KPE cső és szerelvény

Megtekintés Rács Lista

46-54/56 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

46-54/56 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KPE CSŐ ÉS SZERELVÉNY

A KPE csöveket és szerelvényeket nem kell bemutatni azoknak, akik a vízszerelésben jártasak. Rendkívül egyszerű dolgozni velük, ezért tulajdonképpen nem túlzás azt állítani, hogy különösebb szakmai tapasztalat nélkül is boldogulhatunk nekik köszönhetően, legalábbis abban az esetben, ha gyorskötőket alkalmazunk…

Fontos szem előtt tartani, hogy a vízhálózatokat nagy igénybevételnek tesszük ki, legyen szó akár tiszta, akár szennyezett vízről. Mivel a rendszerben bizonyos esetekben kifejezetten magas nyomás uralkodik, így mindenképpen megbízható megoldásra van szükség. Ezt a célt szolgálják a KPE csövek és idomok. Érdemes tudni azt is, hogy a ma használt KPE csövek kifejezetten alacsony falvastagság esetén is erősek és strapabírók.

A KPE csövek nagysűrűségű polietilénből készülnek. Ennek köszönhetően nagyszerűen helytállnak a vízszerelési munkálatok során. Elsősorban kültéri használatukat érdemes kiemelni, nagyszerű szolgálatot tesznek öntözőrendszerek kiépítése során. Tekercses és szálas kivitelben is megvásárolhatjuk őket, így mindig azt a változatot választhatjuk, amelyik jobban megfelel az igényeinknek, illetve a feladatnak. Érdemes tudni, hogy ezek a csövek többféle illesztési módot tesznek lehetővé, ennek megfelelően könnyedén használhatók; gyorssütő segítségével, tompa-hegesztővel, fűtőszálas, illetve hagyományosan szerelhető, gyorskötős idomokkal is elvégezhetjük a csövek illesztését.

Nem túlzás azt állítani, hogy a gyorskötős illesztés használata a legpraktikusabb módja a csövek kapcsolásának. Nem véletlenül ez a leggyakrabban használt megoldás. Ez esetben nincs szükség semmilyen tudásra és gyakorlatra, ráadásul még szerszámokat sem kell használnunk. Ez alapján látható, miért ezt az illesztési módot preferálják legtöbben. A gyorskötő elem rendkívül praktikus megoldást biztosít; rendelkezik egy szorító gyűrűvel, amely egyben tömít, és rászorítja az idomot a csőre. Ezzel megszületik az illesztés, amiben teljesen megbízhatunk.

A KPE cső további előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyeket mindenképpen érdemes megemlíteni annak érdekében, hogy teljes képet kapjunk erről a megoldásról. A KPE cső belsejében sokkal kisebb valószínűséggel tapadnak meg szennyeződések, mint más csőanyagok esetében, ezáltal dugulástól sem kell tartani. A KPE csőtől hosszú élettartamot várhatunk, ami elsősorban a korróziómentes anyaghasználatnak köszönhető. A csövek kifejezetten rugalmasak, ennek köszönhetően jól szállíthatók íves elrendezésű felületek esetén is. Természetesen az előnyök között újra ki kell emelni az egyszerű kötéstechnika lehetőségét. Az itt felsorolt kiváló tulajdonságok ellenére kifejezetten kedvező áron vásárolhatjuk meg, így nagyszerű választást jelentenek az otthonunk vízhálózatának kiépítése és felújítása során.

Érdemes bővebben is beszélni a várható élettartamról, ami, a korróziómentes anyaghasználatnak köszönhetően, kifejezetten magas lehet. A polietilén csövek várható élettartama legalább 50 év, ami részben a nagyfokú vegyszerállóságnak tudható be.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő KPE csöveket, idomokat és szerelvényeket. Válasszuk ki a megfelelő csővastagságot, és gondoskodjunk az otthonunk megfelelő vízhálózatáról!