Kandallóbetét

Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KANDALLÓBETÉTEK

A kandallók rendkívül hangulatos fűtést nyújtanak számunkra. Ki ne élvezné szívesen a pattogó tűz látványát, legyen szó akár légfűtéses vagy vízteres megoldásokról?!

A kandallóbetétek nagyszerű lehetőséget jelentenek, ha hatékony és hangulatos fűtési megoldást szeretnénk használni. Korábban a minőségi kandallóbetétek szinte kivétel nélkül öntvényből készültek, mivel ez a típus rendelkezett a legjobb tulajdonságokkal; szerkezeti kialakításuknak köszönhetően hatékony hőleadásra voltak képesek, illetve rövid idő alatt be tudták melegíteni a helyiséget. Kimagasló teljesítményüknek köszönhetően akár tágas terek fűtésére is alkalmasak voltak. Természetesen mindez nem változott! Az öntvénykandallók ma is rendkívül hatékony megoldást biztosítanak számunkra. Érdemes tudni, hogy az öntvénykandallók alkatrészeit tömítő anyagok alkalmazásával, csavarkötésekkel rögzítik egymáshoz, így légmentes kötés jön létre.

Az öntvénykandallók jelentős fejlődésen mentek keresztül az utóbbi időszakban, ami elsősorban a megváltozott igényeknek köszönhető. Néhány évtizeddel ezelőtt szinte csak a hatékony hőleadást vártuk el az öntvénykandallótól, mára azonban alaposan megváltozott a helyzet. A jó hőszigeteléssel rendelkező házakkal és az energiahasználatra vonatkozó tudatossággal együtt megérkeztek azok az öntvény kandallóbetétek is, amelyek esetében a gazdaságosság és a szabályozás jelentősége alapvető elvárásnak számít.

Természetesen felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e kitartani az öntvénykandallók mellett, vagy inkább a lemezkandallókat érdemes keresni. Noha a két típus bizonyos tulajdonságaiban némileg eltér, túlzás lenne bármelyikről azt állítani, hogy jobb vagy rosszabb a másiknál. A lemezkandallók „rossz hírét” egyedül az alacsony minőségű változatok táplálják; sajnos előfordulnak olyan termékek a piacon, amelyek esetében sem a lemezvastagság, sem a lemezminőség nem kielégítő. Ilyen „kockázattal” az öntvény kandallóbetétek esetében, értelemszerűen, nem kell számolni, hiszen az öntvény önmagában garanciát jelent a minőségre.

Az öntvénykandallók felé billenti a mérleg nyelvét az a tény is, hogy maga az öntvény hőállósága sokkal magasabb, mint a lemezé, viszont azt is tudni kell, hogy a lemezkandallók esetében az acéllemezt különböző anyagokkal védik. Ráadásul a lemezkandallók mára fejlett technikai megoldásokat alkalmaznak a szabályozhatóság érdekében, így nem túlzás azt állítani, hogy a két típus kiegyenlített versengést folytat a vásárlók és a felhasználók kegyeiért.

Természetesen felvetődik a kérdés, hogy mivel fűtsünk a kandallóban, illetve a kandallóbetétben. A termékek adatlapján látható, hogy a gyártó milyen tüzelőanyagok használatát ajánlja. Természetesen a tűzifa a kandallófűtés legalapvetőbb fűtőanyaga, illetve egyes esetekben a barnaszén használata ajánlott. Érdemes szem előtt tartani, hogy a kiszáradt keményfa jelenti a legjobb fűtőértéket; a fában lévő nedvesség jelentős mértékben lerontja annak hatékonyságát. A kandallóban ne használjunk nagy gyantatartalmú tűzifát; gyümölcsfákat és fenyőt! Ezeket esetleg gyújtósként alkalmazzuk!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kiváló minőségű öntvény kandallóbetéteket találunk, légfűtéses és vízteres kivitelben is. Válasszuk az igényeinknek megfelelőt, és gondoskodjunk családunk és önmagunk kényelméről a leghidegebb napokon is!