Lasselsberger-Knauf

Felújítás és hőszigetelés - költségek, energiamegtakarítás


 Egy épület teljes felújítása esetén akár 60-80%-os energiamegtakarítás érhető el. Ehhez azonban a homlokzat hőszigetelésén túl az alábbiak is szükségesek:

  • az erkélyek szakszerű hőszigetelése
  • a tető és a pince szigetelése
  • a lábazat és a talajon fekvő padló szigetelése
  • a nyílászárók, a fűtésrendszer cseréje

Egy átlagos családi ház hőszigetelési költsége a jelenlegi energia- és beruházási árak mellett 12 cm-es szigetelőlap-vastagság esetén térül meg leghamarabb. Ez a megtérülési idő természetesen függ az épület szerkezeti építőanyagától. Egy nagyobb hőátbocsátású szerkezetre rakott szigetelés arányaiban jóval hamarabb megtérül, mint egy eleve jó hőszigetelő képességű tégláé.

Eladás, használatbavétel, átminősítés vagy hosszútávú bérbeadás esetén az épületről energiatanúsítványt kell kiállítani. Ahhoz, hogy minél jobb eredményt érjünk el, az épület komplex felújítására van szükség.

Energetikai épületfelújítási munkák tervezésekor sok szempontot kell figyelembe venni, ezek a következők:

  • az épület tájolása, elhelyezkedése, időjárási körülmények
  • a falszerkezet és a hőszigetelés anyaga és vastagsága
  • páratechnikai jellemzők

Ezek a tényezők egymással szoros összefüggésben állnak, ezért kiemelten fontos a kívánt cél eléréséhez az összetevők hatásainak optimalizálása.

Egy homlokzat hőszigetelése komplex feladat. Számos tényező figyelembevételével alakítható ki az adott épületnek megfelelő rendszer. Ezt a teljes falszerkezet műszaki tulajdonságai, valamint szubjektív elképzeléseink határozzák meg.

A különböző hőszigetelő rendszereknek alapvetően azonos a felépítése. A homlokzatra ragasztóval (és dűbelekkel) felerősített hőszigetelő táblák, erre ragasztóba ágyazott üvegszövet, majd a végső felületképző rétegek kerülnek.

thermosystem

A Lasselsberger-Knauf Kft. garancialevéllel igazoltan 5+5 év garanciát vállal szakszerűen kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszerére.

Kérjen személyre szabott árajánlatot kollégánktól:

Nagyvásárlói referens - Orosz András

 

Orosz András 

nagyvásárlói referens

  

Telefon: +36301665024

profidepot.nl721@bauhaus.hu

 

A keresés nem hozott eredményt.

Hőszigetelő rendszer

A nyári hónapokban viszonylag kevesen gondolnak arra, hogy hogyan védekezzenek télen a hideg ellen. Egy megfelelően leszigetelt otthon rengeteg energiaspórolással jár, és nemcsak télen, nyáron is. Télen alacsonyabb fűtésszámlákat eredményez, nyáron pedig megmenekülhetünk a hőség elől, hiszen otthonunk hűtésére semmilyen eszközt nem kell használnunk. Persze a megfelelő szigetelés kialakításához nemcsak szigetelő lapokra vagy szigetelő tekercsekre van szükség, fontos a megfelelő tájolás, fontosak a jól működő nyílászárók és a korszerű árnyékolók is.

A hővédelem mellett a szigetelés óvja az épületek anyagát is, mivel azok kevésbé vannak kitéve az időjárás viszontagságainak. A megfelelő szigeteléssel otthonunk belső terét is megóvhatjuk, hiszen a hőszigetelés hatására megszűnik a páralecsapódás, így nem kell aggódnunk az esztétikusnak semmiképp sem mondható penészfoltok miatt sem.

Szigeteléssel növekszik a falak hőtároló képessége, így számláink összege csökkenni fog, ezzel pedig nemcsak pénztárcánkat kíméljük, de a környezetünket is. Megfelelő szigeteléssel akár 60-80%-os energiamegtakarítást tudunk elérni. Ahogy azt már az előzőekben is olvashattuk, nem elegendő csupán a homlokzatot leszigetelni. Vannak még olyan tényezők, amelyek a szigetelés hatékonyságát növelni tudják. Nem elegendő csupán a homlokzat szigetelése, az erkélyeket, a tetőt, a lábazatot, a talajon fekvő padlót és a pincét is szigetelni kell. A jó eredmény elérése érdekében, komplex felújításra van szükség. Nagyon fontos, hogy nyílászáróink is jól csukódjanak. A hőt akkor tudjuk megfelelően szigetelni, ha fűtésrendszerünk is megfelelő energiakibocsátással rendelkezik.

A szakemberek javaslata alapján egy családi ház energiaköltsége akkor térül meg leghamarabb, ha otthonuk 12 centiméteres szigetelőlappal van leszigetelve. Ez természetesen attól is függ, hogy az épület milyen építőanyagból készült.

A megfelelő hőszigetelési rendszer kiépítése előtt figyelembe kell vennünk az épület tájolását, az elhelyezkedését is. Fontos figyelembe venni, hogy az adott épület milyen időjárási körülményeknek van kitéve. Az építőanyagok minőségét és azok vastagságát, szélességét is szem előtt kell tartani. Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, és szubjektív elképzeléseinkkel is vegyítjük, szakember segítségével biztos sikerül kiválasztani a megfelelő hőszigetelő rendszert, amely télen melegen tartja otthonunkat, nyáron pedig kellemesen hűvösen.

Hibák a hőszigetelő rendszerek kiépítésénél

Az egyik legnagyobb hiba, amelyet házépítéskor elkövethetünk, az a hőszigetelés kialakításának elmulasztása. Egy egész ház szigetelése valóban nem kis összeg, azonban 3-4 év alatt megtérül. Télen nem kell olyan erőséggel fűteni, nyáron pedig a klímahasználat költségeitől kímél meg minket.

Többféle hőszigetelő rendszerrel találkozunk manapság. A legrosszabb döntés, amit e téren hozhatunk, az az, ha a különböző típusú és márkájú hőszigeteléseket keverve alkalmazzuk.

A hőszigetelő rendszerünk megválasztásakor igyekezzünk hosszabb távon gondolkodni! Vásárláskor, természetesen, gazdaságosabb a vékonyabb réteg megvásárlása, de igyekezzünk legalább 8 centiméterest választani, azonban a 9-10 centiméter mindenképp ajánlott!

A falakon a hőveszteség akár a 40%-ot is elérheti, ezért a szigetelést mindig a falaknál kezdjük, olyan helyiségekben, amelyek már megfelelően kiszáradtak. A nedvesség a szigetelés legnagyobb ellensége. Ügyeljünk arra is, hogy a vakolat alatt ne maradjanak üregek, kopogtatással ezt ellenőrizhetjük! A falak szigetelése mellett a padlószigetelést is ajánlott megcsinálni.

Card logos