Szerelőajtó

Megtekintés Rács Lista

10-18/25 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/25 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZERELŐAJTÓ

A szerelőajtók vagy revíziós ajtók láthatatlan szerelőnyílást biztosítanak otthonunkban. Általuk falba vagy mennyezetbe, álmennyezetbe egyszerűen elrejthetők a csövek, vezetékek, telekommunikációs eszközök, vízórák, szelepek, gépészeti csapok, illetve minden olyan berendezés, amelyet nem szeretnénk szabadon hagyni, elrejtenénk, de bizonyos időközönként mégis hozzáférést igényel. Ilyen esetekben nemcsak az a fontos, hogy az adott eszközt elrejtsük, hanem az is, hogy azt esztétikus, diszkrét módon tegyük. A szerelőajtók esztétikus, diszkrét és praktikus megoldást nyújtanak számunkra.

SZÁMOMRA MELYIK A MEGFELELŐ SZERELŐAJTÓ?

A legelső szempont, amint a szerelőajtó megvásárlása előtt szemügyre kell venni az az, hogy hova szeretnénk azt beszereltetni. Ha otthoni használatra kell, akkor teljesen megfelelő és elegendő a műanyagból készült szerelőajtó. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha valamit be szeretnénk burkolni, rejteni, de később mégis hozzá szeretnénk férni. Ennek nem kell túl strapabírónak lennie, a műanyag is elég erős anyag erre a célra. Ezek általában fehér színben kaphatók, bármilyen környezetbe jól illeszkednek. Nemcsak belső, de külső használatra is tökéletesen megfelelnek, hiszen jól tűrik az időjárás viszontagságait.

Amennyiben ipari célra vásárolnánk, akkor mindenképp erősebb típust kell választanunk. Ilyenkor érdemes az acél vagy alumínium szerelőajtó mellett dönteni. A fémből készült revíziós ajtók egyes helyeken méretre is rendelhetők.

Ha fürdőszobába van szükségünk ilyen típusú ajtóra, oda mindenképp speciális csempeajtót ajánlott vásárolnunk. A fürdőkádhoz szokás beépíteni, mivel neki köszönhetően könnyen hozzá lehet férni az elfolyó csöveihez. Nagy előnye, hogy könnyen nyitható és csukható, jól záródik, így meggátolja a kellemetlen szagok terjedését a fürdőszobában. Azért érdemes speciális csempeajtót választani ebbe a helyiségbe, mert mérete tökéletesen illeszkedik a csempék méretéhez. Minőségi anyagból készül, így nem kell aggódnunk, hogy a pára vagy a meleg levegő kárt tesz benne. Nem rozsdásodik, és nem is színeződik el. Enyhén nedves ronggyal könnyen tisztán tartható. Beépítése habarccsal vagy csemperagasztóval kivitelezhető. Diszkrét megjelenésével minden építési stílushoz illeszkedik, beépítés után a fehér színű keret pótolja a fugát. A lemezre akár több csempét is fel tudunk ragasztani. Ezek a típusok általában mágneses tartóban helyezkednek el, és egy tapadókorong segítségével könnyen leválaszthatók.

Amennyiben gipszkartonból készült falra szeretnénk szerelőajtót beépíteni, az sem lehetetlen. Tökéletes megoldást nyújtanak a gipszkartonbetéttel ellátott ajtók. Vizes helyiségekben alkalmazhatók, hiszen impregnált gipszkartonbetéttel rendelkeznek. A betét csempével burkolható, ami még jobban növeli az esztétikai szempontot.

A SZERVIZAJTÓK ELŐNYEI

A szervizajtók nagyon hasznos találmányok a háztartásokban és az ipari létesítményekben egyaránt. Legfőbb céljuk, hogy elrejtik a csöveket és a különböző szerelvényeket, valamint könnyű hozzáférést biztosítanak szervizeléskor, karbantartáskor. Beépítésük egyszerű, habarcsra vagy csemperagasztóra van szükségünk hozzá. Beépítésükhöz nem szükséges szakembert hívni. Igen esztétikusak és könnyen tisztíthatók. Hosszú élettartammal rendelkeznek, hiszen strapabíró anyagból készülnek. Beltéren és kültéren egyaránt használhatók. Jobb és bal oldali nyitással is beépíthetők, így mindenki igényének és szükségletének megfelelnek. Igen sok méretben tudjuk megvásárolni őket. Egyes típusok zárral is el vannak látva, így a mögöttük lévő berendezésünk teljes biztonságban van. De ha nincs szükségünk zárra vagy egy teljesen tiszta, letisztult változatot szeretnénk, akkor a mágneses szerelőajtót választhatjuk, ami egy tapadókorong segítségével könnyen nyitható. Manapság már kaphatók olyan mágneses ajtók is, amelyek mindkét oldalon pánttal vannak ellátva, így könnyen nyithatók. Minden burkolatvastagságnál alkalmazhatók.

VEGYÜK FIGYELEMBE, HA SZERELŐAJTÓT ÉPÍTÜNK BE!

Fontos átgondolnunk még mielőtt elkezdjük a szerelőajtó beépítését, hogy merre fog nyílni. Mindkét módon beépíthetők, de azért nem árt beépítés előtt átgondolni, mert a rosszul beszerelt ajtó később nagy bosszúságokat tud okozni. Ügyeljünk a megfelelő méretre! Habarccsal vagy csemperagasztóval rögzítsük, hiszen ezek garantáltan erős tartást biztosítanak. Ha műanyag ajtót választunk, ügyelnünk kell arra, hogy magas hőmérsékletű közegbe ne helyezzük! Az ilyen típusú ajtók a 40 ⁰C-nál magasabb hőmérsékletet nem tűrik jól. Ügyeljünk arra, hogy a beszerelt szervizajtó egy síkban legyen a burkolattal!