Ha kollegáink visszaigazolták, hogy a termék átvehető, akkor fáradjon be a kiválasztott áruházba, vegye át a klímát és az adott áruház Ügyfélszolgálatán kérje a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Kérésére a klíma beszereléséhez is tudunk segítséget nyújtani. A szerelési ajánlatot itt tekintheti meg. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy Ügyfélszolgálatunkon.

AMENNYIBEN HÁZHOZ SZÁLLÍTÁST KÉR:

Ez az opció akkor érvényes, ha olyan klímát vásárol, melynek ára nem tartalmazza a szerelést, hanem csak a készüléket. A rendelés leadásakor jelölje be, hogy házhoz szállítást kér. A termék kiszállításakor kapja meg a Telepítési Tanúsítványt.

AMENNYIBEN OLYAN SPLITKLÍMÁT VÁSÁROL, MELYNEK ÁRA MÁR TARTALMAZZA A SZERELÉS KÖLTSÉGÉT IS:

Egyes splitklímatípusok (KAISAI) csak szereléssel együtt rendelhetőek. Ebben az esetben Ön egyszerűen megvásárolja a klímaberendezést és vásárlás után az ügyfélszolgálati munkatársunk a rendelés visszaigazolásakor kiküldi Önnek a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Ezt a Tanúsítványt kell Önnek aláírva visszaküldeni az ügyfélszolgálati munkatársunk részére. Amint ez megtörtént, utána indul el a kiszállítási folyamat. A szerződött klímaszerelő partnerünk (Fábián Group Kft.)  fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés és a szállítás időpontját.

Bővebb információ a szerelést tartalmazó klímákkal kapcsolatban

 

Amennyiben további kérdése van, akkor hívja bizalommal Ügyfélszolgálatunkat vagy keresse munkatársainkat Szakáruházainkban!

Card logos