Térburkolat

Megtekintés Rács Lista

28-36/150 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

28-36/150 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÉRBURKOLAT

A térburkolatok feladata, hogy könnyebbé, funkcionálissá és élvezhetőbbé tegyék számunkra a közlekedést az udvarban vagy a kertben. Másik feladata pedig az, hogy kapcsolatot teremtsen a lakóház és a kert között.

FELHASZNÁLÁSUK

A térburkolókat az udvar vagy a kert minden szegletében fel tudjuk használni, így otthonunknak kreatív dísze lehet.

Teraszok, kerti és ház körüli utak bevonására, garázsbehajtóknál, parkolóknál, lépcsők bevonására, medencék körüli szegélyek kialakítására, játszóterek, futópályák, teniszpályák kiépítésére használjuk.

Térburkolattal kirakott területen tiszta környezetbe helyezhetjük kerti bútorainkat, a grillsütőt, medencét, gyermekeink játékait. Így elkerülhetjük, hogy eszközeink a sáros kertben piszkolódjanak, illetve, hogy a sáros, lucskos kerten keresztül kelljen áthaladnunk.

A TÉRBURKOLAT ELŐNYEI

A térburkolatnak számos előnye van a sima betonnal szemben. Alkalmas olyan helyek kialakítására, ahol nem szeretnénk gyomokkal vagy sárral találkozni. A térburkolatok előnye, hogy jó vízelvezető képességgel rendelkeznek az alá lerakott kavicságynak köszönhetően. Így az ilyen területeken nem gyűlik össze az esővíz.

Széleskörű szín-, forma- és anyagkombinációban kaphatók. Igen esztétikusak, ezért mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Könnyen tisztítható, kifejezetten kültéri burkolat, hiszen sepréssel és vízzel könnyen tisztán tartható. A térburkolatok igen masszívak, strapabírók. A térkövek pedig kifejezetten teherbírók, kopásállók, egy életen keresztül szolgálhatják kényelmünket. Előnye, ha esetleg csőtörés vagy bármilyen oknál fogva szét kellene bontani, eredeti állapotában, sérülés nélkül visszahelyezhető. Végül, de nem utolsó sorban kellemes környezetet teremtenek otthonunkban.

TÍPUSAI

Térkő: A térkővel történő borítás sokkal tetszetősebb, mint az egyszerű szürke beton. A betonnal ellentétben a térkövek nagy színválasztékban kaphatók. A világos színektől egészen a sötétebb színekig minden árnyalatban megvásárolhatók. A térkövek formavilága változatos, sokféle formában kaphatók.

A térkövekkel burkolt területek több évtizedes használatra készülnek. Ezért nagy előnyük, hogy tartósak. Jól bírják a fagyot, nem pattogzanak fel. A térköveknek sem a színe, sem az anyaga nem kopik, hiszen kopásálló felülettel vannak ellátva.

Amennyiben kertünk, udvarunk ilyen módon van bevonva, nem kell attól tartanunk attól, hogy télen, a jeges betonon elcsúszunk, hiszen a térkövek csúszásgátlóval is el vannak látva. Az előnyei közé tartozik még, hogy könnyű a lerakása és sérülésmentesen fel is szedhető.

Padlódeszka (kültéri): A kültéri fa burkolatú padlódeszka természetes megjelenést kölcsönöz nyitott vagy fedett teraszainknak egyaránt. Tavasztól őszig fogadhatjuk itt vendégeinket, olvashatunk, pihenhetünk, beszélgethetünk, vagy csak egyszerűen élvezhetjük az otthonunk adta nyugalmat.

Az ilyen padlók kialakításához egzóta fát szoktak használni, mert ez jól bírja a kültéri viszonyokat, a páratartalom és a hőmérséklet változásait.

Előnyei, hogy hosszú élettartammal rendelkeznek, ellenállók, jól tűrik az időjárás viszontagságait. Szinte minden felületre fektethetjük: betonra, aszfaltra, csempére, téglára, járólapra. Elegáns és természetes hatást nyújt. Táblás kialakítása lehetővé teszi a burkolat mobilitását, mozgathatóságát. Bordázott felületének köszönhetően csúszásmentes.

A fapadló nemcsak a teraszoknak ad elegáns külsőt, de biztonsággal felhasználhatjuk őket medencéknél, kerti ösvényeknél, hiszen teljesen csúszásmentesek.

A fa teraszburkolatok európai vagy egzóta fafajból készülnek. Az egzóta padlók szerkezete tömörebb, keményebb. Ezzel szemben az európai fafajtából készült burkolatok jóval kevésbé bírják a kültéri viszonyokat. Színük idővel kifakul.

Gumilap vagy gumitégla: Játszótereken, sportpályákon találkozunk velük. A gumilap rendkívül rugalmas, és ezt a tulajdonságát sokáig meg is őrzi. Pórusos szerkezetének köszönhetően jól elvezeti a vizet, így télen és nyáron is egyaránt használható. Sportpályákon is igen kedvelt.

Térkősablon: Térkősablon és egy kis kreativitás segítségével saját magunk alakíthatunk ki hangulatos járdákat, ösvényeket a kertünkbe. Előnye, hogy környezetbarát és költséghatékony.

Díszkavics: A díszkavicsok is ékes díszei lehetnek kertünknek. Szinte minden színben, nagyságban és formában kaphatók. Szétszórva őket a kertben fantasztikus látványt nyújtanak. Előnye, hogy csak szét kell szórni, nem igényel különösebb alapozást és elnyomja a gyomokat.

Gyeprács: Az utóbbi időkben nagyon elterjedt a gyeprács használata. Előnye, hogy elvezeti a vizet, így a pázsitunk nem szennyeződik. Hosszú élettartamú és olcsó.