Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Szellőzőrács

Megtekintés Rács Lista

19-27/45 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/45 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZELLŐZŐRÁCS – AMIT TUDNI KELL RÓLA

A szellőzőrács nélkülözhetetlen eleme a különböző szellőzőrendszereknek, legyen szó akár háztartási vagy ipari felhasználásról. A feladatuk elsősorban a nyílások védelmében mutatkozik meg, ezáltal védik a ventilátorokat, illetve segítséget jelentenek a kisebb-nagyobb balesetek elkerülésében is. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a szellőzőrácsok, ergonómiai kialakításuknak köszönhetően, segítik a kifelé és befelé áramló légmozgást, illetve esztétikus takarást biztosítanak.

A szellőzőrácsok között rendszerint kétféle megoldással találkozunk: fémből és műanyagból készült rácsokkal. Érdemes szem előtt tartani az általános tulajdonságaikat annak érdekében, hogy a célnak leginkább megfelelőt választhassuk ki! Ha a szellőzőrendszer nagyobb terhelésnek van kitéve, abban az esetben a fém szellőzőrácsok jelentenek jobb választást. A fémből készült rácsokra lehet szükségünk abban az esetben is, ha a kültéri használatra keresünk rácsot, ahol az időjárás viszontagságai, illetve a rongálások nagyobb veszélyt jelentenek a szellőzőrendszerre. Egyes szellőzőrácsok kifejezetten kültéri használatra készülnek, ezeken gyakran esővédő rácsot is találunk. Természetesen a kültéri rácsok megerősített kivitellel rendelkeznek, azáltal tökéletesen ellenállnak a kisállatok próbálkozásainak, akik számára a ventilátor akár végzetes veszélyt jelenthetne.

Érdemes tudni azt is, hogy léteznek rovarok és madarak távoltartására kialakított kültéri hálók, amelyek képesek biztosítani, hogy ezek az állatkák ne kerülhessenek be a szellőzőrendszerbe, akármilyen aprócskák is. Mielőtt kiválasztanánk a számunkra szükséges rácsot, ellenőrizzük le, hogy milyen típusú hálóval van ellátva! Azoknak sem kell aggódniuk, akik a szúnyogok érkezésétől tartanak, hiszen a kültéri rácsok között szúnyoghálóval ellátott termékek is választhatók.

A szellőzőrácsok között találunk csőcsonkkal egybeépített, vagy csőcsonk nélküli kivitelt is. Nincs egyértelmű állásfoglalás arra vonatkozóan, hogy melyik típust érdemes választani, hiszen ez elsősorban a kivitelezés módjától függ. Ha rácsot szeretnénk vásárolni, mindig a rendszernek megfelelőt válasszuk, illetve még kivitelezés előtt álló szellőzőrendszerek esetén egyeztessünk a kivitelezővel! A kínálat igen széles, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra szükséges méretekkel rendelkező szellőzőrácsokat.

Természetesen nem mehetünk el az esztétika kérdése mellett sem, hiszen nem szívesen választanánk olyan rácsot, ami igencsak messze helyezkedik el az ízlésünktől. Különösen fontos ez abban az esetben, ha beltéri használatra keresünk szellőzőrácsot. Természetesen elsődleges szempontként kell kezelnünk a beszerelhetőséget, illetve a műszaki tulajdonságokat, de a széles kínálat lehetővé teszi, hogy esztétikai szempontokat is szem előtt tartsunk. Beltéri használat esetén a műanyagból és a fémből készült rácsok is jó választást jelentenek, így bátran választhatunk az ízlésünknek megfelelően. A színválaszték is kellően széles, elsősorban a világos, szürkés, illetve a barna és fémszínek elterjedtek, de olykor-olykor a megszokottól eltérő színekkel is találkozhatunk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop szellőzőrács-kínálatában könnyedén megtalálhatjuk és megvásárolhatjuk a számunkra szükséges termékeket!