Szerelési anyagok

Megtekintés Rács Lista

1-9/117 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/117 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FŰTÉSI SZERELÉSI ANYAGOK

A fűtési szerelési anyagok között olyan tartozékokat találunk, amelyek elengedhetetlenek lehetnek a rendszer kiépítési során.

Mindenképpen szót kell ejteni a különböző alubetétes műanyag csövekről, amelyek a fűtési rendszerek egyik legalapvetőbb tartozékát jelentik. Kifejezetten sokrétűen használható szerelési anyagról beszélünk, hiszen padlófűtéses és felületfűtéses rendszerekhez, illetve radiátor bekötésekhez is használhatjuk őket. Sőt, a fűtéstechnika mellett a felülethűtéses megoldásokban is fontos szerepet játszhatnak.

Az ilyen csövek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően alkalmassá válnak fűtési rendszerek kialakítására is. Rendkívül alaktartók, ami a padlófűtéses rendszerek esetében kifejezetten fontosnak bizonyul. Gyakran felvetődik a kérdés, hogy az alumíniumréteg milyen szerepet tölt be, miért van rá szükség egyáltalán… Az alumíniumréteg legfontosabb feladata az oxigén kizárása, aminek köszönhetően megelőzhetjük a rendszerkorróziót, így a fűtési rendszerünk hosszabb várható élettartammal rendelkezhet. Az alumíniumréteg nélküli csövek esetében a fűtővízbe jutó oxigén korróziót idézhet elő, emiatt a rendszer fémalkatrészeit hosszú távon károsíthatja és tönkreteheti. Továbbá fontos feladata a hőtágulás csökkentése. Érdemes tudni, hogy a vékony alumíniumrétegnek köszönhetően az ilyen csövek könnyedén hajlíthatók, a „formázásuk” nem jelent nehézséget. A minőséget, természetesen, meghatározza a műanyag gyártástechnológiája is. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában minőségi alumíniumbetétes csöveket találunk, amelyek kiválóan alkalmasak lehetnek különböző padlófűtéses és felületfűtéses rendszerek építésére.

Ha a fűtési rendszerekről esik szó, mindenképpen érdemes beszélni a keringető szivattyúkról is. Az ilyen jellegű szivattyúk funkciója rendkívül egyszerű: biztosítják a rendszerben lévő meleg víz keringését annak érdekében, hogy a lakás minden pontján kellemes meleget élvezhessünk. A készülék kiválasztása során, természetesen, figyelembe kell vennünk a kapacitást is; ennek megtervezését érdemes szakemberre bízni. A központi fűtésrendszer kialakítása egyre gyakoribb; sokan szívesen függetlenítik magukat a gázszolgáltatótól, vagy egyszerűen olyan fűtési megoldást keresnek, ami gazdaságosabb az általánosan elterjedt megoldásoknál. A keringető szivattyúk tökéletesen ellátják a feladatukat. Pozitívumként meg kell említeni velük kapcsolatban, hogy nem igényelnek karbantartást, gyakorlatilag megszakítás nélkül üzemeltethetők, ha szükség van rájuk. Azt is érdemes elmondani, hogy kifejezetten alacsony zajszintet produkálnak, így fémcsöves fűtési rendszer esetében sem kell zavaró zajoktól tartani, legfeljebb halk „duruzsolás” hangja szűrődhet be a lakásba, azt is inkább a rendszerben mozgó víz idézi elő. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a megfelelően méretezett keringető szivattyú akár jelentős mértékű villamosenergia-megtakarítást jelenthet egy elhibázott választáshoz viszonyítva.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző fűtési szerelési anyagokat találunk, amelyek között megtalálhatjuk azokat a termékeket, amelyekre a rendszerünk kiépítése során szükségünk lehet. Ismerjük meg a kínálatot, és vásároljuk meg a számunkra szükséges szerelési anyagokat!