1. PROKLIMA - léghűtő (10L, fehér-fekete)
  29 990 Ft 
  Részletek
 2. PROKLIMA - léghűtő (20L)
  49 990 Ft  45 990 Ft 
  Részletek
 3. PROKLIMA - toronyventilátor (76cm, fehér)
  8 490 Ft 
  Részletek
 4. PROKLIMA - toronyventilátor távirányítóval (76cm, fehér)
  10 990 Ft 
  Részletek
 5. TOSOT KSWK-0602DahG - léghűtő (6L)
  34 990 Ft 
  Részletek
 6. PROKLIMA - toronyventilátor (87,5cm, antracit)
  54 990 Ft 
  Részletek
 7. PROKLIMA SURROUND 360° - toronyventilátor (130cm, fekete)
  32 990 Ft 
  Részletek
 8. PROKLIMA - padlóventilátor (Ø45cm, ezüst)
  13 990 Ft 
  Részletek
 9. PROKLIMA - padlóventilátor (30cm)
  6 990 Ft 
  Részletek
 10. PROKLIMA - álló párásítóventilátor
  39 990 Ft 
  Részletek
 11. PROKLIMA - mini toronyventilátor (27,5cm, fehér)
  5 990 Ft 
  Részletek
 12. PROKLIMA - állóventilátor távirányítóval (Ø40cm, fekete)
  10 490 Ft 
  Részletek
 13. PROKLIMA - dizájn toronyventilátor (100cm, fehér)
  34 990 Ft 
  Részletek
 14. PROKLIMA STEEL TOWER - toronyventilátor (102cm, ezüst)
  59 990 Ft 
  Részletek
 15. PROKLIMA - toronyventilátor üvegtalppal (112,4cm, fekete)
  44 990 Ft 
  Részletek
 16. STARFAN - állóventilátor (fekete, 40cm)
  6 490 Ft 
  Részletek
 17. PROKLIMA - toronyventilátor üvegtalppal (112,4cm, fehér)
  44 990 Ft 
  Részletek
 18. PROKLIMA - padlóventilátor (Ø30cm, ezüst)
  10 990 Ft  9 990 Ft 
  Részletek
 19. PROKLIMA 360° - állóventilátor (Ø40cm, ezüst-fekete)
  26 990 Ft 
  Részletek
 20. PROKLIMA RETRO - állóventilátor (Ø40cm, ezüst)
  14 990 Ft 
  Részletek
 21. PROKLIMA - állóventilátor távirányítóval (135cm, fekete)
  23 990 Ft 
  Részletek
 22. PROKLIMA - akkus szélgép (24V, Ø30cm, fekete)
  39 990 Ft 
  Részletek
 23. PROKLIMA - állóventilátor (40cm)
  21 990 Ft 
  Részletek
 24. PROKLIMA - padlóventilátor (kertiszék-dizájn, fehér-fekete)
  24 990 Ft 
  Részletek
 25. STARFAN - állóventilátor (fehér, 40cm)
  6 490 Ft 
  Részletek
 26. PROKLIMA TRIPOD RETRO - állóventilátor (ezüst-fekete, 135cm)
  39 990 Ft 
  Részletek
 27. PROKLIMA TRIPOD - állóventilátor (125cm)
  35 990 Ft 
  Részletek
 28. PROKLIMA DESIGN Q - padlóventilátor (ezüst)
  17 990 Ft 
  Részletek
 29. PROKLIMA - toronyventilátor (103cm, ezüst-fekete)
  24 990 Ft 
  Részletek
 30. PROKLIMA MODERN 360° - állóventilátor (114cm, fehér)
  39 990 Ft 
  Részletek
 31. PROKLIMA - állóventilátor (40cm, fekete)
  17 990 Ft 
  Részletek
 32. PROKLIMA TRIPOD - állóventilátor (130cm)
  22 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Fűtés-hűtés

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában, a fűtés-hűtés címszó alatt, fűtőkészülékeket, kandallókat, kazánokat, tüzelőanyagokat, hűtő- és klímaberendezéseket, ventilátorokat, légtechnikai berendezéseket, valamint fűtési szerelési termékeket tudunk vásárolni.

Akár fűtésről, akár hűtésről legyen szó, minden rendszer kiépítését, a takarékos működtetés érdekében, pontos és alapos tervezés kell, hogy megelőzze. Figyelembe kell vennünk a beruházási költségeket, valamint a működésre fordítandó kiadásokat is, úgy, hogy közben környezettudatos rendszert működtethessünk.

Minél jobb a lakásunk, házunk szigetelése, annál kisebb lesz a fűtési és hűtési költségünk, bármilyen üzemeltetési módról is van szó. Vagyis, ha egy bizonyos összeget rászánunk az épület szerkezetének javítására, szigetelésére, akkor télen könnyebben, olcsóbban fel tudjuk fűteni lakásunkat, nyáron pedig kisebb beruházással tudjuk hűteni.

Először el kell határoznunk, milyen fűtési, illetve fűtési rendszert szeretnénk beépíteni. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában szinte minden korszerű rendszer – és az azokhoz szükséges kellék – beszerezhető.

Kezdjük a hőforrásokkal! Azt, hogy milyen fűtési rendszer mellett döntünk, befolyásolja a használat jellege és az, hogy milyen energiahordozó áll rendelkezésünkre. Az energiahordozó lehet gáz, fa, pellet vagy elektromos áram.

