Tükrösszekrény

Megtekintés Rács Lista

1-9/27 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/27 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÜKRÖSSZEKRÉNY: SZEKRÉNY ÉS TÜKÖR EGYBEN

A fürdőszoba az egyik leggyakrabban használt helyisége az otthonunknak. A fürdőszobabútorok elengedhetetlen és jellemző darabja a tükrösszekrény. Valószínűleg dupla funkciója miatt zárkózik fel a leginkább keresett fürdőszobai kellékek sorába. Amikor fürdőszobát tervezünk, a megjelenés, a dizájn mellett a használhatóságra, praktikumra is érdemes figyelmet fordítani. Kellemes környezetben, higiénikusan tudjunk tisztálkodni, emellett a tér kihasználtsága is az esetek döntő részében fontos szempont. Mindennek meglegyen a megfelelő helye, tudjunk kényelmesen mozogni, fürdés, illetve tusolás után öltözködni. Az is követelmény egy jól tervezett fürdőszobában, hogy tükröt tartalmazzon, ha lehet, nagyot és szépet, amiben, azontúl, hogy látjuk magunkat, akár a teret is növelhetjük.

A tükrösszekrény növeli a teret, ugyanakkor szekrény lévén: számos apró kelléket, tárgyat elhelyezhetünk benne, ezáltal rendezettséget biztosíthatunk a helyiségben. Ezeket a szekrényeket leginkább a mosdó felett, falra felfüggesztve szokták elhelyezni, mindkét funkciója így tölti be legteljesebben rendeltetését. Amennyiben kevés a hely, csupán egy személy használhatja egyidőben a mosdót, de a falra szerelt, szélesebb tükrösszekrényt egy másik családtag is tudja használni a reggeli rohanásban, ha az kellően kialakított, és elég széles két ember számára. A már fent említett térnövelő funkciója miatt mindenképpen érdemes nagyobb méretű, szélesebb tükrösszekrényt választani vásárláskor. Egy modern-, akár ovális vagy kör alakú mosdóhoz egy jól megválasztott szögletes tükrösszekrény kellemes kontrasztot nyújt a fürdőszobában. Ehhez már csak egy sor LED-lámpa hiányzik, ami energiatakarékos, és máris kész a felújított, a kor esztétikai követelményeihez igazodó fürdőszoba!

Nyitott polcokkal ellátott tükrösszekrényeket is vásárolhatunk, ezek nagy előnye, hogy nem kell nyitogatni a szekrény ajtaját, nem lesz maszatos az üveg, azaz a tükör, egyszerűbb a tisztántartása, azonban az ilyen típusú bútorok esetében jobban kitárulkozik higiéniai készletünk tartalma. A nyitott polcrendszerű tükrösszekrények egy jól megválasztott színes törölköző szettel, egy gondosan összeválogatott, igényes kozmetikai termékcsaláddal díszítve a fürdőszoba zseniális része lehetnek.

E termékek között keresgélve elmondhatjuk, hogy leggyakoribb a fehér színű tükrösszekrény, talán mert legkönnyebben beilleszthető bármilyen falicsempével burkolt fürdőszobafal mellé, de az aktuális trendekhez igazodva megtaláljuk a natúr, a szürke különböző árnyalatait, sőt az ezüsttel és krómmal díszített darabokat is. A letisztult, minimálformák kedvelői éppúgy választhatnak több modell közül, mint a díszesebb, klasszikus bútorformák kedvelői. Nagyon hasznos lehet a tükrösszekrénybe, illetve a szekrény tetejére épített lámpa, ez a viszonylag egyszerű, ugyanakkor hasznos kiegészítő, egyszerre hatékony is, és hangulatos megjelenést nyújt a helyiségnek.

Vannak olyan tükrösszekrények, melyek nem egy, hanem akár három mozdítható tükröt is tartalmaznak. Ezeknek nagy előnye, hogy a jobb és bal oldali tükröket megfelelően mozgatva meg tudjuk nézni hátulról is a frizuránkat, oldalról az arcunkat, elkészült sminkünket. Ezeket a típusokat már évtizedek óta megtaláljuk a fürdőszobabútorok gazdag termékpalettáján, minden bizonnyal hasznosságuk miatt.

Áraik annak függvényében változnak, hogy mennyire igényes a kidolgozásuk, mennyi és milyen anyagból készülnek, megfelelnek-e a kor elvárásainak, beilleszthetők-e mai modern fürdőszobákba stb. Hiába a tartóság, ha a felújított fürdőszobánkban kirívónak és idejétmúltnak tűnik a még jól szolgáló, igényeinket kielégítő tükrösszekrény, minden valószínűség szerint le fogjuk azt is cserélni a többi bútordarabbal és fürdőszobacsempével együtt.

Szép burkolatok mellett a bútorok határozzák meg a fürdőszoba jellegét. Mindenképpen helyezzünk tükröt vagy tükröket a fürdőszobába. Ha már a tükröt beszerezzük, akkor érdemes a szekrénnyel ellátott változatot választani praktikussági okból! A tükörben a fény is visszatükröződik, így akár a tér megvilágításához is hozzájárulhatnak a jól elhelyezett tükrök és lámpák. Innen már csak a takarítási eszközöket kell megtalálni, hogyan páramentesíthetjük a szép tükörfelületeket a minél egyszerűbb és jobb használhatóság érdekében stb.