Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kiegészítők kandallóhoz

Megtekintés Rács Lista

19-27/61 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/61 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KIEGÉSZÍTŐK KANDALLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐK KANDALLÓHOZ

A kandallók már nem csak a romantikus téli filmek kiegészítői lehetnek – el tudja képzelni otthonát, amint hazaér a munkából, begyújt a kandallóban, és a gőzölgő teát egy pokrócba takarózva, a tűz csóváit nézve issza meg családja körében? Vagy hogy a karácsonyi sütögetést és a családi összejövetelt a kandalló fénye és tüze melegíti fel? Ez már nemcsak álom lehet, hiszen a legújabb és legmodernebb kandallókkal, illetve a hozzá tartozó kiegészítőkkel mi is érezhetjük magunkat egy film főszereplőinek. A kiegészítők a kandallóhoz nem maradhatnak ki cikkünkből, de természetesen foglalkozunk kicsit azzal is, hogy miért előnyös ma egy jó kandalló, az esztétikán kívül.

MIÉRT JÓ VÁLASZTÁS A KANDALLÓ?

Sokunk gyermekkori álmában ott ringatózott az olyan nagy családi ház, amely nappalijának közepén ott ég a tűz, ahol a család összegyűlik és beszélget. Aztán ahogy felnövünk, azt gondoljuk, lehetetlenség egy kandalló fenntartása, macerás a begyújtás, biztosan füstöl is, és egyébként is, mennyi kosszal jár az, ha egy ilyen tüzelőszerkezetünk van. Ez azonban csak egy téves információ. Lehet, hogy a régi eszközök valóban hagytak egy bizonyos port és kormot maguk után, azonban ez a mai kandallóknál már messze nem így van.

A ma elérhető legtöbb kandalló és a kiegészítők a kandallóhoz már viselik azokat a pozitív tulajdonságokat, amelyekkel nem okoz gondot a fával való tüzelés. Sőt, ma már azt mondhatjuk, hogy a kandallós tüzelés az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás, hiszen azok az eszközök, amelyek az új szabvány szerint készülnek, nem égetnek felesleges anyagokat, nem engednek ki felesleges és káros anyagokat, és megalkotásukban már annyira profik, hogy akár a tüzelőanyag 40 százaléka is megspórolható velük. A korommentes üvegből készült „leskelődő” pedig nem piszkol, és lehetővé teszi, hogy állandóan a tiszta tüzet lássuk. Az pedig, hogy a tűzrevalót be kell készíteni, a hamut pedig ki kell vinni, hozzá tartozik valahol a kandallós életérzéshez. Ma már olyan modern és egyedi kiegészítők vannak a kandallókhoz, hogy házunk, otthonunk, vagy éppen az a közösségi tér, ahová beterveztük ezt az eszközt, tényleg egyedi hangulatot is kap. Nézzük meg, milyen nélkülözhetetlen eszközök ezek!

KIEGÉSZÍTŐK KANDALLÓKHOZ – MI KELL NEKÜNK?

Az első és elengedhetetlen kiegészítő a kandallóhoz a kandallótisztító garnitúra. Bármennyire is újak ezek a kandallók, azért valamennyi tisztítást igényelnek, és mennyire szép is egy ilyen szett a kandalló mellett! Ezek közül már annyi féle van, a legegyszerűbbtől a legcicomásabb formákig, hogy minden stílusú otthon megtalálhatja a magához illőt.

A másik, ami szintén nagyon fontos, az egy kosár, amiben a tűzifát tároljuk. Ez tényleg a másik olyan fontos eszköz, amely hozzátartozik a kandallós esztétikához, és valóban fontos is, hiszen valahol az aznapra szánt fát tárolni kell a házban is. Csodaszép kiegészítő kandallókhoz a fonott kosár, amelynek van egy anyagbélése, de már lemezből is készítenek igazán szép tárolókat. Ez tényleg ízlés kérdése, hogy ki mit választ.

Ha kisgyermek is van a házban vagy esetleg vendégként többször megfordulhatnak gyermekek nálunk, akkor érdemes, természetesen, egy védőrács kiegészítőt is beszerezni, nem kellemes a szülőnek állandóan azon aggódni, hogy a gyermek milyen közel megy a kandallóhoz, ezzel pedig elkerülhetjük a baleseteket.

Hasonlóan fontos kiegészítő még a hamunak egy vödör. Persze mondhatnánk, hogy azért ezt bárhol meg lehet venni, ha fontos, hogy milyen a vödör kinézete, ha szeretnénk, hogy az passzoljon a kandallóhoz és a környezethez, akkor érdemes egy szép alumíniumvödröt választani.

Láthatjuk, sokféle kiegészítők vannak a kandallókhoz, érdemes tehát válogatni, összeilleszteni, hogy otthonukba már egy egységes stílus kerüljön.