Fürdőszoba kerámia

Megtekintés Rács Lista

1-9/240 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/240 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FÜRDŐSZOBAI KERÁMIA – NÉLKÜLÖZHETETLEN TÁRGYAK A FÜRDŐSZOBÁBAN

A fürdőszobai kerámiák ma már nélkülözhetetlen tartozékai a fürdőszobának. Olyan funkciókat látnak el, amelyek nélkülözhetetlenné teszik őket. Ha új fürdőszobát rendezünk be, vagy felújítjuk a régit, a fürdőszobai kerámiák kiválasztására érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk!

A fürdőszobai kerámia palettán kiemelt helyet foglalnak el a mosdók. A mosdótál kifejezetten hangsúlyos eleme a fürdőszobának, így a kiválasztás során esztétikai szempontokat is figyelembe kell vennünk. Mivel a mosdó alapjaiban határozza meg az egész helyiség arculatát és stílusát, így egyáltalán nem mindegy, hogy melyik termék mellett döntünk. Persze ki kell hangsúlyozni, hogy a megjelenés mellett a praktikumnak is kiemelt figyelmet kell fordítani, ráadásul figyelembe kell venni, hogy a mosdó beépíthető legyen, és a tisztítása se okozhasson különösebb gondot! A mosdó esetében arra is figyelnünk kell, hova, illetve milyen magasságban helyezzük el. Arra kell törekednünk, hogy a használata minél kényelmesebb legyen, ezért nincs egységes szabály, hány centiméter magasságban kell elhelyeznünk… Sokkal inkább arra kell figyelnünk, hogy a testmagasságunknak megfelelő helyre kerüljön. Ezt a magasságot úgy kapjuk meg, ha szembe fordulunk a mosdóval, lefelé fordítjuk a tenyerünket, a könyökünket pedig kényelmes 15-20 fokos szögben behajlítjuk. Ha így teszünk, a tenyerünk síkja máris mutatja, hol kell elhelyezkednie a mosdó felső peremének.

A mosdók között különböző típusokkal találkozunk. Mindegyik rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így érdemes megfontolni, melyiket választjuk. A hagyományos mosdókból kifejezetten nagy kínálat áll rendelkezésre, ezek különböző formai tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Az ilyen mosdók nem alkalmasak arra, hogy bútorra vagy bútorba építsük őket. Az esztétikai megjelenésüket elsősorban szifontakaróval javíthatjuk. A beépíthető mosdók igényesebb kialakítást tesznek lehetővé, ennek köszönhetően a lakberendezésben is komoly szerep hárul rájuk. Figyelni kell arra, hogy a bútorlap nyílása megfelelő méretű legyen; ha túl kicsi, abban az esetben a mosdó egyszerűen nem fér bele, ha pedig túl nagy, akkor a rögzítéshez nem áll rendelkezésre elegendő felület. Végül, de nem utolsósorban: meg kell említeni a ráépíthető mosdókat is, amelyek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A szerelési és beépítési lehetőségeik nagy szabadságot biztosítanak a fürdőszoba arculatának kialakításában.

A WC-csésze, a mosdóhoz hasonlóan, elhagyhatatlan fürdőszobai kerámia. Minden modern háztartásban megtalálható. Kifejezetten nagy választék áll rendelkezésre, különböző típusokkal és kialakítással találkozhatunk. Az alsó kifolyással rendelkező WC-csészék tekinthetők a népszerűbbnek, ezek esetében a kivezetés a burkolat alatt történik. Az ilyen megoldás igényesebb és tetszetősebb, ráadásul a WC körüli terület tisztítását is megkönnyíti. A hátsó kifolyású WC-k abban az esetben jelentenek jó választást, ha nincs mód a kivezetés burkolat alatti elvezetésére. A panellakásokban rendszerint ilyen megoldásokkal találkozunk. Esetükben a terület tisztítása sajnos kicsit nehézkesebb, mivel minden egyes feltörlés alkalmával kerülgetnünk kell a kivezető csövet.

A WC-csészék között találhatunk lapos- és mélyöblítésű darabokat. Természetesen mindkét típus rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így nehéz eldönteni, melyiket válasszuk. A korábbi évtizedekben a lapos öblítésű csészék számítottak elterjedtnek, jelenleg inkább a mélyöblítésűek keresettek. A lapos öblítésű megoldás legfőbb előnye, hogy használat során nem kell a szagmentesítésért felelős víz fröccsenésétől tartani, viszont az ilyen csészék tisztítása nehézkesebb, ráadásul a vízkőképződés is fokozottabb esetükben. A mélyöblítésű WC-k esetében a tisztántartás egyszerűbb, a vízkőképződés is kisebb mértékű, hátrányként viszont meg kell említeni a víz fröccsenését, ami esetenként sajnos előfordulhat…

A fürdőszobai kerámiák között mindenképpen említést érdemelnek a bidék is. Habár a bidé egyáltalán nem nevezhető általánosan elterjedt fürdőszobai kerámiának, egyre több háztartásban kap helyet. A hagyományos bidék mellett WC-ülőkés változatokkal és úgynevezett bidézuhanyokkal is találkozhatunk. Mindegyik típus alkalmas a megfelelő higiénia biztosítására; mára bebizonyosodott, hogy az intimhigiénia számos betegség és rendellenesség kialakulásának valószínűségét csökkenti.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop fürdőszobai kerámia kínálata kiváló minőségű termékeket tartalmaz. Ismerjük meg őket, és válasszunk igényeink alapján!