Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Hőszigetelő adalék

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HŐSZIGETELŐ ADALÉKOK

Életünk nagy részét töltjük otthon, a munkahelyen, az iskolában, ezért nagyon fontos, hogy ezek miként vannak szigetelve. Otthonunk szigetelésével meggátoljuk, hogy a külső térben lévő hőmérséklet bejusson a belső térbe, azaz megakadályozzuk a hőátadást. Ezzel megvédhetjük otthonunkat a külső időjárási tényezőktől. Legyen az hideg vagy meleg.

A szigetelésen és a fűtési rendszeren nem érdemes spórolnunk, hiszen a megfelelő energiahatékonysággal a téli időszakban sem kell a magas tüzelőanyag-fogyasztástól vagy a gáz-, és villanyszámláktól rettegnünk. Természetesen a szigetelés plusz költségekkel jár, de ez anyagilag 3-5 év alatt mindenképp megtérül.

KÖNNYŰBETON

Otthonunk szigetelésére vásárolhatunk olyan szigetelőanyagokat, amelyek a homlokzatra, lábazatra, padlásra kerülnek. Ezekre szolgálnak a hőszigetelő tekercsek és a hőszigetelő lemezek. Azonban léteznek hőszigetelő adalékanyagok is, amelyeket betonba keverve alkalmazunk szigetelésre. Ilyen célra polisztirolgyöngyöt, könnyűbeton adalékanyagokat használunk.

Hőszigetelő betonnak nem igazán lehet ezt nevezni, mert konkrétan csak szigetelésre nem alkalmazzák. Olyan helyen elterjedt, ahol nem olyan fontos az igazi, erős szilárdságú beton használata. Ez a betontípus abban különbözik a hagyományostól, hogy a beton szokásos adalékai mellé polisztirolgyöngyöket, darált, morzsolt hungarocellt kevernek. Ezeket az adalékokat hulladékokból állítják elő, így ez a módszer környezetkímélő is. Polisztirollal a mindennapi életben is gyakran találkozunk. Könnyű, puha és olcsó agyag, amely minden új termék dobozában, csomagolásában fellelhető. Másik, kevésbé elterjedt neve a nikecell.

A könnyűbeton elkészítésénél igen kedvelt adalékanyag a polisztirolgyöngy. Ennek, a beton súlyát megkönnyítő anyagnak sok pozitív tulajdonsága is van. Rendkívül jó kötőagyag, valamint jó hő-és hangszigetelő. Mivel a polisztirol nem gyúlékony, ezért növeli az épület tűzállóságát is. A kártevők sem tudnak neki ártani. Ahogy azt már olvashattuk is a fentiekben, környezetkímélő is, hiszen a gyöngyök újrahasznosítottak is lehetnek. Jó a páraelvezető képessége is, ezért a könnyűbetonnal szigetelt helyiségek nem fognak penészedni, mindemellett pedig a súlya is könnyű, a hagyományos betonnak a 20%-át teszi ki.

Amennyiben a könnyűbeton nagy terhelésnek van kitéve, apró kavicsbeton réteget szoktak rá készíteni.

A KÖNNYŰBETON, POLISZTIROLBETON ALKALMAZÁSI TERÜLETEI

A polisztirol-adalékanyagokkal elkészített beton sokoldalúan felhasználható. Tökéletesen megfelel lábazati, homlokzati és tetőtéri szigetelésre. Mivel nagyon jó hangszigetelő is, kitűnően alkalmazható emeleti lakásokban lépés-, valamint hangszigetelésre. Nagy segítséget nyújt abban, hogy otthonunk meghitt, kellemes hőmérsékletű, csendes, száraz, tiszta és friss levegőjű legyen. A polisztirolbetonnak köszönhetően a ritkán használt, szellőztetett szobákban sem kell attól tartani, hogy dohosak vagy penészesek lesznek.

Padlások utólagos hőszigetelésére is kiváló. Tetőcsere esetén, valamint, ha a padláson a hőszigetelését nem oldották meg korábban, a polisztirolbeton nagyon jó megoldást jelent. Amennyiben ezzel az anyaggal terítjük be a padlásunkat, biztosak lehetünk abban, hogy a lakásban keletkezett hő nem fog elszivárogni a padlás résein.

Padlófűtés esetében is nagyon jó megoldást jelent, segít abban is, hogy a csövek stabilan álljanak, hogy fixálva legyenek, és emellett védi és szigeteli is azokat. Medencék hőszigetelő aljzatánál és oldalfalánál is alkalmazzák.