Hőszigetelő lap és tekercs

Megtekintés Rács Lista

37-45/65 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

37-45/65 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HŐSZIGETELŐ LAP ÉS TEKERCS

A szigetelés az épületek lelke. Időnk nagy részét töltjük otthon, a munkahelyen az iskolában, ezért nagyon fontos, hogy ezek miként vannak szigetelve. Otthonunk szigetelésével meggátoljuk, hogy a külső térben lévő hőmérséklet bejusson a belső térbe, azaz megakadályozzuk a hőátadást. Ezzel megvédhetjük otthonunkat a külső időjárási tényezőktől. Legyen az hideg vagy meleg.

A szigetelésen és a fűtési rendszeren nem érdemes spórolnunk, hiszen a megfelelő energiahatékonysággal a téli időszakban sem kell a magas tüzelőanyag-fogyasztástól vagy a gáz- és villanyszámláktól rettegnünk. Természetesen a szigetelés plusz költségekkel jár, de ez anyagilag 3-5 év alatt mindenképp megtérül. A hatékony megoldás érdekében: manapság már 16-20 centiméter vastagságú külső hőszigetelést használnak, a födémre pedig már 20-24 centiméteres szigetelést alkalmaznak. Természetesen a fölkerülő szigetelőanyag vastagsága a falazóanyagtól is függ. A megfelelő szigeteléssel a fűtési energia 50-60%-át is meg tudjuk takarítani.

HŐSZIGETELŐ LAP

A családi házakat leginkább polisztirolhab hőszigetelő anyagokkal szokták szigetelni. Igen közkedvelt szigetelési megoldás, hiszen kedvező árban kapható, és nagyon jó hőszigetelő képességgel rendelkezik. A grafit adalékos változat lényege, hogy a hagyományos lap alapanyagához grafitport adnak adalékul, ez nagyban javítja annak szigetelőképességét. Ez a szürke szigetelő lap körülbelül 20-25%-kal jobb szigetelést biztosít. A gyúlékonyságát nem befolyásolja különösen. Hátránya, hogy nagy melegben a szürke lapok felmelegszenek, így felragasztásuk nehézkesebb lehet, hiszen a meleg felületen a ragasztó gyorsabban köt.

A polisztirol hőszigetelőlap előnye, hogy nagy szilárdságú, nedvességre nem érzékeny, anyaga nem rendelkezik irritáló tulajdonságokkal, felrakása nem igényel nagy szakértelmet. Régóta használatos, bevált és megbízható szigetelőanyag. Hőszigetelő tulajdonsága az idő múlásával nem csökken. Gazdaságos, mivel a belefektetett összeg hamar megtérül.

A kőzetgyapot alapanyaga a bazalt elnevezésű vulkáni kőzet. Mészkövet, kokszot és dolomitot is kevernek hozzá. Igen sok kedvező tulajdonsággal rendelkezik, viszont árban drágább, mint a polisztirollap. Számos helyen alkalmazhatjuk hő- és hangszigetelésre. Sűrű szálas szerkezete jól elnyeli a hangokat, így a kőzetgyapottal történő szigetelés a forgalmas utak mentén igen hasznos lehet. Nedvesség és tűz hatására nem károsodik, hiszen természetes alapanyagból készül. Az esetleges tűznél gátolja annak terjedését. Jó légáteresztő képességgel rendelkezik, az egészségünkre sincs káros hatással. Az idő múlásával anyagtulajdonságaiból nem veszít. Jó a nedvességáteresztő képessége is, hiszen szálas anyagszerkezete miatt a pára akadálytalanul távozhat. A vele szigetelt házakban biztos nem találkozunk penészedéssel.

AZ ÜVEGGYAPOT

Az üveggyapot üvegből gyártott szilikát. Az egyik leggyakrabban használt szigetelési eszköz. Kiváló hő-és hangszigetelő anyag. Pozitív tulajdonsága, hogy nem ég, így tűz esetén megakadályozza annak terjedését. Közkedvelt, hiszen megfelelően véd a hidegtől és a melegtől egyaránt. Jól szigeteli a hangot. Mivel tekercsben kapható, könnyen szállítható. Az idő múlásával nem öregszik, tulajdonságaiból nem veszít. Tökéletes megoldást jelent födémek, álmennyezetek és a szarufák közötti területek szigetelésére. Alkalmas falak, belső elválasztók, pincék szigetelésére is. Könnyűszerkezetes házaknál kitűnően használható. Egyszerűen alakítható, darabolásához csak egy késre van szükség, könnyű vele dolgozni.