1. PROKLIMA - asztali ventilátor (Ø15cm, fehér)
  2 990 Ft 
  Részletek
 2. PROKLIMA - retró asztali ventilátor (USB, fekete)
  3 490 Ft 
  Részletek
 3. PROKLIMA - asztali ventilátor (Ø30cm, fekete)
  4 990 Ft 
  Részletek
 4. PROKLIMA SIXTIES - asztali ventilátor (fekete)
  8 490 Ft 
  Részletek
 5. PROKLIMA - asztali ventilátor (Ø30cm, fehér)
  4 990 Ft 
  Részletek
 6. PROKLIMA RETRO - asztali ventilátor (Ø30cm, ezüst)
  11 990 Ft 
  Részletek
 7. PROKLIMA MAGIC CUBE - asztali ventilátor (Ø30cm, fekete)
  5 490 Ft 
  Részletek
 8. PROKLIMA - asztali dizájnventilátor (fűtőfunkcióval, Ø30cm, ezüst-barna)
  34 990 Ft 
  Részletek
 9. PROKLIMA - retró asztali ventilátor (USB, fehér)
  3 490 Ft 
  Részletek
 10. PROKLIMA - asztali lámpa ventilátorral (LED)
  3 490 Ft 
  Részletek
 11. PROKLIMA - asztali dizájnventilátor (Ø30cm, ezüst-fehér)
  34 990 Ft 
  Részletek
 12. PROKLIMA VINTAGE - asztali ventilátor (Ø30cm, fekete)
  15 990 Ft 
  Részletek
 13. REALITY ICECUBE - asztali ventilátor (LED, 16,5x16,5x17,5cm, fehér)
  9 990 Ft 
  Részletek
 14. PROKLIMA - retró asztali ventilátor (USB, rózsaszín)
  2 990 Ft 
  Részletek
 15. PROKLIMA - akkus kézi ventilátor (Ø8,9cm, fehér)
  2 990 Ft 
  Részletek
 16. PROKLIMA - retró asztali ventilátor (USB, kék)
  2 990 Ft 
  Részletek
 17. PROKLIMA BULLET - asztali ventilátor (Ø20cm, fekete)
  15 990 Ft 
  Részletek
 18. PROKLIMA - asztali ventilátor (Ø25cm, fekete)
  12 990 Ft 
  Részletek
 19. PROKLIMA - asztali ventilátor (Ø30cm)
  12 990 Ft 
  Részletek
 20. GREEN LINE FN-114316 - asztali ventilátor (Ø30cm, szürke-fehér)
  31 990 Ft 
  Részletek
 21. PROKLIMA - asztali ventilátor (USB, ezüst)
  2 490 Ft 
  Részletek
 22. PROKLIMA - asztali ventilátor (USB, fekete)
  2 490 Ft 
  Részletek
 23. PROKLIMA - asztali ventilátor (USB, fehér)
  2 490 Ft 
  Részletek
 24. PROKLIMA - asztali ventilátor (USB)
  1 690 Ft 
  Részletek
 25. PROKLIMA - asztali ventilátor (USB, kék)
  1 690 Ft 
  Részletek
 26. PROKLIMA - asztali ventilátor (USB, pink)
  1 690 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Asztali ventilátor a kellemes közérzetért

Az asztali ventilátor segítségével roppant egyszerűen és gazdaságosan frissíthetjük fel a lakásunk levegőjét. Akár néhány °C különbség is komoly hatást gyakorol a közérzetünkre és a teljesítőképességünkre, arról nem is beszélve, hogy a számunkra túlzottan meleg környezetben még pihenni sem tudunk igazán jól…

Egy megfelelő kapacitású asztali ventilátor segíti az otthonunk szellőztetését és légcseréjét, emellett sokkal egészségesebb környezetet teremt számunkra. Egy ventilátor remek szolgálatot tesz, amikor tombol a kánikula. Ezek az eszközök akkor is nagyszerűen használhatók, amikor a klímahasználat nem lehetséges, vagy egyszerűen érzékenyek vagyunk a huzatos szellőztetésre.

