Tűzőkapocs és olvadóragasztó

Megtekintés Rács Lista

19-27/81 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/81 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TŰZŐKAPOCS ÉS OLVADÓRAGASZTÓ

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában tűzőkapcsokat és olvadóragasztókat is találunk, amelyek segítségével gyorsan és könnyedén megfelelő rögzítést biztosíthatunk.

Mindenképpen érdemes megismerni a tűzőkapcsokat, amelyek sok esetben gyors és egyszerű megoldást biztosítanak számunkra. A kisebb szögek használata helyett a tűzőgépek és a tűzőkapcsok jó választást jelenthetnek, hiszen számos feladat esetén remekül használhatjuk őket. Nem kell vesződnünk az apró szögekkel, nem kell zajongnunk a kalapáccsal, hiszen a tűzőgép elvégzi helyettünk a munkát. Ugyanakkor érdemes megjegyezni azt is, hogy többféle tűzőgép és tűzőkapocs közül válogathatunk, így érdemes az igényeinknek leginkább megfelelő megoldásokat keresni.

Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a rögzítés minőségét elsősorban a tűzőkapocs határozza meg, ezért a feladatnak megfelelő tűzőkapocshoz ajánlott tűzőgépet választanunk, nem pedig fordítva. Ha tudjuk, milyen méretű kapcsokra van szükségünk, már csak a megfelelő gép kiválasztásával kell foglalkoznunk. Általánosságban elmondható, hogy a piacon hobbi, univerzális és profi gépekkel találkozunk. Otthoni felhasználás esetén általában nincs szükségünk professzionális gépre, sok esetben a hobbikategória termékei is tökéletesen kielégítik az igényeinket.

Természetesen beszélni kell arról is, milyen szempontok alapján válasszunk tűzőkapcsot. A gép kapocstárában elhelyezett kapcsok esetében figyelmet kell fordítanunk a szárak hosszúságára is. Puhafa esetén létezik egy úgynevezett „kétharmados” ajánlás, vagyis a kapocs szárhosszúságának egyharmad része a rögzítendő anyag vastagságának felel meg, kétharmad rész pedig magát a rögzítést biztosítja a hordozófelületben. Keményfa esetén 1:1 arány lehet ideális. Mindemellett, természetesen, figyelmet kell fordítani a tűzőgép kapocsbefogadási paramétereire; mindenképpen olyan kapcsot kell választanunk, ami elfér a gép kapocstárában, illetve kompatibilis magával az eszközzel! Hacsak nem a kapocshoz választunk tűzőgépet…

Érdemes beszélni az olvadóragasztóról is, amely tulajdonképpen a ragasztópisztolyok muníciói. A megoldás egyre népszerűbb, egyre gyakrabban alkalmazzuk ezeket a pisztolyokat. A működésük rendkívül egyszerű; a pisztoly végén találunk egy nyílást, ahol az olvadóragasztó-rudakat adagolhatjuk. A pisztoly belsejében található egy olvasztókamra, amely bekapcsolt állapotban gondoskodik a szilárd olvadóragasztó felmelegítéséről, illetve cseppfolyósításáról. Olvasztás során ragasztócseppek jelennek meg a pisztoly „csövénél”, ezt követően munkához láthatunk. A ravasz meghúzásával adagolhatjuk a ragasztót, így mindig annyit használhatunk fel, amennyire szükségünk van. Pontosabban fogalmazva a ravasz meghúzásával a ragasztórudat toljuk az olvasztókamra felé, ahol a ragasztó cseppfolyóssá válik. Érdemes tudni, hogy az olvadóragasztók fehér és színes változatban is kaphatók, így mindig az igényeinknek megfelelő rudakat használhatjuk. Vásárlás előtt ellenőrizzük, hogy az adott termékek milyen anyagok ragasztására alkalmasak!

Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található tűzőkapcsokat és olvadóragasztókat, amelyeket nagyszerűen használhatunk akár műhelymunkák, kézműves munkák vagy ház körüli teendők esetén is.