Lombszívó

Megtekintés Rács Lista

1-9/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BEMUTATKOZIK A LOMBSZÍVÓ ÉS A LOMBFÚVÓ

A lombszívó és a lombfúvó ma még nem tekinthető túlzottan elterjedt kerti gépnek, azonban egyre többen fedezik fel azt a kényelmet és hatékonyságot, amit biztosítani képesek. A hatékonyságuk össze sem hasonlítható a hagyományos gereblyével, ami szilárd burkolat esetén egyébként sem használható, habár nem képesek teljes egészében helyettesíteni egymást.

Érdemes alaposabban megismerni, mire jó egy lombszívó és egy lombfúvó, mikor használhatjuk őket, milyen hatékonyságot várhatunk el tőlük. Ha ezekkel tisztában vagyunk, könnyedén döntést hozhatunk, vásárlunk-e ilyen gépet, illetve lombszívó vagy lombfúvó mellett döntünk.

Ha beköszönt az ősz, törvényszerűen megkezdődik a fák levélhullása. Ez a természet rendje, egy szavunk nem lehet ellene, a sok falevél összetakarítása azonban rendszeres elfoglaltságot jelent számunkra. Ilyenkor igazán jól jön, ha rendelkezésünkre áll egy hatékony eszköz, ami meggyorsítja ezt a munkát. Ezek a gépek nagyszerű szolgálatot tesznek akkor is, ha a faleveleket a dekorkaviccsal borított felületekről kell eltakarítanunk. Ilyen esetben egy gereblyével nagyon nehezen boldogulnánk, a lombszívó és a lombfúvó azonban könnyedén megoldja a feladatot. Gyakran elfelejtjük, hogy a lombszívók és a lombfúvók más feladatokat is képesek elvégezni. Gondoljunk a faforgácsok összegyűjtésére, a lenyírt fűmaradvány összetakarítására… Sőt, a lombfúvó a porhó letakarításában is nagy segítségünkre lehet. Ha a hó belepte a kocsit, a teraszt vagy az ablakpárkányokat, a lombfúvó hathatós segítséget kínálhat.

ELEKTROMOS ÉS AKKUMULÁTOROS LOMBSZÍVÓK ÉS LOMBFÚVÓK

A lakossági felhasználás során elsősorban az elektromos lomszívók és lombfúvók terjedtek el. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, aminek köszönhetően remekül alkalmazhatók a ház körüli takarítás során. Az ilyen gépek minimális karbantartást igényelnek, a használatuk pedig kifejezetten egyszerű és kényelmes. A működésük relatív csendes, így kevésbé zavarják a szomszédok nyugalmát. A lombszívók rendszerint 35-45 literes gyűjtőzsákkal rendelkeznek, ezáltal kifejezetten nagy területek bejárását teszik lehetővé ürítés nélkül.

Az elektromos gépek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, de természetesen meg kell említeni a hátrányaikat is. Az elektromos lombszívók és lombfúvók jellemzően kisebb teljesítménnyel rendelkeznek az „ipari” felhasználásra szánt, benzinmotoros gépekhez képest, illetve esetükben minden alkalommal bajlódnunk kell az áramvezető kábel vezetésével. Nagyobb udvarok esetén a kábel korlátozhat bennünket, és nem is túl kényelmes minden alkalommal kihúzni, majd összetekerni a hosszabbító kábelt.

Az akkumulátoros gépek esetében nincs ilyen gond, hiszen a táplálást értelemszerűen egy akkumulátor végzi. Esetükben nem kell bajlódnunk a vezetékkel, csupán arról kell gondoskodnunk, hogy az akkumulátor fel legyen töltve. Az ilyen gépek még az elektromos társaiknál is csendesebb működést végezhetnek, ugyanakkor a teljesítményük visszafogott. A légáramlási sebességük jellemzően 125-250 km/h között változik. Illetve érdemes még elmondani róluk, hogy rendszerint drágábbak a hagyományos vezetékes társaiknál.

BENZINMOTOROS GÉPEK

A benzinmotoros gépek teljesítménye első hallásra kissé túlzónak tűnik, ha otthoni felhasználásra keresünk lombszívó vagy lombfúvó gépet, de nagyobb udvar vagy birtok esetén nagyszerű választást jelenthetnek. A lombszívók és lombfúvók között a benzines gépek jelentik a felső kategóriát, amelyek számos tulajdonságával az elektromos és az akkumulátoros készülékek nem tudnak versenyre kelni.

Ezek a gépek még akkor is jó hatásfokkal képesek működni, ha kifejezetten szeles időjárási körülmények közepette igyekszünk munkára fogni őket. Kifejezetten nagy teljesítménnyel rendelkeznek, amit benzinmotorok esetén lóerőben feltüntetve ellenőrizhetünk. Kifejezetten nagy területek bejárására lettek megalkotva. Mivel a benzinmotor rendszerint nagyobb súlyt képvisel, ezért olyan kialakítással is találkozhatunk, ami hátra vehető, ezáltal még kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé. Az ilyen készülékeknek akkor vesszük igazán hasznát, ha nagyobb területeken dolgozunk huzamosabb ideig. A legfejlettebb modellek képesek a vibráció csökkentésére, illetve szűrőkkel is rendelkeznek. A hátrányos tulajdonságok között meg kell említeni a nagyobb fizikai súlyt, az egészségre és környezetre káros füstgáz-kibocsátást, a kifejezetten hangos működést, illetve a benzinmotorral járó karbantartási kötelezettségeket.

Válasszunk a saját igényeinknek megfelelő elektromos, akkumulátoros vagy benzinmotoros gépek közül, és élvezzük a könnyed őszi munkálatokat!