Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Szárazépítészeti tartozék

Megtekintés Rács Lista

28-36/80 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

28-36/80 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZÁRAZÉPÍTÉSZETI TARTOZÉK

Sok felújított és új építésű házban találkozhatunk szárazépítészeti megoldásokkal. Igen közkedvelt eljárásnak számít, hiszen gyors, tiszta és szinte hulladékmentek is. A szárazépítészet legfontosabb eleme a gipszkartonlap, amely szerkezetének köszönhetően igen könnyen szabható, vágható, formálható. E tulajdonsága miatt a legbonyolultabb és legkreatívabb megoldások is kivitelezhetők. Kitűnően alkalmazható mennyezetek, álmennyezetek, falburkolások, valamint válaszfalak kialakításánál.

A gipszkartonnal történő építkezés igen gyors, hiszen a táblák nagy méretben kaphatók. A profilszerkezet felszerelése után a lapok csavarozása következik. A méretre szabás nem jár különösebb piszokkal. A gipszkarton jó hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bír, valamint nem éghető. Ez annyit jelent, hogy tűz esetén nem kell attól tartani, hogy a gipszlap még tovább is terjeszti a tüzet, sőt, meggátolja annak terjedését. A megfelelő profillal ellátott szárazépítészeti szerkezetek igen stabilak és időtállók. Nem repednek, így karbantartásuk sem igényel nagy erőfeszítéseket. A környezetre sem gyakorol semmilyen káros hatást. Az ily módon készült válaszfalak szükség szerint viszonylag könnyen szétbonthatók.

EGYÉB SZÁRAZÉPÍTÉSZETI TARTOZÉKOK

Egy esztétikus és funkcionális szárazépítészeti szerkezet elkészítéséhez nem csak fémprofilokra, csavarokra és gipszlapokra van szükségünk. Sok más tartozékot is használnunk kell, hogy minden részlet minőségi és igényes módon legyen kidolgozva.

Otthonunkban a falak sarkai, úgymond, a legsérülékenyebb részek. Egy hirtelen mozdulattal vagy helyiségek átrendezése, esetleg költözések során könnyen kárt okozhatunk bennük. Nincs ez másképp a gipszből készült falaknál sem. Építésük alkalmával a tökéletes 90°-os élekhez élvédőkre van szükség. Ezek lehetővé teszik az esztétikus és tartós élek kialakítását. Külső és belső falsarkokhoz nyújtanak egyszerű és gyors megoldást. A gipszbe beágyazva építhetők be, így szabályos élképzést érhetünk el velük. Könnyű és hatékony munkát tesznek lehetővé.

A sarkok borítására tekercses, papírborítású élvédőt is vásárolhatunk. Öntapadós ragasztóréteggel rendelkezik, és igen erős tapadást biztosít. Rögzítése gyors és egyszerű, bármilyen szögű él kialakítására használható. Perforált lyukasztásának köszönhetően, hézagolóanyaggal bevonva, tartósan és észrevétlenül a felülethez rögzül.

Amennyiben nem szeretnénk vagy nem indokolt a fém profilszerkezetek felszerelése, a gipszlapokat ragasztógipsszel is rögzíteni tudjuk. Ez egy por alapú készítmény, amelyet az útmutató szerint, használat előtt kell bekeverni. Építőlemezek felragasztására is megfelelő.

A gipszlapokat a megfelelő anyaggal tükörsimára kell csiszolni, a sima felület kulcsfontosságú szempont a gipszlapok burkolásánál. Nem szabad megfeledkezni a hézagolásról sem. Ez a munka utolsó fázisa, amely igen nagy jelentőséggel bír statikai, akusztikai, tűzvédelmi szempontból egyaránt. Erre a célra üvegszálas vagy papír hézagerősítő szalagot alkalmazunk. A szalagot a frissen felhordott hézagoló anyagba kell simítani. Miután ez megszáradt, a glett felületét át kell csiszolni. Amennyiben szükséges, használhatunk még egy réteg pasztaszerű, finom simító glettet is.

Nagyon fontos a csavarhelyek glettelése is. A csiszolást végezhetjük speciális csiszológéppel vagy kézi csiszolórács segítségével. A rezgéscsillapító szalag is igen hasznos eszköz. Falakhoz, padlókhoz és mennyezetekhez csatlakozó profiloknál alkalmazzák a rezgéstovábbítás csökkentésére. Nagyon ellenálló anyagból készül.