Amennyiben gázzal szeretnénk üzemeltetni a fűtési rendszerünket, javasoljuk a kondenzációs technológiával működő fűtési rendszert, igaz, ugyan, hogy a hagyományos gázkazán beszerelése és megvásárlása olcsóbb, azonban üzemeltetése drágább.

Abban az esetben, ha fával vagy szénnel szeretnénk melegíteni lakásunkat, vegyes tüzelésű kazánt is beépíthetünk.

A vegyes tüzelésű kazán óriási előnye, hogy bármit el tudunk égetni benne, és egy szabályzó beépítésével hosszú távra kialakítottunk egy jól működő, biztonságos fűtési rendszert. Manapság népszerűek a pellettüzelésű kazánok, ezek nagy előnye, hogy nem igényelnek állandó felügyeletet, mivel automatizáltak, működtetésük pénztárcakímélő. Az elektromos árammal történő fűtés a legkényelmesebb, ugyanakkor a költségesebb megoldások között tartjuk számon.

Ejtsünk néhány szót a hőszivattyús berendezésekről; ezek, elektromos áramot használva, a hőenergiát magasabb hőmérsékleti szintre emelik! Hasonló a működési elvük, mint a háztartási hűtőgépeké, azzal, hogy a hűtött rész a házon kívül van, nyáron pedig fordítva.

Vannak hősugárzó berendezések is. Vannak fekete sugárzók és egyszerű felületfűtések, mint a padló-, fal- vagy mennyezetfűtés. Ezek a környezetükben lévő tárgyakat melegítik, nem a levegőt, így keltenek megfelelő hőérzetet.

A padlófűtés egy igen elterjedt fűtési mód. Ennek viszonylag alacsony a beszerelési és beruházási költsége, az azonban tény, hogy csak a szabadon hagyott részeken történhet meg a helyiségek melegítése, gyakorlatilag, ahol bútorok vannak, ott nincs fűtési felület. Hűtésre korlátozottan, ugyan, de használható.

Abban az esetben, ha a falfűtés mellett döntenénk, azzal mindenképp számolnunk kell, hogy a hőeloszlás nem a legideálisabb, más fűtési rendszerekkel összehasonlítva. A meleg levegő kering a helyiségben, így melegíti fel a levegőt, azzal is számolnunk kell, hogy szabadon hagyott falfelületekre van szükség az ilyenfajta berendezések sikeres üzemeltetése érdekében.

Végül szóljunk a mennyezeti fűtésről is néhány szót! Az elhelyezése gyakorlatilag a legkedvezőbb minden fűtési mód közül, mivel a mennyezet általában szabadon van, és mivel fent van, nincs akadálya a magasabb vízhőmérséklet fenntartásának sem. Hűtésre használva kellemes hőérzetet biztosít a helyiségben.

A lakás hűtésére, a fent említett rendszerek és módszerek mellett, használhatunk mobilklímákat, splitklímákat, léghűtőket, páramentesítőket és párásítókat. Ezeket is nagy választékban megtaláljuk a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában. De ha nem a klímát, hanem a hagyományos hűtési módokat részesítjük előnyben, akkor számos ventilátor és légtechnikai berendezés áll rendelkezésünkre.

Minden esztendőben a kánikula beköszöntével hirtelen megnövekszik a klímák iránti kereslet. Felmerül a kérdés, milyen klímát is vegyünk. Először meg kell nézni, mekkora helyiséget szeretnénk hűteni, szeretnénk-e mozgatni a klímaberendezést, mennyi pénzt tudunk és akarunk rááldozni, szigetelt-e a lakás, ahol a berendezést használjuk majd.

Amikor ezeket a kérdéseket sikeresen megválaszoltuk, akkor máris közelebb kerültünk a választáshoz és a vásárláshoz. A mobil klímák előnye, hogy mozgathatók, mégis népszerűbbek a splitklímák. A splitklímából a választék nagy, a funkcióik és elhelyezési lehetőségeik szintén sokszínűek, ezért érdemes időt és megfelelő figyelmet fordítani a kiválasztásra. Az első és legfontosabb kérdés a hűtőteljesítmény kiszámítása.

A klímák üzemeltetése során kiderülhet, hogy használóik érzékenyek a szálló porra. Ennek kiküszöbölésére vásárolhatunk olyan szűrőt, amely megszűri, illetve megakadályozza még a legapróbb szemcséjű por levegőbe jutását is.

Vannak olyan szűrők is, amelyek por, pollen, vagy más allergén anyagok kiszűrésére alkalmasak. Amikor folyamatosan hűtjük a helyiséget, kiszárad a levegő, így javasolt egy párásító berendezés beszerzése.

A klímaberendezések a rendszeres használat után igénylik a tisztítást is. Természetesen erre is figyelmet kell fordítani, klímatisztító szereket és apró alkatrészeket is be tudunk szerezni a zökkenőmentes hűtési rendszer üzemeltetése érdekében.

Nézzünk szét a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában szereplő klímák között, és válogassunk kedvünkre!

Akár hűteni, akár fűteni szeretnénk, érdemes vásárlás előtt kellően tájékozódni a kínálatról, megtalálni a nekünk leginkább megfelelő hűtési és fűtési módot, ami sokszor nem könnyű feladat, de mindenképpen lehetséges. Jó vásárlást!

Card logos