Az asztali ventilátor hatékony megoldást biztosít, hiszen a légmozgás hűtő hatása a természetes szellőhöz hasonlítható. Gondoljunk csak a langyos nyári szélre, ami a legnagyobb forróság közepette is képes felfrissülést hozni. Hasonló elven működik az asztali ventilátor is, amelynek a szélerejét és a szélirányát mi magunk választhatjuk meg. Nem túlzás azt állítani, hogy ezekkel a készülékekkel a szelet foghatjuk munkára a saját otthonunkban.

Mivel az asztali ventilátorok jellemzően kis mérettel és súllyal rendelkeznek, ezért a mozgatásuk semmiféle nehézséget nem okozhat. Könnyedén átvihetjük őket az egyik a helyiségből a másikba, ahol épp tartózkodunk, mivel az asztali ventilátor árak kifejezetten kedvezők, így akár minden helyiségünkben elhelyezhetünk egyet, természetesen a légköbméterek számának megfelelő méretben. A garzonlakásokban akár egyetlen asztali ventilátor képes lehet a levegő megmozgatására, így csökkentheti a hőérzetünket.

A korszerű asztali ventilátorok között számos olyan készüléket találunk, amelyek távirányítóval rendelkeznek. Mondani sem kell, ezek használata mennyivel kényelmesebb, mint a hagyományos társaiké. Ha kissé nagyobb távolságban ülünk, nem kell folyton felpattannunk, ha sebességet szeretnénk váltani, esetleg ki vagy be szeretnénk kapcsolni a ventilátort.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a lehető legjobb hatásfok elérése érdekében mindig a helyiség méretének megfelelő ventilátorra van szükségünk. Ez értelemszerűen elmondható az asztali ventilátor, illetve minden ventilátortípus esetében is. Az asztali ventilátorok elsősorban a kisebb helyiségek légmozgatására, illetve az asztalok közvetlen környezetének felfrissítésére alkalmasak. Amennyiben nagyobb kapacitással rendelkező asztali ventilátort szeretnénk vásárolni, illetve ezzel a készülékkel oldanánk meg a helyiség teljes légmozgatását, abban az esetben érdemes figyelmet fordítani arra is, az asztali ventilátor mekkora lapátokkal és mekkora teljesítménnyel rendelkezik, illetve óránként mennyi légcserére képes. Értelemszerűen a lakótér esetében kell gondoskodnunk a legkisebb mértékű légcseréről, hiszen a levegő minősége itt relatív lassan romlik. Zsúfolt irodahelyiségek esetében, illetve a konyhákban és a fürdőszobákban azonban nagyobb számú légcsere szükséges. De hogyan győződhetünk meg arról, hogy mekkora teljesítményű ventilátorra van szükségünk? Ehhez csupán a helyiség méretét kell alapul vennünk. Ha egy 15 négyzetméteres szobában ülünk, aminek a belmagassága 2,5 méter, akkor a légköbméterek száma nagyjából 41 köbméter… Ez azt jelenti, hogy a megfelelő légcseréhez 40-60 W teljesítményű ventilátorra lesz szükségünk. Ilyen teljesítménnyel rendelkező készülékekkel elsősorban a torony- és oszlopventilátorok, illetve a mennyezeti és állóventilátorok között találkozunk, ezért megállapítható, hogy az asztali ventilátorok elsősorban lokális használatra, a közvetlen környezetünk frissítésére alkalmasak.

Felvetődik a kérdés, milyen asztali ventilátort vásároljunk, milyen szempontokat vegyünk még figyelembe a kiválasztás során… Érdemes figyelmet fordítani a zajszint kérdésére is, hiszen ezek a készülékek folyamatosan működnek, így tanulás vagy épp pihenés során zavarók lehetnek. Érdemes tehát előnyben részesíteni a kisebb zajszinttel rendelkező asztali ventilátorokat.

Ha asztali ventilátort használunk, soha ne szereljük le róla a védőrácsot, illetve ne használjuk nélküle. Habár a korszerű ventilátorok között találunk olyan készüléket, amelyek azonnal leállítják a lapátok forgását, ha valamilyen testtel érintkeznek, ennek ellenére mindig tartsuk be a biztonságos használatra vonatkozó ajánlásokat és előírásokat! A BAUHAUS szakáruházak és webáruház kínálatában megtalálhatjuk azokat a ventilátorokat, amelyek ideális megoldást biztosítanak számunkra.

Card logos