Zuhanykabin

Megtekintés Rács Lista

1-9/36 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/36 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZUHANYKABIN – SZÉP ÉS PRAKTIKUS MEGOLDÁS

A zuhanykabin nemcsak szép és praktikus megoldást kínál, de a fürdőszoba tisztántartásában is nagy segítségünkre van. Érdemes a hagyományos zuhanyzós megoldásokról zuhanykabinra váltanunk, hiszen számos előnyét élvezhetjük ennek a megoldásnak.

Nem túlzás azt állítani, hogy a zuhanykabin-választék igen széles, így biztosan megtalálhatjuk a számunkra tökéletes terméket, a kiválasztás azonban számos kérdést vethet fel. Érdemes alaposan megfontolni, melyik zuhanykabin mellett tesszük le a voksunkat.

MILYEN ZUHANYKABINT VÁLASSZUNK?

A legfontosabb szempont természetesen a zuhanykabin alapterületének megválasztása, hiszen be kell férjen a fürdőszobánkba. A gyártók természetesen minden termék esetében feltüntetik a méreteket, nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy megmérjük a rendelkezésre álló területet. Ne felejtsük el, hogy a szemmérték sokszor megtréfál bennünket, ezért a találomra kiválasztott zuhanykabinok utólag rossz választásnak bizonyulhatnak… Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy az ajtó nyitása is fontos szerepet játszik a zuhanykabinok esetében. Többféle megoldással találkozunk, ezek némelyike a zuhanykabin alapterületén túl is helyet igényel a zavartalan nyitás érdekében, a harmonikaajtós és a csúszóajtós megoldások azonban akkor is használhatók, ha minden négyzetcentiméter számít. Az ajtó típusának megválasztása tehát nagy jelentőséggel bír, különösen abban az esetben, ha kis alapterületű fürdőszobában szeretnénk elhelyezni a kabint. Természetesen minden ajtótípusnak vannak előnyös és hátrányos tulajdonságai, ezekről sem érdemes megfeledkezni. A csúszóajtó rendkívül helytakarékos, ugyanakkor nem árt szem előtt tartani, hogy a sínek tisztítása kissé nehézkes. Amennyiben nem foglalkozunk vele, a szappanlerakódások és a vízkő megnehezítheti a mozgatását. Általánosságban elmondható, hogy a magas minőséget képviselő zuhanykabinok sínrendszere könnyedebb mozgatást tesz lehetővé; a BAUHAUS kínálatában található, csúszóajtós zuhanykabinok kivétel nélkül megfelelnek ennek a minőségi elvárásnak. Amennyiben rendelkezésre áll elegendő szabad hely a fürdőszobában, válasszuk inkább a klasszikus nyitható megoldásokat! Ezek kényelmesebb és gyorsabb ajtónyitást tesznek lehetővé. Igényeink szerint dönthetünk az egy- vagy kétszárnyú ajtók mellett.

A minőségi zuhanykabinok speciális vízlepergető bevonattal rendelkeznek. Érdemes lehet ilyet választanunk, hiszen sok időt takarítanak meg számunkra; mivel a zuhanykabin fala képes lepergetni a vízcseppeket, így a vízkő kialakulása, illetve a koszolódás kisebb mértékű lesz, vagyis sokkal ritkábban kell a kabin takarításával foglalkoznunk. Érdemes tudni azonban, hogy a vízlepergető bevonat sem örökös, a használat és a tisztítás során folyamatosan kopik, ezért érdemes havi rendszerességgel speciális tisztítószerrel áttörölni, ami megnöveli a vízpergető hatékonyságát.

A kiválasztás során érdemes nagy figyelmet fordítani a zuhanykabin anyagára is. Az oldalfalak esetében két megoldás terjedt el; a műanyag betétlemezes kabinok, illetve a biztonsági üvegből készült zuhanykabinok. A minőségi különbség jelentős, érdemes előnyben részesíteni a biztonsági üvegből készült termékeket; a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában ilyen kabinokat találunk!

Felvetődik a kérdés, hogy mennyit fizessünk a kabinért, hol kezdődnek a zuhanykabinárak és melyik árkategóriából érdemes választanunk. A szerkezeti kialakítás, a használt anyagok és anyagminőség, illetve az alkalmazott extrák akár jelentős mértékben befolyásolják az árat. Döntsünk a saját igényeink szerint, elsősorban a minőségi szempontokat figyelembe véve! Természetesen azt is figyelembe kell vennünk, milyen zuhanyzási szokásaink vannak, milyen gyakran használnánk, illetve mennyi időt szeretnénk a kabin tisztítására szánni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy számos típus esetében emelt tálcás megoldással találkozunk, vagyis a küszöböt minden egyes alkalommal át kell lépni. Ez a legtöbb esetben nem okoz semminemű problémát, azonban idős vagy mozgásában korlátozott személy számára a perem nélküli, „besétálós” megoldások sokkal célszerűbbek lehetnek. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azt a zuhanykabint, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és az elvárásainknak!