Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Műgyantás vakolat

Megtekintés Rács Lista

10-18/39 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/39 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MŰGYANTÁS VAKOLAT

A műgyantás vakolatokat régi és új épületek külső és belső borítására alkalmazzuk dekoratív felületkezelésre. Beltérben lépcsőházak, termek, nappalik díszítő vakolására használjuk.

Manapság igen elterjedtek az építészetben. Ellenállnak az UV-fénynek, az időjárás viszontagságait is jól tűrik, és a vegyszerek sem okoznak kárt bennük. Ahogy a nevük is mondja, alapanyaguk a gyanta, így erősen víztaszító hatásuk van. Ennek ellenére azonban áteresztik a párát. Bármilyen felületre könnyen felvihetők, könnyen tisztíthatók és felújíthatók.

Használatuk egyszerű, hiszen kenhető formában, feldolgozásra készen árulják. Használat előtt nem kell víz az előkészítéséhez, esetleg csak egy nagyon kevés az elkeveréshez.

MŰGYANTA ÉS A SZÍNEK, MINTÁK

A műgyanta igen közkedvelt azért is, mert sok színben és mintában kapható. Színmegtartó tulajdonsága is kitűnő. Jól bírja az időjárás kellemetlen hatásait is. Lúgossága kicsi, ez lehetővé teszi a színek előállításának széles skáláját. Találkozhatunk pasztellárnyalatokkal és intenzív, erős színekkel.

Találkozhatunk mozaik- vagy natúr, illetve színes szemcsékkel kevert műgyanta vakolatokkal is. A széles választék lehetővé teszi, hogy ízlésünknek megfelelően, szinte bármilyen homlokzati kialakítást meg tudunk valósítani. Ha lakásunk túl sötét, egy világos, fényes műgyanta padlóval ezen is javíthatunk, hiszen megsokszorozza a beáramló fényt.

MŰGYANTA PADLÓ

Amikor építkezünk, elgondolkodunk azon, hogy melyik helyiségbe milyen burkolat kerüljön. Hagyományosabb megoldások közé tartozik a csempe, a szőnyeg, parketta, laminált padló vagy padlószőnyeg. Azonban manapság egyre elterjedtebbek a műgyanta padlók. Hidegburkolatnak számítanak, de számos előnnyel rendelkeznek. Mivel a műgyanta padlókat úgymond kiöntéses módszerrel készítik, ezért az egész lakásban összefüggő, fugáktól mentes burkolatunk lehet. Ez a felület sima és fényes, így nagyon könnyen eltávolíthatjuk róla a szennyeződéseket, könnyen tisztítható. A műgyanta padlók körülbelül 3 mm vastag bevonatot képeznek a talajon, ezért kitűnő megoldást jelentenek akkor is, ha padlófűtésünk van. Nagy mechanikai teherbírással rendelkeznek, így nem kell attól tartanunk, hogy bútorainkkal, éles tárgyainkkal kárt okozunk benne. Nem porzik, és csúszásmentesíthető is. Vízálló, és igen esztétikus látványt nyújt.

A műgyanta padlók elkészítése elég összetett, több rétegben történik. Elkészítésénél azt is figyelembe veszik, hogy milyen helyre készül, és milyen elvárásoknak kell megfelelnie. Általában 3-5 rétegben készül, és az előírásoknak megfelelően minden rétegnél legalább egy napot kell várni, hogy az megszáradjon. Az utolsó rétegnél dönthetünk a színekről és a mintákról. Akár színeket is keverhetünk az egyedi minták eléréséért. Bármilyen szín választható.

A sok pozitív oldala mellett esetleges problémákra is számíthatunk. Szinte minden műgyanta padló UV-hatás miatt sárgulásra hajlamos. Az apróbb karcok miatt, amelyek keletkezhetnek rajta, mattá válhat a fényes felület, ez azonban polírozással és rendszeres karbantartással megelőzhető. De minden padlótípus, nem csak a műgyanta padló, rendszeres ápolást és karbantartást igényel.

Műgyanta padlókkal gyárakban, műhelyekben, raktárokban, csarnokokban találkozhatunk, mivel ellenállók és könnyen tisztíthatók, ezért igen közkedveltek ezekben az épületekben. Használják még irodák, parkolóházak, laboratóriumok stb. padlóburkolására is. Fertőtleníthetők, így kiválóan alkalmasak egészségügyi intézményekben is.