Nyomott mintás üveghelyes ajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

NYOMOTT MINTÁS, ÜVEGHELYES AJTÓK

 

A nyomott mintás, üveghelyes ajtók kifejezetten népszerűek és keresettek, elsősorban a kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően. Ha beltéri ajtót szeretnénk vásárolni, mindenképpen érdemes megismerni ezeket a nyílászárókat is.

A beltéri ajtó kiválasztása során sorjáznak a különböző kérdések: melyik típust válasszuk, üveghelyes vagy üveghely nélküli, jobbos vagy balos legyen, illetve fontos kérdés az ajtó színe és mintázata is stb. Ha beltéri ajtót szeretnénk választani, a nyomott mintás, üveghelyes ajtók nagyszerű lehetőséget kínálnak, ugyanakkor érdemes alaposabban megismerni őket, hogy biztosak lehessünk, erre a típusra van szükségünk!

A nyomott mintás ajtók jelentős árelőnnyel rendelkeznek több más típussal szemben, így az ár-érték arányuk is kiváló. Esetükben a mintát, gyakorlatilag, egy nyomtatott fólia biztosítja, ami a természetes fa erezetét és mintázatát adja vissza. Vagyis ennél a típusnál biztosak lehetünk abban, hogy a helyiség minden egyes beltéri ajtaja teljesen egyforma lesz. A fólia kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, képes ellenállni az UV-sugárzás hatásainak, így nem kell attól tartani, hogy a felület kifakul, netalán megsárgul. Ráadásul a fólia anyaga ellenáll a kisebb-nagyobb fizikai behatásoknak is, bizonyos mértékig ütés- és karcállónak tekinthető. A legtöbb ilyen változat nagyszerűen használható a fürdőszobák esetében is, ahol a nedves környezet más típusoknál problémákat okozhat.

Ugyanakkor nem túlzás úgy fogalmazni, hogy a nyomott mintás ajtók legnagyobb hátránya épp az, amit előnyként megfogalmaztunk: a sablonosság. Ha inkább a természetességet részesítjük előnyben, akkor a tökéletesen megegyező mintával rendelkező, fóliázott, beltéri ajtók kissé művi hatást keltenek.

A nyomott mintás, üveghelyes ajtók legnagyobb előnyét mégis maga az üvegezés biztosítja. Érdemes átgondolnunk, hogy szükségünk van-e üvegezésre, illetve üveghelyre az ajtók esetében. Az üveges, illetve üveghelyes ajtók nagyszerű választást jelentenek azoknál a helyiségeknél, ahol a természetes fény elégtelen mennyiségben érkezik a lakásba. Nagyméretű ablakokkal rendelkező, déli tájolású helyiség esetén egy üveghelyes beltéri ajtó kisebb jelentőséggel bír, azonban alsóbb szintek esetében, illetve északi tájolású lakásokban akár az ajtókon beszűrődő fény is sokat javíthatja a szoba benapozottságát. Abban az esetben is remek szolgálatot tehet egy ilyen ajtó, ha az ablakokat nagy fák árnyékolják.

Az itt felsoroltak miatt igencsak népszerűek az üveges, illetve üveghelyes ajtók. Amennyiben az üveghelyes változatot részesítjük előnyben, mi magunk határozhatjuk meg, milyen üveget szeretnénk használni. Érdemes tudni, hogy a BAUHAUS szakáruházakban és webshopban megvásárolható üvegek kivétel nélkül megfelelnek a minőségi elvárásoknak, így biztonságosan használhatók a beltéri ajtók esetében is.

Noha a nyomott mintás, üveghelyes ajtók nagyszerű lehetőségeket kínálnak, illetve képesek segíteni az otthonunk világosabbá tételét, vannak helyiségek, ahova egyáltalán nem ajánlottak. Noha a legtöbb ajtóüveg teljes takarást biztosít, és csupán a fényt engedi át, ennek ellenére bizonyos helyiségek esetében nem javasolt a használata. A fürdő és a hálószoba a legszemélyesebb helyiség a lakásban, így ezek esetében az ajtóüveg használata nem javasolt.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő, nyomott mintás, üveghelyes ajtókat.