Lasselsberger-Knauf

Felújítás és hőszigetelés - költségek, energiamegtakarítás


 Egy épület teljes felújítása esetén akár 60-80%-os energiamegtakarítás érhető el. Ehhez azonban a homlokzat hőszigetelésén túl az alábbiak is szükségesek:

  • az erkélyek szakszerű hőszigetelése
  • a tető és a pince szigetelése
  • a lábazat és a talajon fekvő padló szigetelése
  • a nyílászárók, a fűtésrendszer cseréje

Egy átlagos családi ház hőszigetelési költsége a jelenlegi energia- és beruházási árak mellett 12 cm-es szigetelőlap-vastagság esetén térül meg leghamarabb. Ez a megtérülési idő természetesen függ az épület szerkezeti építőanyagától. Egy nagyobb hőátbocsátású szerkezetre rakott szigetelés arányaiban jóval hamarabb megtérül, mint egy eleve jó hőszigetelő képességű tégláé.

Eladás, használatbavétel, átminősítés vagy hosszútávú bérbeadás esetén az épületről energiatanúsítványt kell kiállítani. Ahhoz, hogy minél jobb eredményt érjünk el, az épület komplex felújítására van szükség.

Energetikai épületfelújítási munkák tervezésekor sok szempontot kell figyelembe venni, ezek a következők:

  • az épület tájolása, elhelyezkedése, időjárási körülmények
  • a falszerkezet és a hőszigetelés anyaga és vastagsága
  • páratechnikai jellemzők

Ezek a tényezők egymással szoros összefüggésben állnak, ezért kiemelten fontos a kívánt cél eléréséhez az összetevők hatásainak optimalizálása.

Egy homlokzat hőszigetelése komplex feladat. Számos tényező figyelembevételével alakítható ki az adott épületnek megfelelő rendszer. Ezt a teljes falszerkezet műszaki tulajdonságai, valamint szubjektív elképzeléseink határozzák meg.

A különböző hőszigetelő rendszereknek alapvetően azonos a felépítése. A homlokzatra ragasztóval (és dűbelekkel) felerősített hőszigetelő táblák, erre ragasztóba ágyazott üvegszövet, majd a végső felületképző rétegek kerülnek.

thermosystem

A Lasselsberger-Knauf Kft. garancialevéllel igazoltan 5+5 év garanciát vállal szakszerűen kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszerére.

Kérjen személyre szabott árajánlatot kollégánktól:

Nagyvásárlói referens - Orosz András

 

Orosz András 

nagyvásárlói referens

  

Telefon: +36301665024

profidepot.nl721@bauhaus.hu

 

Emelkedő irány beállítása
Card logos