Tető és tetőszigetelés

Megtekintés Rács Lista

1-9/168 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/168 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TETŐ ÉS TETŐSZIGETELÉS

A tető a ház dísze, úgymond a kalapja. A tető az épületnek olyan része, amely lefedi, lezárja azt. Nem csak fedi otthonunkat, de védi is az időjárás viszontagságaitól, esőtől, hótól, jégtől, széltől és a biológiai hatásoktól is. Kiemelten fontos, hogy jó hőszigetelő rendszerrel legyen ellátva, hiszen ettől is függ az épület energiatakarékossága és élettartama is. A tetőfedéstől függ az épület kinézete is, úgyhogy mindenképp oda kell figyelnünk, amikor tetőfedési megoldásokat keresünk.

TETŐSZIGETELÉS

Mivel a meleg levegő felfelé száll, ezért nagy hőveszteséggel nézünk szembe, ha a tetőnk nincs megfelelően szigetelve. Megfelelő szigeteléssel pénzt és energiát takaríthatunk meg. Előnye még, hogy otthonunk így mindig kellemes hőmérsékletű lesz, megmenekülünk a penésztől és a tetőnk szerkezetének élettartamát is megnöveljük egy jó tetőszigeteléssel. Egy megfelelően leszigetelt tetővel az energiafogyasztásnak akár a negyedét is megspórolhatjuk. Nem csak télen, de nyáron is megvéd minket a kánikulától. Különösen, ha tetőtéri helyiségeink is vannak.

A tetőfóliákat a cserépfedés előtt helyezzük fel. Legfőbb feladatuk, hogy az is, hogy a csapadékot elvezessék az ereszhez. Fontos jellemzője a páraáteresztő képessége, a szakítószilárdsága és az UV-álló képessége is. Tetőtereknél csakis páraáteresztő fólia beépítése ajánlott, hogy a belső térben keletkezett pára szabadon távozhasson. Ellenkező esetben penészedést okozhat. Igyekezzünk jó minőségű tetőfóliát választani, hiszen az energiatakarékosság és a tetőszerkezet állóképessége is függ tőle.

TETŐFEDÉS

Tetőépítéskor is nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat használjunk. A tető az a része a háznak, amely nagy igénybevételnek van kitéve. Fontos az eső, hó, jég, szél és a napsütés elleni védelem. Természetesen a jó minőség mellett szakszerű kivitelezésre is szükség van. A tetőburkolatoknál is rengeteg típus és szín áll rendelkezésünkre.

A hullámlemez kiváló megoldás, ha pénzt szeretnénk megtakarítani. Kerti tárolóknál megfelelő megoldás, hiszen jó szellőztetést biztosít. Közvetlenül a tetőgerendára szerelik, így nincs szükség fóliázásra.

A zsindelytetők előnye, hogy esztétikusak és könnyűek. Hajlékonyságuk miatt íves felületekre is könnyen felszerelhetők. A színek között pedig ízlésünk szerint szabadon válogathatunk.

A polikarbonát tetők tökéletes megoldást jelentenek olyankor, amikor nem szeretnénk teljes árnyékolást. Ezt használjuk leginkább a terasztetőknél. Kitűnő árnyékoló, és véd az időjárás viszontagságaitól is. A fényáteresztés szabályozható, hiszen az átlátszó kiviteltől a színezett típusokig terjed a választék.

A nagy kínálatnak köszönhetően teraszainkra már kész tetőszerkezeteket is tudunk vásárolni. Elegáns és esztétikus megoldást jelentenek a teraszfedéshez. Egyszerűen összeszerelhetők, a tartóoszlopok és a fali szerelvények állíthatók, így minden igénynek megfelelnek.

Hogy tetőnk tökéletes legyen, a vízelvezetésről sem szabad megfeledkeznünk. Az ereszek kiépítése is nagyon fontos. Kiépítésükhöz szükségünk van csatornavasakra, ereszekre és lefolyókra, azaz csövekre. Az elemek összeillesztése történhet forrasztással vagy ragasztóval, illetve tömítőanyagok felhasználásával.