Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kád és zuhanykabin

Megtekintés Rács Lista

1-9/218 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/218 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÁD VAGY ZUHANYKABIN – MELYIKET VÁLASSZUK?

Hacsak nem kifejezetten nagy alapterületű fürdőszobával rendelkezünk, el kell döntenünk, hogy kádat vagy zuhanykabint választunk. Mindkét megoldás rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így elsősorban a személyes szempontjaink alapján dönthetünk. A továbbiakban annak igyekszünk utánajárni, hogy a kád vagy a zuhanykabin a szerencsésebb választás, illetve mikor melyiket érdemes előnyben részesíteni.

Mindenekelőtt természetesen azt kell szemügyre vennünk, a fürdőszoba mekkora alapterülettel rendelkezik, illetve milyenek az adottságai. Általában azt gondoljuk, hogy a kis alapterületű fürdők esetében kell alaposabban terveznünk, nagyobb terület esetén sokkal könnyebb dolgunk van… A valóságban ez nem teljesen így van, hiszen egy nagyobb alapterületű fürdőszoba berendezése is számos kihívást tartogat. Ilyen esetben is nagy figyelmet kell fordítanunk a különböző bútorok és szaniterek elhelyezésére. Az a célunk, hogy a lehető legkellemesebb és leghangulatosabb fürdőt hozzuk létre, így nem engedhetjük meg magunknak a figyelmetlenséget.

Ha igazán nagy tér áll rendelkezésünkre, természetesen egy kádat és egy zuhanykabint is beépíthetünk egymás mellé. Mindkettőnek hasznát vehetjük, hiszen a kád kényelme és a zuhanykabin gyakorlatiassága is nagy érték a fürdőszobában. Ha hosszas pihentető fürdőt vennénk, akkor természetesen a kádat választjuk, ha pedig a gyors tisztálkodás a cél, a zuhany alá állunk… Ha kis fürdőszobával rendelkezünk, ez a lehetőség aligha áll fenn; ilyen esetben választanunk kell a kád és a zuhanykabin között, mindkettő számára egyszerűen nincs elegendő hely. De mi van akkor, amikor a szokásosnál is kisebb hely áll rendelkezésünkre, de nem szeretnénk lemondani a fürdés öröméről? Ma már kaphatók félköríves, kis alapterületű kádak, amelyek valóban rendkívül kis helyet foglalnak a fürdőszobában. Érdemes mérlegelni egy ilyen kád beszerzését.

Amikor azon gondolkodunk, hogy a kád vagy a zuhanykabin a szerencsésebb választás, azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a háztartásban élő személyek milyen fürdési szokásokkal rendelkeznek. A kádban való lubickolás igazán pihentető lehet, de a többség a gyors zuhanyzást részesíti előnyben… Léteznek helyzetek, amikor a kád magas pereme nehézséget okoz, ilyenkor a zuhanykabinok praktikus megoldást biztosítanak. A gyermekek rendszerint szívesebben választanák a kádat, hiszen a kád a játék színhelye is. Gondoljunk a sárga gumikacsákra vagy a játékhajóra, ami igazán élvezetessé és izgalmassá teheti a tisztálkodással töltött időt… Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ma már léteznek „hibrid” megoldások, amelyek inkább egy paravánnal ellátott kádra hasonlítanak, illetve léteznek mélyülőkés zuhanytálcák is, amelyek félig-meddig kádként is funkcionálnak.

A paravánnal ellátott kádak megóvják a fürdőszobát a szétfröcsögő víztől, így tusolás után nem kell takarítással folytatnunk az estét… Fontos, hogy a kádparavánok, illetve a mélyülőkés zuhanykabinok mindkét funkciót lehetővé teszik; a paravánok nem gátolnak bennünket fürdőzés közben, az ülőkétől pedig nyugodtan zuhanyozhatunk, nem fog akadékoskodni.

Persze mindent felülír, ha a házban több fürdőszoba is található. Ilyenkor megtehetjük, hogy az egyikben zuhanykabint helyezünk el, a másikban pedig egy nagyméretű kád kap helyet. Nagyobb háztartásokban ilyen módon elkerülhető a sorban állás, ami sok esetben a családi béke megőrzésének titkos receptje.

Persze arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a kádat és a zuhanykabint is takarítanunk kell. Időnként tisztára kell sikálnunk annak érdekében, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk róla. Csak így lehet a kádunk és a zuhanytálcánk tiszta és kórokozóktól mentes… Akár kádat, akár zuhanykabint választunk, biztosak lehetünk benne, hogy időnként bizony alaposan meg kell tisztítanunk. Persze nem mindegy, mennyi időt töltünk a tisztítással. A zuhanykabinokkal rendszerint több dolgunk van, ha alapos munkát szeretnénk végezni, hiszen az apró részek, a sínek és a peremek tisztítása kissé időigényesebb. A kádak sima felülete kevesebb kihívás elé állít bennünket. Akármelyiket választjuk, akár a kádak, akár a zuhanykabinok mellett tesszük le a voksunkat, minden esetben hatékony, de kíméletes tisztítószert használjunk! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kádak és zuhanykabinok széles választékával találkozhatunk, így biztosan megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő terméket!